شناسهٔ خبر: 71251638 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

اصل رقابت مخدوش و شرایط غیر قابل تحمل پروسه انتخابات فدراسیون فوتبال؛ منظور وزیر ورزش از مصاحبه تند چه بود؟

اهالی فوتبال این احساس را دارند که ارکان قضایی فدراسیون تبدیل به اهرمی برای حذف رقبا و تایید افراد مستقر شده‌اند و وزیر ورزش هم در مصاحبه های اخیر خود این موضوع را با لفظ تعارض منافع تایید کرد.

صاحب‌خبر -
اصل رقابت مخدوش و شرایط غیر قابل تحمل پروسه انتخابات فدراسیون فوتبال/ منظور وزیر ورزش از مصاحبه تند چه بود؟
کد خبر: 698635
|
۱۴۰۳/۱۱/۲۰ ۱۰:۰۵:۱۸

روزنامه اعتماد نوشت: شاید تا زمان انتشار این گزارش لیست نهایی نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال منتشر شده و آن اتفاق از نظر وزیر ورزش و تمام جامعه فوتبال و هواداران «نامیمون» رخ داده باشد؛ یعنی برگزاری انتخابات تک‌قطبی. شاید هم دو مصاحبه فورس ماژور و نقطه‌زن وزیر ورزش به عنوان شخص اول ورزش کشور تاثیر خودش را گذاشته و شرایط انتخابات رقابتی فراهم شده باشد. این نوشته فارغ از این دو مساله نگاهی انداخته به  اظهارات  وزیر ورزش. 

به گزارش «اعتماد» روزهای چهارشنبه و پنجشنبه چند رسانه نزدیک به رییس فعلی فدراسیون فوتبال با عنوان «رسمی؛ نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال مشخص شدند» اعلام کردند مهدی تاج، امیر عابدینی و حیدر بهاروند در انتخابات 11 اسفند با هم رقابت می‌کنند و صلاحیت دو نامزد رقیب تاج یعنی کفاشیان و عزیزی‌خادم رد شده است. البته همه می‌دانستند کلمه رقابت در این جمله چقدر خنده‌دار است، چراکه هم عابدینی و هم بهاروند کاندیدای پوششی مهدی تاج هستند. عابدینی مشاور فعلی رییس فدراسیون است و حیدر بهاروند، نایب‌رییس پیشنهادی مهدی تاج. در واقع آن خبر را همه به این شکل خواندند: مهدی تاج  روز 11 اسفند  قرار است  با  خودش  رقابت کند. 

بلافاصله رسانه‌های مستقل نسبت به انتشار این خبر واکنش نشان دادند و این سوال را مطرح کردند: رسمی؟ چطور از کلمه رسمی استفاده می‌کنید وقتی هنوز چیزی در خروجی سایت فدراسیون فوتبال نیست و دبیرکل هم به صورت رسانه‌ای اسامی را اعلام نکرده؟ آیا از فدراسیون با شما تماس گرفته و گفته شده این خبر را کار کنید؟ در حالی که انتشار اسامی صرفا در اختیار دبیرکل فدراسیون است؟ حتی صداو سیما  نیز به این خبر واکنش نشان داد و در چند نوبت آن را تکذیب کرد و گفت هنوز خبری از تایید یا ردصلاحیت‌ها منتشر نشده. بعد از آن بود که برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی کردند که انتشار تایید یا ردصلاحیت‌ها به این شکل مشکوک یک فضاسازی رسانه‌ای برای گرفتن امتیازهای احتمالی در پروسه تایید صلاحیت‌ها توسط ارگان‌های چهارگانه اطلاعاتی امنیتی  است که گویا  برخی نامزدها  را تایید  نکرده‌اند. 

این شرایط بسیار ابهام‌آلود و مشکوک و احتمال تک‌قطبی شدن انتخابات بالاخره وزیر ورزش را که در طول مدت انجام پروسه انتخابات سکوت پیشه کرده بود، بر آن داشت که ورودی جدی به این مساله داشته باشد به‌طوری که در فاصله کمتر از چند ساعت دو مصاحبه بسیار مهم انجام داد. احمد دنیامالی با تاکید ویژه روی اینکه هنوز اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده مشخص نیست و وزارت ورزش از هیچ کدام از نامزدها حمایت نمی‌کند به‌طور جد خواهان برگزاری انتخابات رقابتی شد. او در نخستین مصاحبه خود با مدنظر قرار دادن دو نامزد ردصلاحیت شده با اشاره به سوابق خوب آنان خواهان تجدیدنظر در پروسه  تایید  صلاحیت  نامزدها   شد. 

