شناسهٔ خبر: 71234197 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

معرفی فناوری های نوین عصر کنونی

صاحب‌خبر -
اتحادیه Lions تقدیم می‌کند

نکته: تمام این پست توسط نویسنده نوشته شده و حتی یک خط از آن از جایی کپی نشده است. 

فهرست مطالب

۱. مقدمه

۲. هوش مصنوعی (Artificial intelligence) 

۳. بلاکچین (Blockchain) 

۴. رباتیک (robotic) 

۵. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (Virtual reality, augmented reality) 

۶. اینترنت اشیا (Internet of Things) 

۷. تحلیل داده (Data analysis)   

۸. محاسبات کوانتومی (Quantum computing) 

۹. کلام آخر

مقدمه 

از تلفن های همراه بگیر تا هر وسیله‌ای که به تکنولوژی مجهز شده ‌، همه نتیجه‌ی ظهور فناوری های نوین در دهه های اخیر هستند. پیشرفت علم دیجیتال در سال های اخیر سیر صعودی داشته و مفاهیم جدیدی وارد این عرصه شده اند. از جمله هوش مصنوعی ، اینترنت اشیا ، بلاکچین، محاسبات کوانتومی و ...  

خیلی از فناوری های مورد بحث در حال حاضر وجود دارند و حتی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند ولی به دلیل اینکه هنوز نوپا هستند و پتانسیل زیادی برای رشد دارند ما در این مطلب از آن ها یاد کرده ایم. 

بنده در این مقاله قصد دارم شما را با آینده‌‌ی دیجیتالی آشنا کنم تا شاید شما به این مبحث علاقه مند شده و روزی نقشی در این آینده داشته باشید. 

هوش مصنوعی 

هوش مصنوعی هوشی دیجیتالی است که با داده ها کار میکند و جایگزین هوش انسانی در دستگاه ها و نرم افزار ها میشود. تاریخچه هوش مصنوعی به حدود ۷۰ سال پیش برمیگردد. در آن زمان هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری مورد قبول قرار گرفت و نام هوش مصنوعی برای آن برگزیده شد. هوش مصنوعی بسیار وسیع است و زیر شاخه های زیادی دارد مانند بینایی ماشین و یادگیری ماشین که آنها هم بسیار گسترده هستند و هر کدام بازار کار مخصوص به خودشان را دارند. پرولوگ و لیسپ دو زبان برنامه نویسی عمده برای کار با هوش مصنوعی به شمار میروند. از کاربرد های هوش مصنوعی می‌توان به صنایع نظامی ، ربات دوست انسان ، انجام دادن شغل های خطرناک ، حوزه سرگرمی ، خودرو‌ های خودران و غیره اشاره کرد. 
هوش مصنوعی یکی از مهم ترین فناوری های نوین است که میتواند جایگزین خیلی از شغل ها شود و در خیلی از کار ها دیگر نیاز به نیروی انسانی نداشته باشیم. 

بلاکچین

بلاکچین به زبان ساده فناوری است که امنیت و شفافیت را به معاملات دیجیتال می آورد. مفهوم بلاکچین برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ ابداع شد و طی سال های اخیر به وسیله پول های دیجیتال مانند بیت کوین نزد مردم بیشتر شناخته شده است. در واقع پول های دیجیتال از سیستم امنیتی بلاکچین استفاده میکنند که تقریباً غیر قابل نفوذ است. یکی از کاربرد های دیگر بلاکچین NFT به معنای توکن غیر قابل تعویض است که کاربرد آن گرفتن حق مالکیت برای آثار دیجیتال است یعنی مثلاً از یک گل رز عکس میگیریم و حق مالکیت را برای خودمان ثبت می‌کنیم و بعداً میتوانیم آن عکس را به فرد دیگری بفروشیم و او حق مالکیت تصویر را کسب کند. این حوزه کاربرد خاصی ندارد و در خیلی از موارد برای حمایت از یک هنرمند یا پولشویی استفاده می‌شود. امنیت بالای بلاکچین و وابسته نبودن آن به دولت ها سبب شده بلاکچین آینده‌‌‌ی روشنی داشته باشد و در معاملات مالی باعث آغاز شدن یک عصر جدید شود. 

رباتیک

رباتیک شاید شناخته شده ترین مورد این تحقیق باشد. رباتیک را میتوان به دستان جدید بشر تشبیه کرد. در ایران کلاس های رباتیک به صورت گسترده برگزار می‌شود. این حوزه با کمک هوش مصنوعی میتواند انقلابی در بازار های کار ایجاد کند چون این دو فناوری جایگزین خیلی از شغل ها می‌شوند و شغل هایی هم ایجاد می‌کنند. شما در آینده می‌توانید توسعه دهنده‌ی رباتیک شوید ولی باید در دانشگاه رشته‌ای مرتبط به رباتیک مانندالکترومغناطیس انتخاب کنید. رباتیک کاربرد های زیادی دارد؛ مانند ربات های صنعتی که در خط های تولید کار می‌کنند یا ربات های دوست انسان که با انسان ها دوست می‌شوند و به آنها کمک می‌کنند یا به آنها چیزی یاد می‌دهند. کار در این حوزه هیجان انگیز و جالب است و همین باعث جذب شدن افراد و ترغیب شدن آنها به یادگیری رباتیک می‌شود. 
 

