شناسهٔ خبر: 71232420 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

العربی الجدید: توقف ارسال کمک 400 میلیون دلاری آمریکا به غزه

صاحب‌خبر -

شفقنا-بنا به گفته یک منبع مسئول به روزنامه قطری «العربی الجدید»، ایالات متحده آمریکا انتقال 400 میلیون دلار برای کمک‌های بشردوستانه و مواد غذایی در نوار غزه را متوقف کرده است، قرار بود این کمک‌ها دوشنبه گذشته از طریق آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا ارسال شود، اما اداره کارآمدی دولت ترامپ حساب‌های کارمندان آژانس مذکور را مسدود و از دسترسی کارمندان به حساب‌هایشان در سراسر جهان جلوگیری کرد؛ امری که منجر به توقف حواله این مبلغ شد.

به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا طبق سندی در 29 ژانویه موافقت کرد که به ارسال برخی از کمک‌های آژانس توسعه بین‌المللی ادامه دهد، اما در این تصمیم به صراحت اشاره نشده بود که این کمک‌ها برای غزه در نظر گرفته شده است بلکه این سند تصریح دارد که این کمک‌ها به منظور نجات جان انسان‌ها و دسترسی به کمک‌های پزشکی ضروری و کمک‌های ضروری برای زندگی است و معافیت امضا شده توسط وزیر امور خارجه به منظور ارسال کمک‌های غذایی و دارویی به غزه و دارفور صادر شده است.

موافقت روبیو در تاریخ 29 ژانویه صادر شد و به محض صدور این تصمیم، کارمندان آژانس توسعه بین‌المللی آماده‌سازی ارسال مبلغ مذکور را آغاز کردند و قرار بود این کمک‌ها در سوم فوریه جاری ارسال شود اما اداره کارآمدی ترامپ  پست الکترونیک همه کارمندان این آژانس را مسدود کرد؛ امری که ارسال این مبلغ به نهادهای پزشکی و ارگان‌هایی که غذا و دارو برای ساکنان غزه تهیه می‌کنند را متوقف کرد.

این منبع رسمی که با العربی الجدید صحبت می‌کرد، گفت: ایلان ماسک که تعطیلی آژانس توسعه بین‌المللی و فعالیت معمول آن را اعلام کرده، مانع از اجرای تصمیم روبیو شده و ارسال اعتبارات مالی برای نجات جان شهروندان غزه و دارفور را متوقف کرد

وی گفت:«برخی از مسئولان تلاش کردند در لحظات پایانی این کمک‌ها را ارسال کنند و مسئولان بلندپایه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به دلیل ناتوانی در ارسال این مبلغ، اشک در چشمانشان جاری شد چرا که می‌توانستند جان هزاران غیرنظامی در غزه را نجات دهند.

آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) نهادی است که بر اجرای برنامه‌ کمک‌های خارجی این کشور، از جمله کمک‌های بشردوستانه، توسعه اقتصادی و امدادرسانی در برابر بلایای طبیعی نظارت دارد.

این نهاد از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، هدف انتقادات شدید او و اعضای دولتش قرار گرفته است. مخالفان این نهاد آمریکایی آن را به «ناکارآمدی» و اجرای «برنامه‌های بیهوده و پرهزینه» متهم می‌کنند.

آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا و بودجه آن دهه‌هاست که یکی از موضوع‌های چالشی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بوده است.

ترامپ پس از مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه، ارائه کمک‌های خارجی را با هدف بررسی بیشتر برای ۹۰ روز متوقف کرد. با مسدود شدن کمک‌های خارجی توسط دولت ترامپ، بسیاری از برنامه‌های آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا متوقف شدند، ده‌ها کارمند آن به مرخصی اجباری رفتند، و هزاران نفر از کارکنان سازمان‌های بشردوستانه اخراج شدند.

اداره کارآمدی دولت که توسط ایلان ماسک و دونالد ترامپ تشکیل شده، در تلاش است تا نیروی کار و هزینه‌های دولت این کشور را کاهش دهد. آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا یکی از اهداف ایلان ماسک برای تحقق این خواسته است. ماسک این نهاد آمریکایی را یک «سازمان مجرمانه» معرفی کرده است.

بر اساس گزارش ماه گذشته سرویس تحقیقات کنگره، آمریکا در سال مالی ۲۰۲۳ حدود ۴۰ میلیارد دلار برای کمک‌های خارجی هزینه کرده است.

منبع: العربی الجدید