به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در ادامه اجرای طرح هر روز یک زباله از زمین برمیداریم در مدارس شیراز که به همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز و سازمان پسماند شهرداری شیراز در حال اجرا است، این طرح در دبستان دخترانه دکتر محمود حسابی به اجرا درآمد.
این طرح با هدف ترویج فرهنگ شهروندی و با حضور معاون سازمان پسماند شهرداری و عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز و با حضور قریب 900 دانشآموز برگزار شد.
نباید اجازه دهیم هیچ زبالهای بر زمین ریخته شود
عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز در حاشیه این مراسم، گفت: در ادیان و در ملیتهای مختلف جهان، بحث کلی زندگی آرام و شرافتمندانه مدنظر قرار دارد که تمام افراد با هر سن و سال باید در رفاه، آرامش و امکانات زندگی کنند که در دین اسلام نیز بر این مهم تاکید فراوان شده است.
داریوش نویدگویی ابراز تاسف کرد که در جامعه ایران نسبت به بسیاری از این موارد، کمتوجهی وجود دارد که یکی از آنها موضوع نظافت است.
وی افزود: در این برنامه ارزشمند که به همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز و مشارکت سازمان مدیریت پسماند شهرداری در حال اجراست. تلاش میکنیم تا به شهروندان و دانشآموزان بیاموزیم که نباید اجازه دهیم، هیچ زبالهای در سطح شهر به جا بماند؛ همانطور که نظافت در خانههای خودمان هم حائز اهمیت است.
نوید گویی، معضل اساسی جامعه را گرایش به مصرفگرایی و اسراف دانست و ابراز تاسف کرد که امروز در پایان مهمانیها، زبالههای بسیاری از تهماندههای غذا به جا میگذاریم، بدون آن که بدانیم به چه بحرانی دامن میزنیم.
وی با بیان اینکه اسراف در جامعه بیداد میکند، یادآور شد که مردم جامعه ما امروز نه تنها در مصرف مواد غذایی که در مصرف بنزین و انرژیهای آب، برق و گاز نیز اسراف میکنند و نمیدانند که اینها از بیتالمال عمومی تامین میشود.
عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز در ادامه با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی در موضوع پسماند، افزود: باید فرهنگسازی بهگونهای باشد که هیچ شهروندی به خود اجازه ندهد تا زبالهای بر زمین بیندازد چرا که شهر، خانه بزرگ هر شهروند است.
وی عنوان کرد: در این طرح که در مدارس اجرا میشود باید مدیران و معلمان پیشگام باشند و در نظافت مدرسه مشارکت کنند، چرا که فقط بابای مدرسه، مسئول نظافت کلاس و مدرسه نیست و همه نسبت به پاکیزگی مسئول هستیم.
معاون اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز گفت: یکی از سیاستهای کلانی که سازمان در راس برنامههای خود قرار داده، آموزش شهروندی به ویژه به دانشآموزان است.
عزیزی افزود: این آموزشها در راستای افزایش حس مسئولیتپذیری در دانشآموزان به منظور افزایش مشارکت آنها در برداشتن زباله از محیط مدرسه و معابر شهری است، چون میدانیم که رفتارها در دوران ابتدایی و سنین پایین در دانشآموزان نهادینه میشود و به صورت یک عادت در میآید و اگر بتوانیم نحوه مدیریت و تفکیک پسماند از مبدا را در دانشآموزان نهادینه کرده و به صورت یک عادت و الگو در آوریم؛ به یقین در آموزش موفق خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: از سال 1401 با همکاری مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز پویش "هر روز یک زباله از زمین برمیداریم" در مدارس آغاز شده است و این فعالیت را به صورت مستمر ادامه خواهیم داد تا بتوانیم در راستای آموزش شهروندان در حفظ و پاکیزگی محیط زیست شهری قدمی برداریم.
معاون اجرایی سازمان پسماند به تفاهمنامه همکاری سازمان با اداره کل آموزش و پرورش از سال 96 برای اجرای طرح پسماند صفر در مدارس اشاره نمود و اضافه کرد: در این طرح دانشآموزان زبالههای خشک و تر را تفکیک و در کیسههای مخصوص قرار میدهند و آموزشها به صورت مستمر ادامه دارد و هر ساله بر اساس مطالعات طرح تفصیلی این آموزشها را گسترش میدهیم و تعداد مدارسی که در زمینه مدیریت پسماند و مدیریت سبز همکاری میکنند را افزایش میدهیم.
وی بیان کرد: دانشآموزان نقش مهمی در مدیریت پسماند و الگوسازی برای پدران و مادران خود دارند و میتوانند مدیریت پسماند را در رسیدن به اهداف خود یاری رسانند.
عزیزی با اشاره به تاثیر این طرحها در سطح جامعه، گفت: خوشبختانه نسبت به پیشبینیهای انجام شده در طرح تفصیلی، با روند کاهشی تولید پسماند در سطح شهر روبهرو هستیم که نشان میدهد آموزشهای شهروندی تاثیر بسزایی در کاهش پسماند در شهر داشته است.
انتهای پیام/424/
∎