به گزارش میراثآریا، سیدرضا صالحیامیری، شامگاه جمعه ۱۹ بهمنماه در برنامه زنده «صف اول» شبکه خبر به وضعیت و چشمانداز آینده صنایعدستی کشور پرداخت و گفت: براساس آمار رسمی، بیش از یک میلیون در حوزه صنایعدستی فعال هستند که از این تعداد، ۵۷۰ هزار نفر دارای شناسه و مجوز رسمی هستند. همچنین، صادرات صنایعدستی براساس آمار گمرک در سال گذشته ۲۲۴ میلیون یورو بوده که هدفگذاری ما در برنامه هفتم توسعه، رسیدن به ۴۹۹ میلیون یورو است.
او همچنین افزود: در نمایشگاه صنایعدستی اخیر، بیش از ۱۲۰۰ هنرمند حضور داشتند که از فروش محصولات خود ابراز رضایت کردند. یکی از اهداف ما تغییر تصویر صنایعدستی و ایجاد امنیت شغلی برای هنرمندان است. در این راستا، بسیاری از هنرمندان بیمه شدهاند، ولی همچنان تعدادی از آنها نیازمند پیگیری بیشتر برای پوشش بیمهای هستند.
تسهیلات ویژه برای هنرمندان صنایعدستی
وزیر میراثفرهنگی در ادامه به پرداخت تسهیلات ویژه به هنرمندان صنایعدستی اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان و کارگاههای صنایعدستی اختصاص داده شده است که این مبلغ باید افزایش یابد. یکی از سیاستهای ما برای حمایت از هنرمندان، فروش تولیدات صنایعدستی در مراکز فرهنگی و تاریخی کشور است.
ایجاد بازارچههای صنایعدستی در سراسر کشور
صالحیامیری در بخش دیگری از سخنان خود به طرح راهاندازی بازارچههای صنایعدستی در سراسر کشور اشاره و اظهار کرد: هدف ما این است که هر شهر یک نمایشگاه و فروشگاه صنایعدستی داشته باشد. همچنین، بازارچههای مرزی صنایعدستی بهویژه در مناطق مرزی کشور راهاندازی خواهند شد که علاوه بر توسعه صادرات و تعامل با کشورهای همسایه، به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی نیز کمک خواهند کرد.
افزایش تعداد موزهها به یک هزار موزه
وزیر میراثفرهنگی در ادامه از برنامههای وزارتخانه برای افزایش تعداد موزهها در کشور خبر داد و گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری ما برای رسیدن به یکهزار موزه در کشور است. شعار ما در این زمینه «هر شهر یک موزه» است. در حال حاضر، موزه های متعددی در دست ساخت داریم و تلاش میکنیم هر سال حداقل ۳۰ موزه را با مشارکت مردم و بخش خصوصی بسازیم.
مرمت ۳۵۰ بنای تاریخی
صالحیامیری در پایان از مرمت ۳۵۰ بنای تاریخی در یک سال گذشته خبر داد و بر لزوم همکاری مردم در حفظ میراثفرهنگی تأکید کرد و گفت: در حوزه میراثفرهنگی، همکاری مردم برای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی ضروری است و تنها از این طریق میتوانیم به حفظ و معرفی بهتر میراثفرهنگی کشور کمک کنیم.
انتهای پیام/