به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، سید سعید شاهرخی، عصر امروز، در نشست شورای اداری لرستان با حضور رئیس قوه قضائیه خواستار توجه ویژهای به مشکلات این استان شد.
شاهرخی افزود که لرستان با مساحتی بالغ بر 22 هزار و 380 کیلومترمربع و جمعیتی حدود یک میلیون و 800 هزار نفر، از ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی کمنظیری برخوردار است.
شاهرخی با اعلام اینکه پرونده ثبت جهانی خرمآباد در مراحل نهایی قرار دارد، بیان کرد که لرستان دارای 5000 اثر تاریخی ارزشمند است که از این میان، 2600 به ثبت ملی رسیدهاند.
او بر این نکته تأکید کرد که این پیشینه فرهنگی و تاریخی میتواند فرصتی بینظیر برای توسعه گردشگری و جذب سرمایهگذاری باشد.
استاندار لرستان همچنین به ویژگیهای فرهنگی مردم این استان اشاره کرد و گفت که با وجود شاخصهای توسعهای، مردم این استان از صفای باطن و فرهنگ غنی برخوردارند.
شاهرخی به مشکلات امنیتی و اجتماعی نیز اشاره کرد. او در این زمینه افزود که اگرچه برخی چالشها ممکن است احساس ناامنی ایجاد کند، اما واقعیت این است که امنیت اجتماعی در لرستان برقرار است.
شاهرخی اعلام کرد که یکی از چالشهای بزرگ لرستان، نرخ بیکاری است که در حال حاضر 9 درصد گزارش شدهاست که بالاتر از میانگین کشوری است.
او تصریح کرد که برنامهای عملی برای تغییر روندها و اتخاذ نگاه جدید با بهرهگیری از خرد جمعی و نخبگان در لرستان تدوین شدهاست.
استاندار لرستان همچنین به تدوین یک برنامه پنجساله اشاره کرد که با برنامه هفتم توسعه کشور هماهنگ است. شاهرخی اولویتهای این برنامه را ارتقای معیشت مردم، دوری از حواشی و تمرکز بر تولید، سرمایهگذاری و افزایش اشتغال دانست.
بهگفته او، در سه ماه گذشته، بیش از 2000 پروژه بررسی و 53 پروژه عمرانی و اقتصادی بهعنوان پروژههای اولویتدار انتخاب شدهاند و 39 دستگاه اجرایی مسئول اجرای این پروژهها هستند.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد که بیش از 300 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این پروژهها نیاز است و سالانه حدود 20 هزار شغل جدید در بخشهای مختلف ایجاد خواهد شد.
شاهرخی به ظرفیتهای آبی لرستان اشاره کرد و گفت که این استان دارای منابع آبی سرشار و ظرفیتهای کشاورزی گستردهای است، اما تنها 23 درصد اراضی آبی است.
او در ادامه تأکید کرد که احداث سد معشوره میتوانست از خسارات سیلهای اخیر جلوگیری کند، زیرا این پروژه ظرفیت ذخیرهسازی 525 میلیون مترمکعب آب را دارد و اجرای آن یک ضرورت حیاتی برای لرستان است.
شاهرخی همچنین به بخش معدن اشاره کرد و گفت که لرستان دارای 18 نوع ماده معدنی ارزشمند است که باید فرآوری و به بهرهبرداری برسند.
او در خصوص بخش گردشگری نیز افزود که برنامهای مدون برای تبدیل لرستان به یکی از مقاصد مهم گردشگری ملی و بینالمللی تدوین شدهاست.
شاهرخی تأکید کرد که توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم هدف اصلی در لرستان است و برای تحقق این هدف، تمام دستگاههای اجرایی، سرمایهگذاران و بخش خصوصی باید هماهنگ عمل کنند.
او همچنین از پروژههای کلان نظیر فولاد ازنا که 85 درصد پیشرفت دارد، یاد کرد و خواستار حمایت ویژه دستگاه قضایی در این زمینه شد.
استاندار لرستان به توسعه شبکههای آبیاری و زیرساختهای کشاورزی اشاره کرد و افزود که این استان دارای 12.5 میلیارد مترمکعب رواناب است که 11 درصد منابع آب سطحی کشور را شامل میشود.
شاهرخی در نهایت با اشاره به تحریمها و مشکلات موجود، تأکید کرد که ظرفیتهای بسیاری با وجود مشکلات و تحریمها، در لرستان وجود دارد که میتوان از آنها برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کرد.
انتهای پیام/ 644/.
∎