شناسهٔ خبر: 71278052 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

مسدود شدن بودجه آمریکا سلامت جهانی را به خطر می اندازد: گزارش نیچر

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده– به گفته محققان، تغییرات ناگهانی در برنامه‌ها از جمله USAID مانع از تلاش‌های جهانی برای توقف بیماری‌هایی مانند HIV، مالاریا و غیره می‌شود.

به گزارش شفقنا از نیچر، دنیای فرانکلین وانیاما ماه گذشته زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به طور ناگهانی توقف کمک های خارجی را اعلام کرد، دچار آشفتگی شد. وانیاما، یک جوان 29 ساله در نایروبی که مبتلا به HIV به دنیا آمد، یکی از میلیون‌ها نفری است که در سراسر جهان درمان نجات‌بخش او توسط یک برنامه کمک خارجی ایالات متحده تامین می‌شود.

وانیاما که دو فرزندش حامل ویروس نیستند، می‌گوید: «ما بیمارانی که اچ‌آی‌وی مثبت هستیم، واقعاً دچار وحشت هستیم. او شغل خود را برای راهنمایی سایر افراد اچ آی وی مثبت در یک مرکز تحت حمایت مالی ایالات متحده از دست داده است و نگران ادامه دسترسی به دارو است. «همانطور که اوضاع پیش می‌رود، احساس می‌کنم که برای هیچ چیز خیلی کار کرده‌ام.»

در حالی که دولت ترامپ تغییرات شدید سیاستی را اعلام می کند، هیچ جا این شوک به اندازه حوزه سلامت جهانی قابل لمس نیست. دانشمندان، پزشکان و مقامات بهداشتی می گویند که جایگزینی سریع نفوذ ایالات متحده در مبارزه با بیماری در سطح جهانی دشوار خواهد بود.

اقدامات ایالات متحده مانند توقف کمک های خارجی و خروج آن از سازمان بهداشت جهانی در ژنو، سوئیس، میلیاردها دلار بودجه سالانه برای مبارزه با اچ آی وی، مالاریا و سایر حوزه های بهداشت جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به گفته محققان، این به قیمت جان انسان ها تمام می شود و امنیت جهانی را تهدید می کند. پیتر هوربی، محقق بیماری‌های عفونی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا می‌گوید: «این جهان را به مکانی کمتر امن تبدیل می‌کند.

مسدود کردن بودجه

پس از اعلام توقف سه ماهه کمک های خارجی توسط دولت ترامپ در ماه گذشته، تأثیرات آن در جامعه بهداشت جهانی موج می زند. برنامه های حمایت شده توسط آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) – که طبق گزارش های خبری، بسیاری از کارمندان آن مرخص شده اند – تحقیقات، پیشگیری و مراقبت از بیماری هایی مانند اچ آی وی و مالاریا را تامین مالی می کند و روی دیگر اولویت های بهداشت جهانی کار می کند.

سلیم عبدالکریم، مدیر مرکز برنامه تحقیقاتی ایدز در آفریقای جنوبی، در دوربان، می گوید: «مردم به دلیل ماهیت ناگهانی این موضوع فرصتی برای دریافت بودجه جایگزین نداشته اند. این مرکز قرار بود این هفته اولین بیمار را در یک آزمایش واکسن اچ آی وی با بودجه USAID ثبت نام کند که اکنون در حالت تعلیق است. این کشور از وجوه ذخیره خود برای ادامه آزمایش آزمایشی استفاده می کند که آیا قرار دادن واژینال می تواند از انتقال HIV جلوگیری کند یا خیر.

یک محقق اچ آی وی در آفریقا که کلینیکی را اداره می کند که هزاران بیمار را درمان می کند و توسط یک برنامه ایالات متحده به نام طرح اضطراری رئیس جمهور برای کمک به ایدز (PEPFAR) حمایت می شود، می گوید: «این یک هرج و مرج است. بیش از 20 میلیون نفر عمدتاً در آفریقا، از جمله بیش از یک میلیون کودک و باردار، داروهای ضد رتروویروسی را از طریق برنامه 6.5 میلیارد دلاری دریافت می کنند.

این کلینیک مجبور به تعلیق کارمندان خود شده است که توسط PEPFAR تامین می شود و بیماران آن فقط به دلیل تلاش های داوطلبانه به دریافت دارو ادامه می دهند. شب گذشته، کلینیک معافیتی از دولت ایالات متحده دریافت کرد که به نظر می‌رسد به آنها اجازه می‌دهد درمان HIV را از سر بگیرند، اما عدم اطمینان زیاد است.

درمان های HIV تهدید می شود

عبدالکریم می گوید، در آفریقای جنوبی، جایی که دولت بخش عمده ای از مراقبت های HIV را با استفاده از بودجه PEPFAR ارائه می دهد، تأثیر توقف کمک ها بسیار کم خواهد بود. اما در بسیاری از کشورهای آفریقایی دیگر، «اگر خدمات PEPFAR متوقف شود، تأثیر فاجعه‌بار خواهد بود. دولت‌ها نمی‌توانند فقط برای رفع کمبودها وارد عمل شوند.»

توقف درمان ضد رتروویروسی باعث افزایش سطح ویروس می‌شود و امکان انتقال HIV را برای فرد – از جمله از طریق بارداری به نوزادان متولد نشده – فراهم می‌کند و تکامل مقاومت دارویی را تسهیل می‌کند. عبدالکریم می‌گوید: «امیدوارم کسی در جایی منطقی ببیند و به این پایان ناگهانی برنامه‌های درمان ایدز ادامه ندهد.

منبع: نیچر