به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین رونمایی از پوستر رویداد سراسری رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» ویژه "یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم؛ آثار و دستاوردها" از سلسله رویدادهای جشنواره رسانهای ابوذر به میزبانی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه، در قم برگزار شد.
ببینید:
تصاویر آیین رونمایی از پوستر رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ»
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور، سردار مهدی کبیریپور جانشین فرمانده سپاه علی بن ابی طالب(ع)، حجتالاسلام والمسلمین رضا رستمی مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه، سرهنگ پاسدار حق شناس جانشین فرمانده سپاه استان قم در بسیج اقشار، داود شمس مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم، حجتالاسلام مشی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در بسیج اقشار، یوسف شعبانعلی سردبیر خبرگزاری حوزه، مهدی بخشی رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان، علی علیزاده دبیر جشنواره ابوذر استان و برخی مدیران رسانهای در این مراسم حضور داشتند.
رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» که از سوی سازمان بسیج استان قم و با مشارکت مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه ذیل دهمین جشنواره رسانهای ابوذر برگزار میشود فرصت مناسبی است تا فعالان رسانهای سراسر کشور در انعکاس نقش تاریخی و تمدنی حوزه علمیه قم مشارکت کنند و حوزه را از دریچه رسانه به تصویر بکشند.
حضور حاج شیخ در ایران سبب تحول اجتماعی، سیاسی و علمی شد
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه در این مراسم گفت: باز تاسیس حوزه علمیه قم به معنای این است که از عصر محدثان حوزه علمی و حدیثی در قم شکل گرفته و در طول تاریخ در این قم حوزه فعال وجود داشته و بعدها در زمان میرزای قمی هم مدارس علمیه خوبی در قم ساخته شده است.
وی افزود: بعد از عصر قاجار به خاطر دلایلی حوزه علمیه قم نشاط علمی سابق را نداشت اما همواره دروس برقرار بود. در نهایت با حضور مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره) حوزه علمیه قم به شور و نشاط علمی سابق برگشت. این جایگاه علمی تا آنجایی است که حتی بحث مرجعیت ایشان مطرح و مورد اعتماد بزرگان حوزه علمیه نجف همچون میرازی شیرازی بود.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمیحاجی ادامه داد: مرحوم حاج شیخ در نامه ای به علمای نجف می نویسند "برای احیای دین نیازمند حوزه قوی در ایران هستیم، لذا لازم است این حوزه با حضور بزرگان حوزه نجف تقویت شود." این مسئله نشان از تیزهوشی این عالم ربانی برای احیای اسلام و تربیت و کادرسازی در ایران با احیای حوزه علمیه در قم و اراک است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه افزود: وقتی ایشان وارد قم شد ۷۰ سال سن داشت و دارای تجربه و اندوخته علمی زیاد بود و همه تلاشش را برای احیای حوزه علمیه قم و کادرسازی و تربیت نیروی متخصص و کارشناس دین و مبارزه با دینستیزی به کار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمیحاجی ادامه داد: حاج شیخ میراث دار حوزه ۱۲۰۰ ساله قم هست و حوزه قم با این قدمت آغاز به کار کرد و دوره اشعریها و محدثین این حوزه از لحاظ فکری و علمی خودش نشان داده است و علمای آن زمان برای ترویج مکتب اهل بیت(ع) همه تلاشش را بکار گرفتند، لذا حوزه اخیر ارتباط محکمی با حوزه علمیه حاج شیخ دارد و به خوبی هم این ارتباط را به نمایش گذاشته است چرا که توانست در مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه ایران نقش مهم و پررنگی را رقم بزند.
وی افزود: حضور حاج شیخ در ایران سبب تحول اجتماعی، سیاسی و علمی شد و ایشان در مسائل مختلف همچون ساخت مدرسه، بیمارستان، رسیدگی به سیل زدگان و مراکز علمی و دانشگاهی نقش اساسی ایفا کرده است و امروزه بسیاری از علما و فرهیختگان و فارغ التحصیلان تربیت شده مراکز حوزوی و دانشگاهی هستند که آن عالم ربانی به دلیل ضرورت جامعه راه اندازی کردند.