ایرنا نوشت: «احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، در حاشیه مسابقات هاکی به ردصلاحیت کفاشیان و عزیزی‌خادم واکنش نشان داد. دنیامالی با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته در کمیته بدوی فدراسیون فوتبال گفت: اعتقاد داریم هر چه حوزه رقابت بازتر باشد و عزیزانی که رد شده‌اند، سابقه خوبی در ورزش دارند. وی افزود: امیدوارم در دو، سه روز آینده تجدیدنظر شود.با توجه به قوانینی که در فدراسیون فوتبال هست مجمع باید در این مورد تصمیم بگیرد.»

اما از آنجایی که گویا وزیر در جریان اتفاقات عجیب و غریب رخ داده در فدراسیون فوتبال و روند برگزاری انتخابات قرار داشت این اظهارات را کافی ندانست و صبح جمعه در یک برنامه تلویزیونی به صورت مفصل به این مساله پرداخت. او برای نخستین‌بار اعلام کرد اصل رقابت در انتخابات پیش رو مخدوش است. او با انتقاد از روشی که ارکان قضایی فدراسیون فوتبال در پیش گرفتند به صورت واضح بحث «تعارض منافع» را وسط کشید و سوال کرد: این  چه رقابتی  است؟ 

دنیامالی گفت: «در حوزه‌های مسائل استیناف و بدوی و کمیته اخلاق هم پروتکل‌هایی هست؛ اگر آنجا تصمیماتی گرفته می‌شود، باید در تاریخ خود اعلام شود. اینهایی که مطرح شده، هنوز کسی تایید نکرده و باید صبر کنیم و ببینیم به صورت رسمی چه چیزی اعلام می‌شود.» او با تاکید بر اینکه انتخابات تک‌قطبی اتفاق نامیمونی است به شرایطی که کمیته اخلاق و ارکان قضایی فدراسیون درست کرده‌اند، پرداخت و گفت: «وقتی من خودم کمیته اخلاق را تعیین می‌کنم، سازوکار دست من است. من از قدیم با آقای تاج رفیقم و مخاطب من ایشان نیست، ولی من چارچوب‌ها را می‌گویم. درواقع اگر چنین اتفاقی بیفتد، ما قانون را طوری تصویب کرده‌ایم که اختیار می‌دهد. من امیدوارم کسانی که تعیین شده‌اند، وجدان کاری‌شان را فدای این بحث‌ها نکنند. وقتی من عضو کمیته اخلاق هستم، یک مقام قضایی هستم که تحت تاثیر چیزی قرار نمی‌گیرم. ولی اگر منصوب شما هستم و می‌خواهم شما را تایید یا رد کنم، می‌توانم؟ بحث تعارض منافع در میان است. ما در مورد کل فدراسیون‌ها این بحث را داریم. وقتی رییس فدراسیون می‌تواند ۳۱ عضو مجمع را خودش بچیند، آنها هم به خودش رای می‌دهند. این چه رقابتی است؟ منافع ملی همین است که رقابت باشد، اما اصل رقابت مخدوش است.»

همان‌طور که گفته شد فارغ از ورود جدی وزیر ورزش و تاثیری که اظهارات او در سرنوشت انتخابات دارد که البته باید تاثیرگذار باشد، چون او شخص اول ورزش کشور است، نکاتی که اشاره شد دغدغه بسیاری از علاقه‌مندان و افراد مستقل فوتبال در سال‌های گذشته بوده است. سال‌هاست گفته می‌شد نحوه چیدمان مجمع و قدرتی که هیات‌های استانی دارند و تسلطی که رییس مستقر روی این هیات‌ها دارد، اجازه انتخابات رقابتی را نمی‌دهد. سال‌هاست همه می‌گویند بحث گرفتن فرم و امضا از مجمع با اصل رقابت در تعارض است. مخصوصا در مورد عملکرد ارکان به اصطلاح مستقل فدراسیون انتقادات زیادی مطرح شده بود. در همین روزنامه اعتماد بارها نوشتیم که نوع ارتباط مدیران فدراسیون با ارکان قضایی تعارض منافع به وجود می‌آورد و اهالی فوتبال این احساس را دارند که ارکان قضایی فدراسیون تبدیل به اهرمی برای حذف رقبا و تایید افراد مستقر شده‌اند وگرنه چه معنایی دارد که برخی از مسوولان  فدراسیون با وجود این همه پرونده مورد بحث حتی به کمیته اخلاق احضار نمی‌شوند و در کمیته بدوی هم به راحتی تایید صلاحیت می‌شوند و  دقیقا دو  رقیب اصلی او به بهانه داشتن پرونده در کمیته  اخلاق  رد  می‌شوند؟ 

خدا را شکر بالاخره یک فرد مسوول در ورزش، آن هم وزیر ورزش این ایرادات اساسی را دید و مطرح کرد و قول داده این شرایط اصلاح می‌شود. این نشان می‌دهد شرایط به وجود آمده دیگر قابل تحمل نیست و باید فکری اساسی برای آن کرد.