شناسهٔ خبر: 71272044 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

لزوم حل چالش‌های ارتباط میان صنعت، دانشگاه و جامعه

در نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و راهکارهای ارتباط صنعت، دانشگاه و جامعه در چارچوب چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر، نخبگان علمی و فعالان صنعتی استان البرز بر تقویت همکاری میان این بخش‌ها تاکید داشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و راهکارهای ارتباط صنعت، دانشگاه و جامعه در چارچوب چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر، نخبگان علمی و فعالان صنعتی استان البرز از صبح امروز با حضور متخصصان دانشگاهی و برخی اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد که در این جلسه بر تقویت همکاری میان این بخش‌ها تاکید ‌و راهکارهای عملیاتی برای برون‌‌رفت از آن را مطرح کردند.

محمدباقر رضوی تقوی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان البرز در این نشست گفت: در دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز، تمرکز ما بر حرکت از سطح گفتمان به اقدامات عملیاتی بوده و اقدامات مؤثری همچون برگزاری جلسات متناوب در قالب جشنواره ملی امیرکبیر و ارتقای تعامل میان دانشگاه و صنعت، به نتیجه رسیده است.

وی با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه همواره به‌ عنوان یک حلقه مفقوده شناخته شده و در راستای تعامل با جامعه علمی و دانشگاهی و حوزه صنعت کشور در تلاش هستیم راهکاری مؤثر برای رفع آن داشته باشیم، مطرح کرد: کشور ما از دانشجویان برجسته و دانشگاه‌های معتبری برخوردار است، در عین حال صنایع پیشرفته و بزرگی نیز در داخل کشور شکل گرفته‌اند.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان البرز با بیان اینکه هر دو بخش به یکدیگر وابسته‌اند اما ارتباط میان آن‌ها به درستی شکل نگرفته است و با اشاره به تمرکز بر کاربردی‌سازی پایان‌نامه‌های دانشجویی در چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر اذعان کرد: در این جشنواره، روند تبدیل مقالات و پایان‌نامه‌ها به پروژه‌های کاربردی پیشرفت قابل توجهی داشته است.

رضوی تقوی با اشاره به اینکه امسال قصد داریم این فرآیند را به مراحل بالاتری ارتقا دهیم، عنوان کرد: هدف ما این است که پایان‌نامه‌ها به‌ ویژه در زمینه‌های صنعتی، کاربردی شوند؛ مشابه کشورهای پیشرفته که در آن‌ها هیچ پژوهش علمی در دانشگاه بدون قرارداد یا نیازمندی صنعتی انجام نمی‌شود. البرز با 9 دانشگاه و تعدادی مراکز تحقیقاتی مطرح ظرفیت های علمی عظیمی دارد.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به اینکه باید از آن‌ها به نحو مطلوب بهره‌برداری شود، خاطرنشان کرد: سیستم آموزشی کشور نیاز به بازنگری دارد و باید تلاش کنیم تا ارتباط میان صنعت و دانشگاه را تسهیل کنیم. این مسئولیت همگانی است و هر یک از ما باید سهم خود را در این مسیر ایفا کنیم.

احمد غلامی، دبیرکل اتاق بازرگانی استان البرز نیز در این مراسم با بیان اینکه با توجه به نیاز مبرم صنعت به بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها، ضروری است که تعاملات میان این دو حوزه گسترش یابد، از اینکه نتایج جشنواره ملی امیرکبیر به یک ارتباط پایدارتر و مؤثرتر میان جامعه، صنعت و دانشگاه منجر شود، ابراز امیدواری کرد.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود که فعالان دانشگاهی نیز در جستجوی روش‌های تسهیل‌شده برای برقراری ارتباط با صنعتگران و تولیدکنندگان باشند؛ زیرا هم‌ اکنون این ارتباط با مشکلات بروکراتیکی مواجه است که نیازمند اصلاحات اساسی است.

نقش جشنواره امیرکبیر در تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه 

در این نشست، غلامرضا اسکندریان، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز نیز اذعان کرد: جشنواره ملی امیرکبیر اکنون به دوره چهارم رسیده و نشان‌دهنده آن است که تعامل میان صنعت و دانشگاه در حال تحقق است و اگر همکاری‌های مستمر در این زمینه نبود، جشنواره به این مرحله نمی‌رسید.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها یک درصد از پایان‌نامه‌ها با تقاضاهای صنعتی هم‌راستا شده‌اند، افزود: جشنواره امیرکبیر یک ظرفیت منحصر به فرد برای هم‌افزایی صنعت و دانشگاه است که می‌تواند این دو بخش را به یکدیگر نزدیک‌تر کند. گفت‌وگو و تعاملات در این زمینه هنوز ناکافی است و ما باید به‌دنبال راهکارهای اجرایی باشیم.

به گفته اسکندریان، قوانینی مانند قانون جهش تولید، زیرساخت‌های خوبی ایجاد کرده‌اند اما از این ظرفیت‌ها به‌ طور کامل استفاده نمی‌شود. در نشست‌های قبلی در چارچوب این رویداد ملی، دانشگاه‌ها به خود انتقادی در مورد ارتباط با صنعت پرداختند و پذیرفتند که از چابکی لازم برای شناسایی نیازهای دقیق صنعت برخوردار نیستند. زبان مشترک میان این دو بخش وجود ندارد و این باعث فاصله‌گیری آن‌ها از یکدیگر می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز خاطرنشان کرد: دانشگاهیان گاهی تصور می‌کنند که صنعت چندان از آن‌ها استقبال نمی‌کند و از طرف دیگر، فعالان حوزه صنعت نیز احساس می‌کنند که دانشگاه نگاهی بالا به پایین دارد. این دیدگاه‌ها حاکی از آن است که تعامل و گفت‌وگو میان این دو بخش به‌ طور جدی در جریان نیست.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از روش‌های ترکیب علم و عمل و دعوت از اساتید صنعت در دانشگاه‌ها می‌تواند به‌ راحتی این ارتباط را بهبود بخشد. در این زمینه تمام زیرساخت‌های لازم، تمایل و توانایی برای عملیاتی کردن این ایده‌ها وجود دارد. این سلسله نشست‌ها باید ادامه یابد تا از آن‌ها راهکارهای عملی استخراج شود و در نهایت این راهکارها به مرحله اجرایی برسند.

تجارب موفق و پیشرفت‌های پژوهشگاه مواد و انرژی در ارتباط با صنعت 

در بخش دیگری از این نشست، ابوذر مسعودی، معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی نیز گفت: کشور ما مختصات خاص خود را دارد و باید برای آن، راهکارهای ویژه‌ای طراحی کنیم. در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه نباید ناامید شویم. در پژوهشگاه مواد و انرژی، ارتباط خوبی با صنعت برقرار کرده‌ایم و از این طریق بیش از 100 میلیارد تومان درآمد داشته‌ایم.

وی بیان کرد: مواد و انرژی، اولین ساختمان انرژی صفر را پس از سنگاپور در استان البرز احداث کرده است و در حال گسترش این نوع ساختمان‌ها به سایر نهادها هستیم. در زمینه نیمه‌ هادی‌ها، باتری‌ها و سلول‌های خورشیدی نیز ارتباط خوبی با صنعت برقرار کرده‌ایم.

انتهای پیام/