به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، هر دو این خودروها از سیستم EREV در قوای محرکه استفاده میکنند که میتوان این سیستم را به نوعی یک از مناسبترین نمونههای خودروهای پاک در کشور حساب کرد که در صورت تمام شدن شارژ باتریها، خودرو میتواند با موتور بنزینی به حرکت خود ادامه دهد.
مقدمه، خودروهای پاک و پرمیوم وارداتی
ارس M7 جدیدترین خودرو رونمایی شده از سری محصولات وارداتی ماموت خودرو است. این کراساوور بر خلاف برادر کوچکتر خودش یعنی M5، از طراحی لوکس و پرمیومی بهره میبرد. علاوه بر طراحی متفاوت این خودرو به تجهیزات متعددی مجهز شده تا سرنشینان از سواری این خودرو نهایت لذت را ببرند.
ارس M5 اولین بار در نمایشگاه تحول به نمایش درآمد و توجه بسیاری از بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد. این کراساوور که طراحی اسپرت و جوان پسندی دارد، قرار است در فاز اول به صورت وارداتی وارد بازار شود و در ادامه به صورت تولیدی توسط ماموت خودرو به بازار بیاید. در نگاه اول با نگاهی به طراحی این خودرو، رگ و ریشهای از خودروهای آلمانی خصوصا برند پورشه را میبینیم که سبب شده تا طراحی اسپرت و دلنشینی را شاهدش باشیم.
مشخصات فنی، پیشرانه مدرن
کراساوور لوکس ماموت خودرو به یک موتور احتراقی 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده که صرفا جهت شارژ باتریهای الکتریکی این خودرو به کار رفته است. این موتور توانایی تولید 114 اسببخار قدرت و 190 نیوتنمتر گشتاور را دارد. در کنار این پیشرانه یک موتور الکتریکی قرار گرفته که میتواند 433 اسببخار قدرت و 654 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. M7 دارای باتریهایی با ظرفیت 40 کیلووات ساعت است که در صورت شارژ کامل در ترکیب با موتور احتراقی توانایی پیمایش 1050 کیلومتر مسافت را دارد و پیمایش خالص الکتریکی این کراساوور، 162 کیلومتر است. زمان شارژ مورد نیاز ارس M7 ماموت خودرو، در حالت عادی (20-90 درصد) 5 ساعت ولی در حالت شارژ سریع (30-80 درصد) این زمان به 30 دقیقه کاهش داده میشود. سیستم تعلیق کراساوور جدید ماموت در محور جلو مستقل مک فرسون و در بخش عقب مستقل مولتی لینک استفاده شده که سبب پایداری مناسب خودرو در شرایط مختلف رانندگی میشود.
کراساوور اسپرت ماموت خودرو در دسته خودروهای EREV (Extended Range Electric Vehicle) قرار دارد. این خودرو به موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید 114 اسببخار قدرت و 190 نیوتنمتر گشتاور را دارد. نکته مهم در رابطه با پیشرانه احتراقی این خودرو این است که این موتور صرفا در شارژ باتریهای الکتریکی این خودرو به خودرو کمک میکند و نیروی حرکتی این کراساوور توسط موتورهای الکتریکی تامین میشود. موتور الکتریکی این خودرو حداکثر 489 اسببخار قدرت و 675 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند که نیرو دو موتور بنزینی و الکتریکی به هر چهارچرخ منتقل میشود. این خودرو مدرن برای ثبت شتاب 0-100 تنها به 4.6 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به وزن 2335 عدد فوقالعادهای محسوب میشود.
ارس M5 به باتریهای ولتاژ بالا 40 کیلووات ساعت مجهز شده که در صورت شارژ کامل و باک بنزین پر، میتواند مسافتی معادل 1265 کیلومتر را طی کند. همچنین این خودرو میتواند 230 کیلومتر را به صورت تمام برقی طی کند. این کراساوور اسپرت برای شارژ سریع (20-80 درصد) به 30 دقیقه و برای شارژ عادی (20-90 درصد) 5 ساعت زمان نیاز دارد که مدت زمان شارژ آن همانند بسیاری از خودروهای برقی بازار است.
