به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (علیهالسلام) در بخش پایانی چهارمین اجلاسیه مهدویت بر اهمیت تقارن دهه فجر و دهه مهدویت تأکید کرد و گفت:این ایام یادآور جوشش عمیق باور به مهدویت و ضرورت عمل به آن در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام نصوری اظهار داشت: کمیتههای علمی، فرهنگی، پشتیبانی، رسانه و تبلیغات از تابستان ۱۴۰۳ فعالیتهای خود را آغاز کردند و به طور مستمر در راستای برگزاری هرچه بهتر برنامهها در سراسر کشور و در سطح استانی همکاری کردند.
معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود همچنین به برگزاری بیش از ۵۰ جلسه علمی و فرهنگی با حضور اساتید و نخبگان حوزه و دانشگاه در موضوعات مهدویت و انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: برگزاری پیش نشستها و تدوین نشریات تخصصی همچون نشریه امان و رصد از جمله اقدامات برجسته در این زمینه بوده است.
حجت الاسلام نصوری در ادامه به بررسی محورهای مختلف این همایش علمی پرداخت و اظهار داشت: مقالات ارسالشده به همایش در موضوعاتی همچون چیستی دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت، پیوندهای دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت و شاخصها و مولفههای دولت تراز انقلاب اسلامی' مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی افزود: ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این میان ۱۵۱ مقاله به عنوان پژوهش شایسته ارزیابی شناخته شده و در دو مرحله مورد ارزیابی علمی قرار گرفتند. از این تعداد، ۸ مقاله به عنوان برگزیده معرفی شدند.
در پایان این اجلاسیه، اسامی مقالات برگزیده اعلام شد. مقالات برگزیده که به عنوان اثر برتر شناخته شد، مقالهای ازنعمتالله فیروزی، استادیار گروه الهیات دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) و خانم حورا بدری و خانم سارا حیدریان، دانشجویان کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی بود. این مقاله با عنوان «شبکه معنایی تربیت نسل مهدوی مبتنی بر سیره و تعالیم امام رضا (ع)» در زمینه تربیت نسل مهدوی و نقش تعالیم امام رضا (ع) در این حوزه مورد توجه قرار گرفت.
همچنین، مقاله دیگری با عنوان «تبیین شاخصههای مدیر تراز دولت زمینهساز ظهور با الگوگیری از وک» که توسط حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی صمصامی، دانشپژوه سطح ۴ مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم، ارائه شد، نیز به عنوان مقاله برتر معرفی شد. این مقاله به تحلیل ویژگیهای مدیران تراز دولت مهدوی و نقش آنها در زمینهسازی برای ظهور پرداخته بود.
مقالهای از محمد حسنی تبار، دانشیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) و آریا کریمی، دانشجوی ارشد تاریخ انقلاب اسلامی، تحت عنوان «کسب رضایت عموم مردم و ترجیح عامه بر خاصه سنجشی از دولت علوی برای زمینهسازی دولت مهدوی» نیز در میان مقالات برگزیده قرار گرفت. این مقاله به بررسی شرایط و ویژگیهای دولت مهدوی از منظر مردمگرایی و مقایسه آن با دولت علوی پرداخت.
بیانیه پایانی
چهارمین اجلاس فرهنگی حضرت مهدی (علیهالسلام) و انقلاب اسلامی با همکاری تولیت آستان قدس رضوی و سایر نهادهای فرهنگی کشور، به مناسبت نیمه شعبان و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مشهد مقدس با قرائت بیانیه توسط حجت السلام و المسلمین متوسل مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) پایان یافت .
در این بیانیه بر ضرورت آموزش معارف مهدوی از مقطع دبستان تا دانشگاه و گنجاندن این موضوع در برنامههای رسمی نظام آموزشی کشور تأکید شد. همچنین، نمایندگان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی دعوت شدند تا با استفاده از ابزارهای هنری و رسانهای، معارف مهدوی را به نسل جوان معرفی کنند و آگاهی عمومی را درباره فلسفه انتظار و ظهور حضرت مهدی (علیهالسلام) افزایش دهند.
همچنین در بخش دیگر این بیانیه آمده است ؛ به نقش پررنگ نهادهای دینی، مساجد و انجمنهای مذهبی در ترویج آموزههای مهدوی اشاره شد و از آنها خواسته شد که فعالیتهای علمی، فرهنگی و آموزشی بیشتری را در راستای تعمیق باورهای مهدوی در جامعه انجام دهند.
بیانیه بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) اعلام کرد: با همکاری نهادهای مختلف، چند صد جلد کتاب مهدوی منتشر خواهد شد و همچنین برنامهریزیهایی برای تربیت استادان متخصص در حوزه معارف مهدوی به منظور رشد علمی و فرهنگی جامعه در نظر گرفته شده است.
این بیانیه در تاکید کرد: این اجلاس بهعنوان گامی در جهت گسترش فرهنگ مهدویت و ترویج آموزههای انقلاب اسلامی، از تمامی تشکلهای مردمی و علاقهمندان به فرهنگ انتظار دعوت کرد تا در برگزاری دورههای آموزشی، مسابقات علمی و جشنوارههای فرهنگی و هنری در سطح ملی مشارکت کنند.







