شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «هجوم چاههای غیرمجاز به قلب تاریخ» تیتر روزنامه پیام ما است که در گزارشی نسبت به برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی و حفر چاههای عمیق در نزدیکی نقش رستم هشدار داد که خطر فرونشست زمین و تخریب این میراث جهانی را افزایش داده است. این روزنامه نوشت:« فرونشست یک مسئله با ابعاد زیاد است و مقابله با آن به رویکرد بینرشتهای نیاز دارد. براساس تعریف توسعه پایدار، درحالیکه راهحلهای تخصصی این معضل را میتوان ابعاد محیطزیستی راهحل نامید، برای یافتن یک راهحل پایدار نیازمند توجه به ابعاد اقتصادی و اجتماعی نیز هستیم. در مورد خاص فرونشست مرودشت قطعاً مؤلفههای زیادی مثل نیاز کشور به تأمین محصولات غذایی، چالشهای ناشی از توزیع جمعیت، اشتغال، سرمایه و… نقشآفرینی میکنند که در راهحلهای پیشنهادی کشاورزان در نظر گرفته نشده است. پس میتوان متصور بود که راهحلهای مطرحشده در بالا راهحلهای نهایی نباشند. اما هدف ما از مصاحبه با کشاورزان منطقه طرح این موضوع بود که یکی از ابعاد مهم سیاستگذاریهای محیطزیستی «ابعاد اجتماعی» مسئله است. باید توجه داشت که راهحلهای محیطزیستی درصورتی موفق خواهند بود که ابعاد اجتماعی موضوع نیز در نظر گرفته شده باشند. جایی که محیطزیست و اجتماع بهدلیل مدیریت اشتباه گذشته در تعارض با هم قرار میگیرند، راهحل باید با شنیدن حرف اجتماع آغاز شود. درباره مسئله تخریب آثار باستانی مرودشت بهدلیل فرونشست، احتمالاً جنبه اقتصادی راهحلها با نگرانی کمتری همراه خواهد بود. زیرا مراکز گردشگری متعدد استان فارس، از جمله خود نقشرستم، تختجمشید و پاسارگاد پتانسیل تأمین هزینهها را دارند. برای مثال، حالا که نوروز ۱۴۰۴ نزدیک است، کافی است هزینهای اضافی روی بلیطهای بازدید از این مراکز در نظر گرفته شود و رئیسجمهور محترم، مسعود پزشکیان، در پیامی به مردم توضیح دهد که این هزینه اضافی ویژه انجام طرحهای حفاظت از نقشرستم و تختجمشید در برابر فرونشست است و مردم میتوانند با بازدید از این مراکز، در حفظ و نگهداری این آثار ملی سهیم شوند.»
«آسیبهای کودکانِ بلاگر» تیتر روزنامه آرمان ملی درباره نمایش زندگی کودکان در فضای مجازی است. حسین روزبهانی، روانشناس بالینی، درباره کودکانی که زندگیشان توسط والدین در شبکههای اجتماعی به نمایش گذاشته میشود، به آرمان ملی گفت: «ما با مسالهای به نام کودکان بلاگر روبهرو هستیم، مادران این کودکان که به آنها اصطلاحا اینستا مام میگویند، صفحههایی میسازند و کودکانشان در مسیر بلاگر شدن و کسب درآمد، اقدام میکنند. این مساله آسیبهای بسیاری به فرزندان وارد میکند. فرزندشان اولین مسالهای که در آینده برایش اتفاق میافتد، این است که شخصیت نمایشی پیدا میکند. کودک دوست دارد همیشه خود را به نمایش بگذارد و فکر میکند که همه مسائلش را حتی غذا خوردن و فعالیتهای روزمرهاش را، باید به نمایش عام بگذارد. مساله دیگر این است که این کودک نمیتواند خود واقعیاش باشد. زیرا وقتی والدین از کودک فیلم و عکس میگیرند، قطعا از قبل به کودک میگویند که جلوی دوربین برخی مسائل را رعایت کند. این کار را بکن و این کار را نکن. با این کار اجازه نمیدهند که این کودک خود واقعیاش را نشان دهد. این سبب میشود که فشار روانی به این کودک وارد شود.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…