شناسهٔ خبر: 71260183 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ISC باید نوک پیکان دیپلماسی علم و فناوری کشور باشد

معاون وزیر علوم با بیان این‌که زبان علم و فناوری و دیپلماسی علمی می‌تواند از تمام مرزها عبور کند، گفت: مؤسسه ISC با ظرفیتی که دارد باید در نوک پیکان دیپلماسی علم و فناوری کشور قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، مراسم تودیع و معارفه رئیس پیشین مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) «دکتر سید احمد فاضل زاده» و رئیس جدید موسسه «دکتر محمد مهدی علویان مهر» با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری، دکتر جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی، رؤسای دانشگاه‌های شیراز، صنعتی شیراز، جامع علمی و کاربردی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان فارس در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر سید احمد فاضل زاده ضمن خیر مقدم به معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری، رؤسای دانشگاه‌ها، مدیران و سایر همکاران مؤسسه ISC اعیاد شعبانیه و ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی را تبریک گفت.

وی سپس به ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در چند سال اخیر همچون تدوین اساسنامه مؤسسه ISC، مستقل شدن هیئت امنا، افزایش بودجه و گسترش تجهیزات زیرساختی و توسعه منابع انسانی متبحر پرداخت.

در ادامه، دکتر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی برای حضور در مراسم افتتاحیه سالن اجلاس کشورهای اسلامی و همچنین مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید موسسه ISC ، حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری را نیز در این مراسم خیر مقدم گفت.

وی افزود: مؤسسه ISC از مؤسسات پژوهشی و علمی کلیدی و مهم در کشور و جهان اسلام است که برای استان فارس اهمیت ویژه ای دارد و تمام تلاش من این بوده که با کلیه افراد دخیل در این حوزه اعم از وزیر عتف و مجموعه شورای انقلاب فرهنگی، کلیه مدیران و مسئولین استانی در مجلس در خصوص اهمیت توجه به موسسه ISC در تماس باشم.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلام گفت: موسسه ISC یک مؤسسه بین المللی است که به عنوان یک تابلو برای ایران در جهان اسلام محسوب می‌شود و به بهترین وجه خدمات خود را به جامعه علمی عرضه می‌کند.

وی ادامه داد: امروزه ما در مورد مسائل و موضوعات مختلف دارای برتری‌های علمی هستیم. مقام معظم رهبری با اطمینان می‌فرمایند که ما خیلی نباید نگاهمان به بیرون باشد. در این خصوص نقطه اتکا رهبری و کشور، برنامه دانشگاه‌هاست و در حوزه‌هایی که ما از ظرفیت‌های علمی و توان و تخصص دانشمندان و متخصصین استفاده کردیم، به راحتی توانسته‌ایم مسائل کشور را حل کنیم.

قادری گفت: امروزه در بعضی از موضوعات، در دنیا جزء کشورهای مطرح هستیم و رتبه‌های زیر ۱۰ را به خود اختصاص داده‌ایم. حوزه‌های علمی مختلفی وجود دارند که دانشگاه‌های ما باید تمام ظرفیت‌هایشان را به کار گیرند و متخصصان زیادی تحویل جامعه دهند و ارتباطشان را با موضوعات مختلف به بهترین شکل حفظ کنند.

وی افزود: قطعاً موسسه ISC می‌تواند به این فرایند بهترین کمک را داشته باشد و جایی است که می‌تواند منابع مورد نیاز برای تقویت ظرفیت‌های بالقوه متخصصین باشد.

نماینده شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌ها در بحث تولید علم کارهای بسیاری انجام داده‌اند، ولی در بحث تجاری سازی محصولات بایستی گام‌های بیشتری برداشته شود و اساتید ما ارتباط نزدیک تری با محافل و مجامع اجرایی داشته باشند و بتوانند یافته‌های علمی خودشان را به سرعت به مرحله تجاری‌سازی برسانند. اگر این کار صورت گیرد و به بعضی از حوزه‌ها همانند هوافضا و تکنولوژی هسته‌ای توجه شود بسیار سریع‌تر به مرحله تجاری سازی می رسیم.

