به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، سیستان و بلوچستان به عنوان محرومترین استان کشور پیش از دوران انقلاب روایتگر تلاشهای کمنظیر به ویژه در حوزه زیرساختی است که پس از انقلاب اسلامی برای توسعه این منطقه صورت گرفته است؛ از پروژههای آبرسانی و راهسازی تا مدرسهسازی و احداث مراکز درمانی در دورافتادهترین و صعبالعبورترین نقاط این خطه، مردم سیستان و بلوچستان شاهد تحولاتی بنیادین در زندگی خود بودهاند.
سیستان و بلوچستان با وجود بهرهمندی از تاریخی کهن و فرهنگی غنی، با یک عقبماندگی تاریخی در حوزه زیرساختی مواجه است که حاصل بیتوجهی محض در دوران ستمشاهی بوده و به همین دلیل پس از انقلاب همواره در کانون توجه توسعهای دولتهای مختلف قرار داشته است. پس از انقلاب اسلامی به ویژه از دولت سیزدهم تاکنون پروژههای متعددی برای بهبود وضعیت زیرساختی استان به اجرا درآمده است.
تامین آب با توجه به خشکسالی بیش از دو دهه اخیر در منطقه سیستان نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در همین راستا پروژه احداث بزرگترین آب شیرینکن فراساحلی جهان در این منطقه، نمونهای بارز از این تلاشهاست. این آب شیرینکن، آب مورد نیاز بخش زیادی از مردم منطقه را تامین میکند.
بزرگترین آب شیرینکن خشکی جهان با ظرفیت تصفیه 100 هزار مترمکعب آب در شبانهروز، در شمال سیستان و نزدیکی زاهدان نصب شده است. این پروژه که با اعتباری بالغ بر پنج هزار و پانصد میلیارد تومان اجرایی شده، نه تنها بحران آب شرب را در این استان مرزی کاهش میدهد، بلکه الگویی برای مدیریت منابع آب در مناطق خشک جهان محسوب میشود.
این آب شیرینکن با استفاده از 73 حلقه چاه عمیق، آب شور زیرزمینی را استخراج و پس از شیرینسازی، به شبکه توزیع منتقل میکند. 95 کیلومتر خط انتقال آب و 110 کیلومتر خط برق برای اتصال چاهها به مرکز شیرینسازی احداث شده است. پروژه در کمتر از 8 ماه سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
هدف اجرای این پروژه تأمین آب پایدار برای شهر زاهدان و پنج شهرستان و مناطق روستایی و مرزی سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان بوده است. این پروژه بخشی از برنامه جامع «جهاد آبرسانی» و انتقال آب از دریای عمان است که از اولویتهای دولت شهید رئیسی محسوب میشد.
احداث بزرگترین آب شیرینکن خشکی جهان در سیستان، تنها یک پروژه مهندسی نیست، بلکه نمادی از عزم ملی برای مقابله با چالشهای اقلیمی و تحقق عدالت در مناطق محروم است. با این حال، موفقیت بلندمدت آن به ادامه سرمایهگذاری و همکاری بینالمللی برای حل اختلافات آبی با افغانستان وابسته است.
در همین راستا خبرنگار تسنیم در منطقه سیستان در ایام الله دهه مبارک فجر سراغ مردم رفته تا جویا شود اطلاع دارند که بزرگترین آب شیرینکن خشکی دنیا در کدام کشور احداث شده است؟
انتهای پیام/
∎