وی به نمونه ای از خدمات اجتماعی مکتب حاج شیخ یعنی مرحوم دکتر غریب اشاره کرد و گفت: در احولات دکتر غریب آمده که این فرهیخته علاقه خاص به پزشکی داشت و والدشان دوست داشتند فرزندشان یعنی دکتر غریب برای تحصیل به حوزه بیاید. دکتر غریب به والدشان پیشنهاد می دهند که برای گرفتن مشاوره خدمت حاج شیخ عبدالکریم حائری در قم برسند و نظر ایشان هر چه باشد، عمل کنند. حاج شیخ بعد از شنیدن صحبت های دکتر غریب و پدرش، پیشنهاد دادند که دکتر غریب پزشکی را انتخاب کند و فرمودند چون در حوزه عالمانی که بتوانند پاسخ گویی مسائل جامعه باشند، حضور دارند. لذا این مشاوره ایشان سبب تغییر مسیر زندگی دکتر غریب شد. این نقش تاثیرگذاری حاج شیخ در مسائل خدمات اجتماعی، علمی و درمانی کمتر برای مردم بیان شده است و کمتر کسی است از این وقایع مطلع است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور در پایان از دست اندرکاران برگزاری جشنواره رسانهای ابوذر و رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» قدردانی کرد.
تلاش دشمن برای تخریب حوزه و انقلاب
حجت الاسلام والمسلمین رضا رستمی مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه هم در این مراسم جشنوار رسانهای ابوذر را فاخر و ارزشمند خواند و از مسئولین برگزار کننده این جشنواره قدردانی کرد.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای تخریب حوزه و روحانیت و انقلاب و جدایی این دو عنصر کلیدی از جامعه گفت: چند سالی است این خط سیر از طریق تولید محتوای رسانه ای ادامه پیدا کرده و الان نیز به شدت آن افزوده است. آنها به دنبال زیر سوال بردن و ایجاد شبهه در تلاش های علمی و عملی و تربیتی حاج شیخ عبدالکریم(ره) در بازتاسیس حوزه علمیه قم می باشند و می خواهند این گونه به جامعه القاء کنند که دوره حاج شیخ با دوره امام راحل و بعد از انقلاب از نظر تولید و رشد علمی متفاوت بوده است.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند «انقلاب اسلامی ثمره حوزه حاج شیخ عبدالکریم حائری است»، لذا برای مقابله با این انگاره دشمن در زمان فعلی بُعد علمی ترویجی و رسانه ای بیشتر می تواند موثر باشد.
مدیر مسئول خبرگزاری حوزه، نقلاب اسلامی تصریح کرد: امروز رسانه باید در حوزه تبیین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب فعال باشد و به صورت فعالانه اقدام به پیشتیبانی نماید.
کم کاری مراکز علمی در معرفی انقلاب اسلامی
سردار مهدی کبیریپور جانشین فرمانده سپاه استان قم نیز با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی دارای ظرفیت های بسیار زیادی است، گفت: این ظرفیت ها و دلایل وقوع انقلاب به خوبی گفته نشده و روی همین مسئله امروز در مراکز علمی و دانشگاهی توجه لازم به ظرفیت و آثار و برکات انقلاب اسلامی نمی شود و ظرفیت عظیم آن را محدود در زمان خاص و امور سیاسی می دانند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی نقش مهمی در منطقه و دنیا ایفا کرده و توانسته اتفاقات بزرگی را در عرصه تحولات سیاسی و اجتماعی و مبارزه با ظلم رقم بزند. باید تلاش های جدی تری نسبت به تبیین اهداف و دستاوردهای انقلاب در مراکز علمی و دانشگاهی و جامعه صورت بگیرد.
تقویت جبهه رسانهای انقلاب رویکرد اصلی جشنواره ابوذر
داود شمس مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم نیز با اشاره به این برگزاری جشنواره ابوذر و رونمایی از پوستر رویداد رسانه ای یادگار ماندگار حاج شیخ، گفت: مهمترین رویکرد جشنواره دهم ابوذر تقویت جبهه و شبکه رسانهای انقلاب و تحقق مطالبات مقام معظم در بحث امیدآفرینی است. برای همین منظور رزمایش های رسانهای مختلفی برگزار شد و در ادامه جشنواره در تلاش است ارتباط قوی تری با حوزه علمیه قم ایجاد کند تا به معرفی صحیح یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم و دستاوردهای آن در قالب رویداد سراسری رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» بپردازد.
معرفی دبیر رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ»
در پایان این مراسم علاوه بر رونمایی از پوستر رویداد سراسری رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ»، علی شعبانی به عنوان دبیر این رویداد معرفی شد.