موسسه ISC از پشتیبانی کامل جمهوری اسلامی ایران برخوردار است

در ادامه این مراسم، دکتر محمدجواد دهقانی رئیس دانشگاه صنعتی شیراز ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های انجام شده توسط دکتر فاضل زاده، اظهار داشت: یکی از نقاط قوت مؤسسه ISC این است که از پشتیبانی کامل نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار است. به عنوان مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه مجلس شورای اسلامی همواره در حل مسائل و مشکلات بسیار راهگشا بوده‌اند.

ضرورت تشکیل هیئت‌امنای بین‌المللی در ISC

وی افزود: تشکیل هیئت امنای بین المللی باید یکی از اهداف مهم این مؤسسه باشد و محصولات این مؤسسه باید مورد استفاده همه کشورهای اسلامی قرار گیرد و اثرگذاری این مؤسسه باید به سمت کشورهای اسلامی باشد.

در ادامه این مراسم، دکتر محمد مهدی علویان مهر رئیس جدید مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و ایام ا… دهه فجر انقلاب اسلامی از حاضرین در این مراسم از جمله دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری، دکتر جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی و رؤسای دانشگاه‌های شیراز، صنعتی شیراز، علم و کاربردی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان فارس و سایر حاضران در مراسم تشکر و قدردانی کرد.

دکتر علویان مهر گفت: مؤسسه ISC در حال حاضر یک مؤسسه بین المللی خوش نام است که در سایر کشورهای اسلامی به خوبی می‌درخشد.

وی در ادامه به برخی از مهم‌ترین راهبردها و اقدامات پیش رو اشاره کرد و گفت: در راستای سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری و برنامه‌های وزیر محترم علوم و توجه به اسناد بالادستی و همچنین برنامه توسعه هفتم تلاش خواهد شد تا در جهت ارتقای این مؤسسه گام‌های مؤثری برداشته شود.

افزایش ضریب نفوذ زبان فارسی در تولید علم

وی در ادامه به بیان برخی از برنامه‌های خود در جهت پیشبرد اهداف مؤسسه ISC پرداخت و افزود: توجه به دیپلماسی علمی که برای وزارت عتف از اهمیت بسزایی برخوردار است و مورد توجه بیش از پیش قرار خواهد گرفت که در همین راستا توسعه روابط بین الملل، افزایش ضریب نفوذ زبان فارسی در تولید علم دنیا جزو اهداف مؤسسه ISC است.

در ادامه مراسم، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات فناوری ضمن تقدیر و تشکر از تلاش‌های زیاد دکتر سید احمد فاضل زاده در جهت ارتقای مؤسسه ISC، سخنرانی کرد و گفت: علم و فناوری همواره پس از انقلاب اسلامی رو به رشد بوده است و در حوزه‌هایی همچون نفت، دارو، نانو تکنولوژی و هوا فضا که پیش از انقلاب به عنوان واردکننده بودیم، هم اکنون از این موارد بی نیاز و حتی به عنوان صادر کننده محصولات این موضوع‌ها هستیم. تمامی این دستاوردها نتیجه فعالیت‌ها و ورود دانشگاه‌ها به حوزه تجاری سازی است.

دکتر صالحی ادامه داد: معجزه علم و فناوری کشور است که با بودجه‌ای اندک، دستاوردهای عظیمی در کنار تربیت دانشجویان کسب کرده‌ایم که این نتیجه انقلاب اسلامی است.

ISC باید در نوک پیکان دیپلماسی علم و فناوری کشور قرار گیرد

وی تأکید کرد: زبان علم و فناوری و دیپلماسی علمی می‌تواند از تمام مرزها عبور کند و مؤسسه ISC با ظرفیتی که دارد یکی از آن نقاط است و این مؤسسه باید در نوک پیکان دیپلماسی علم و فناوری کشور قرار گیرد.

دکتر صالحی خاطرنشان کرد: در استان فارس ظرفیت‌های علمی بسیار خوبی وجود دارد که امید است نمونه‌ای برای کشور باشد چرا که با وفاق، همدلی و همگرایی که در سطح استان فارس وجود دارد برای رفع تمام موانع می‌تواند راهگشا باشد.

در ادامه، لوح تقدیر وزیر علوم، تحقیقات فناوری به دکتر فاضل زاده اهدا شد.

در پایان این مراسم نیز حکم وزیر علوم، تحقیقات فناوری خطاب به دکتر محمد مهدی علویان مهر رئیس جدید مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) قرائت و به ایشان اهدا شد.