واقعیت مجازی و واقیعت افزوده

این دو فناوری مرز‌ های واقعیت را جا به جا می‌کنند. اما چگونه؟ تنها با گذاشتن یک عینک هوشمند! در واقعیت مجازی شما عینکی سنگین که البته چندان شباهتی به عینک ندارد را روی سر خود میگذارید و شما می‌مانید و یک دنیای کاملاً متفاوت. واقعیت مجازی دقیقا یک نمایشگر را جلوی چشم میگذارد طوری که شما حس می‌کنید به دنیایی جدید پا گذاشته‌اید که فقط در خواب و خیال میتوانید آن را تجربه کنید. اما واقعیت افزوده کمی متفاوت است. در واقعیت افزوده شما با یک عینک سبک وزن سر و کار دارید که دنیای واقعی را به شما نشان می‌دهد ولی به آن جلوه های خیالی و غیر واقعی اضافه می‌کند. در برخی از عینک های هوشمند هر دو فناوری معرفی شده وجود دارند و تجربه‌ای کامل‌‌تر را به کاربر ارائه می‌دهند. هر دو فناوری در حوزه‌ی سرگرمی و شبیه سازی اتفاقات کاربرد دارند. به نظر شما کدام یک از این فناوری ها از از آن یکی بهتر است؟ 

اینترنت اشیا 

اینترنت اشیا وسایل خانه را به هم وصل می‌کند و باعث هوشمند شدن خانه ها و ساختمان ها می‌شود. به متصل بودن اشیا به یک شبکه مثل اینترنت یا بلوتوث اینترنت اشیا گفته می‌شود. اینترنت اشیا همچنین در بررسی زمین های کشاورزی و گزارش وضعیت آن ها از راه دور کاربرد دارد. این فناوری کهنه کار از سال ۱۹۷۰ به جمع تکنولوژی های دیجیتال اضافه شده است و در سال های اخیر همه‌گیر تر شده و مردم برای امنیت و تنظیم دما‌ی خانه خود به استفاده از اینترنت اشیا روی آورده‌اند. همچنین دولت ها در صدد هوشمند کردن شهر ها با استفاده از اینترنت اشیا هستند. یک متخصص اینترنت اشیا باید راجع به شبکه و مدارات الکترونیکی اطلاعات زیادی داشته باشد.

تحلیل داده

تحلیل داده یعنی نتیجه گیری از داده ها یعنی این که شما به عنوان یک متخصص تحلیل داده بتوانید داده ها را به یک متن مفید تبدیل کنید و شرکتی که شما برای آن کار می‌کنید بتواند با استفاده از آن متن تغییراتی را انجام دهد که باعث سودآوری بیشتر شرکت شود. شما باید برای تبدیل شدن به یک متخصص داده موظفید داده های نامربوط را حذف کنید و داده های باقی مانده را دسته بندی کنید تا داده های مفیدتری ایجاد شود و سپس از داده ها نتیجه بگیرید. داده ها بسیار ارزشمند هستند و هر شرکتی که در حوزه تحلیل داده بهتر کار کند، سودآوری بیشتری خواهد داشت. از نظر من یک متخصص داده می‌تواند با داده ها حرف بزند! 

محاسبات کوانتومی 

محاسبات کوانتومی یعنی این که با علم کوانتوم روند خیلی از کار ها را تسریع کنیم و خیلی از کار هایی را که قبلاً با کامپیوتر های معمولی نمی‌توانستیم انجام دهیم را با کامپیوتر های کوانتومی انجام دهیم. کوانتم به فیزیکی که اتم ها از خودشان نشان می‌دهند گفته می‌شود. این مبحث بسیار پیچیده است و شما باید برای درک این مفهوم اطلاعات زیادی از فیزیک داشته باشید. حوزه‌ی محاسبات کوانتومی نسبت به بقیه حوزه ها حوزه‌ی جدیدی محسوب می‌شود و هنوز خیلی جای کار دارد. محاسبات کوانتومی به سه دسته ی کامپیوتر های کوانتومی، حسگر های کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی تقسیم می‌شود. کامپیوتر های کوانتومی نسل جدید کامپیوتر ها هستند و در کار های بزرگ و بسیار سنگین به کار ما می‌آیند. حسگر های کوانتومی با استفاده از قانون های عجیب و جذاب فیزیک کوانتوم کار می‌کنند و در صنایع نظامی بسیار به کار ما خواهند آمد. رمزنگاری کوانتومی کاری می‌کند که سیستم مورد نظر ما غیر قابل نفوذ شود.برای وارد شدن به این حوزه جذاب بهتر است در دانشگاه رشته‌ی فیزیک را انتخاب کنید.

کلام آخر

فناوری هایی که به شما معرفی کردیم آینده دنیای دیجیتال هستند و موقعیت شغلی خیلی خوبی دارند و خواهند داشت. این حوزه آنقدر رشته های زیاد و متنوعی دارد که هر کس می‌تواند هوش مصنوعی را در زمینه مورد علاقه خودش فرا بگیرد. امیدوارم این تحقیق توانسته باشد به خوبی شما را با این دنیای بزرگ آشنا کرده باشد تا شاید به این حوزه علاقه‌مند شدید و مسیر زندگی خود را در این راه پیمودید.