سیستم تعلیق کراساوور M5 در محور جلو مستقل دوبل جناغی است که قابلیت کمبر متغیر را دارد. در بخش عقب هم سیستم مستقل مولتی لینک استفاده شده که سبب پایداری مناسب خودرو در شرایط مختلف رانندگی میشود.
امکانات ایمنی و رفاهی، پرآپشنهای لوکس
ارس M7 ماموت خودرو با امکانات کامل قرار است به بازار عرضه شود و جزء خودروهای فول آپشن وارداتی محسوب میشود. در بحث ایمنی این خودرو به 8 کیسههوا ایمنی، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سنسور پارک جلو و عقب مجهز شده تا در صورت بروز تصادف از جان سرنشینان محافظت کند.
همانند دیگر خودروهای جدید، M7 به دستیارهای کمکی رانندگی متعددی مجهز شده است که از جمله آنها میتوان به : کروزکنترل تطبیقی، نور بالا اتوماتیک، سیستم هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، دستیار حرکت در ترافیک، هشدار برخورد از جلو و عقب، دستیار تغییر لاین، رادار نقطه کور، هشدار بازکردن درها هنگام عبور موانع و هشدار موانع عبوری از پشت خودرو اشاره کرد که میتواند در راحتی رانندگی اثرگذار باشد.
با نگاهی به فهرست امکانات رفاهی این کراساوور هیبریدی تجهیزات مدرن و بهروزی به چشم میخورد. ویژگیهایی همچون : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، اتوپارک، وکیوم درها، هدآپ دیسپلی، دو عدد شارژر وایرلس 50 وات، درب صندوق برقی با حسگر پا، مالتی مدیا 15.6 اینچی لمسی، دوربین 360 درجه، صندلیهای ضد جاذبه، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو و عقب، ماساژور صندلیهای جلو و عقب، گرمکن فرمان، سیستم تهویه اتوماتیک سه کاناله با سیستم تصفیه هوا، نورپردازی داخل کابین، شیشههای عایق صدا، آینه الکتروکرومیک، پدال برقی، سنسور نور و باران، کلاستر 10.25 اینچی دیجیتالی و رینگ 20 اینچی آلومینیومی مجهز شده است. برخی از این ویژگیها : مانند وکیوم درها، صندلیهای ضد جاذبه، ماساژور، گرمکن و سردکن تمامی صندلیها که در دیگر خودروهای وارداتی کمتر دیده میشود.
ارس M5 تجهیزات متنوعی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. در بحث ایمنی این خودرو به 6 کیسههوا (راننده، سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سنسور پارک جلو و عقب مجهز شده تا رانندگی ایمنی را برای راننده رقم بزند.
این خودرو به دستیارهای کمکی رانندگی (ADAS) متعددی مجهز شده که از جمله آنها میتوان به : کروزکنترل تطبیقی، نور بالا اتوماتیک، سیستم هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، دستیار حرکت در ترافیک، هشدار برخورد از جلو و عقب، دستیار تغییر لاین، رادار نقطه کور، ترمز اضطراری اتوماتیک، هشدار بازکردن درها هنگام عبور موانع و هشدار موانع عبوری از پشت خودرو اشاره کرد که میتواند رانندگی نیمه خودکار را در اختیار راننده قرار دهد.
در بحث تجهیزات رفاهی این خودرو به ویژگیهای مدرنی مجهز شده که از جمله آنها میتوان به : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، اتوپارک، هدآپ دیسپلی، شارژر وایرلس 50 وات، درب صندوق برقی با حسگر پا، مالتی مدیا 15.6 اینچی لمسی با قابلیت اتصال به تلفن همراه، دوربین 360 درجه، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، ماساژور صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، سیستم تهویه اتوماتیک دو کاناله با سیستم تصفیه هوا، نورپردازی داخل کابین، شیشههای عایق صدا، آینه الکتروکرومیک، پدال برقی، سنسور نور و باران، کلاستر 10.25 اینچی دیجیتالی و رینگ 19 اینچی آلومینیومی مجهز شده است.
نوشته: محمد کمالپور
∎