به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، استان البرز به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین استانهای کشور، طی سالهای اخیر با رشد جمعیتی قابل توجهی روبرو بوده است اما زیرساختهای درمانی این استان نتوانسته همگام با این رشد پیش برود و پاسخگوی نیاز مردم باشد.
بر اساس آمارهای رسمی، سرانه تخت بیمارستانی در البرز به ازای هر هزار نفر جمعیت، به مراتب کمتر از استانداردهای کشوری اعلام شده و این در حالی است که پروژههای درمانی جدید میتوانند باری از دوش بیمارستانهای فرسوده و شلوغ استان بردارند و در افزایش سرانه درمان این استان تاثیر بسزایی داشته باشند.
یکی از این پروژهها، بیمارستانی است که قرار بود در منطقه مهرشهر کرج (خیابان چهارم غربی) ساخته شود؛ پروژهای که با امیدواری مردم و وعدههای مسئولین و سازندگان آغاز شد و حتی مرحله گودبرداری را پشت سر گذاشت اما به یکباره، با تصمیمیاتی بحثبرانگیز، دستور توقف این پروژه صادر شد.
این در حالی است که دلایل این تصمیم هنوز به طور شفاف برای مردم منطقه اعلام نشده است و صحبتهای متفاوتی از زبان اهالی محل شنیده میشود. خبرنگار تسنیم در حاشیه بازدید میدانی از این پروژه به میان مردم محل رفته و نظرات آنها را جویا شده است.
برخی اهالی که از ابتدا شاهد گودبرداری و توقف پروژه بودهاند، معتقدند اختلافات شرکاء بر سر مسائل مالی توقف ساخت این بیمارستان را در پی داشته است، برخی دیگر رسیدن به قنات، هنگام گودبرداری را دلیل توقف عنوان میکنند و برخی دیگر هم سنگاندازیهای شورای شهر و شهرداری را عامل اصلی این موضوع میدانند. عدهای هم فقط هر روز شاهد دیوارکشیهای دور گود هستند و از مسائل داخل آن خبری ندارند.
اما گلایه همسایگان از نبود بیمارستان در این محدوده و جلوگیری از پیشرفت این پروژه درمانی از یک سو و تجمع اتاقک های پروژه، دیوارکشی که موجب نازیبا شدن کوچه شده است و تجمع حیواناتی از قبیل سگ، روباه و شغال از سوی دیگر، چندان هم نامعقول به نظر نمیرسد.
نمیدانیم چه شد که رای و نظر شورا تغییر کرد!
مسعود انوری منفرد، مدیرعامل و مجری پروژه بیمارستان کیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از کرج می گوید: اواخر سال 1398 این پروژه کلید خورد و تأمین زمین و اخذ مجوزها کمی به طول انجامید و مقدمات اداری آن تا سال 1400 انجام و با مجوز موقت از شهرداری گودبرداری آغاز اما به دلیل وجود برخی مشکلات کار از طریق کمیسیون ماده 7 شهرداری و شورا متوقف شد.
وی با اشاره به ضرر و زیان های وارده به سرمایه گذاران پروژه مذکور، ادامه میدهد: با ارائه اسناد و مدارک به کمیسیون ماده 7 و اعتراض به این کمیسیون اما آنها همچنان بر صحت رای خود پافشاری کردند و ما نیز گلایه و اعتراض خود را همراه با اسناد و مدارک مربوطه به شورای اسلامی شهر کرج بردیم.
مجری پروژه بیمارستان کیان بیان میکند: اعتراض ما در مرحله اول در شورا پذیرفته شد اما نمیدانیم چه اتفاقی افتاد که پرونده از فرمانداری بازگردانده شد و رای و نظر شورا تغییر کرد و اعتراض ما رد شد درحالیکه ما معتقدیم پروندهای که یک بار در صحن علنی مطرح و رای گیری شده بود نباید برمیگشت.
انوری با اشاره به زمان دو ماهه برای مکاتبات، درخواستها و اصرار برای تعیین تکلیف پروژه، رد کردن اعتراض توسط اعضای شورای شهر را اصلیترین عامل توقف این پروژه و وارد کردن ضرر و زیان به سرمایهگذاران عنوان و اذعان میکند: طبیعی است که ما برای احقاق حق به دیوان عدالت اداری مراجعه کردیم و با وجود رای تجدید نظر، باز هم شورا حاضر به همکاری نشد.
وی با بیان اینکه پس از این موضوع ما مجبور به اعمال ماده 63 شدیم، میافزاید: هنوز هم دلیل رد شدن این موضوع را نمیدانیم در حالیکه همه مسئولین ما بر کمبود سرانه درمان در استان البرز واقف هستند و در همه جلسات مربوطه این موضوع را بیان میکنند، چرا جلوی این کار گرفته شد؟
مجری پروژه بیمارستان کیان خاطرنشان میکند: به هر حال ما رای را ابطال کردیم اما این موضوع دو سال و نیم به طول انجامید و سرمایهگذاران را با ضرر و زیان جدی مواجه کرد. اکنون که پیگیر ماجرا هستیم هنوز هم تا حدودی سایه همان تصمیمگیری بر سر این پروژه هست و کار بر زمین مانده است.
انوری منفرد توقف پروژه را هزینه و ضرر میداند و ادامه میدهد: وقتی همه مسئولین در جریان هستند که چه اتفاقی رخ داه است چرا هیچکس سوال نمیکند چه چیزی باعث توقف این پروژه شد و چرا؟ آیا این تصمیم و این رای درست بود؟ زیرا زمانی که یک موضوعی سه مرتبه از یک فیلتر قضایی عبور میکند و در سه مرحله تایید میشود نمیتوانیم بپذیریم ابطال آن، سهوی بوده است.
گلایه از سنگاندازیهای شورای شهر
دکتر کاظمی، رئیس هیات مدیره بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از کرج با اشاره به سابقه 20 ساله خود در حوزه درمان و نیز فاجعه کمبود تختهای بیمارستانی در البرز میگوید: با هدف رفع بخشی از کمبود سرانه درمان این استان، با پیشنهاد یکی از شرکا احداث یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در این منطقه در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه میدهد: با توجه به اذعان مسئولین البرز بر کمبود سرانه درمان در این استان، قرار بود این بیمارستان با امکانات بهروز و تجهیزات پیشرفته در اختیار مردم این استان قرار گیرد اما حدود سه سال است که در حد گودبرداری باقی مانده و متوقف شده و فقط برای همسایگان مزاحمت ایجاد کرده است.
رئیس هیات مدیره بیمارستان کیان ضمن گلایه از سنگاندازیهای اعضای شورای شهر کرج، عنوان میکند: سرمایهگذاری در هر بخشی غیر از درمان سودآور است اما کسی که در این مسیر گام برمیدارد هدف اصلی وی، کمک به رفع کمبود سرانه درمان و در واقع خدمت رسانی به مردم است اما با وجود همه این موارد، حدود سه سال است که درگیر این پروژه متوقف شده هستیم.
وضعیت درمان البرز زیبنده این استان نیست
دکتر طلوع، مشاور طراحی و مدیر بیمارستان کیان نیز در گفتوگو با خبرنگار ما مطرح میکند: این بیمارستان در زمینی به مساحت 63 هزار مترمربع، در 14 طبقه با مجوز 120 تخت طراحی و در طرح توسعه آن تا 270 تخت هم پیشبینی شده است. ساختمان کلینیک و پاراکلینیکهای آن نیز در مجاورت بیمارستان در 15 طبقه طراحی شده است.
وی هدف از طراحی و ساخت این پروژه را کمک به بدنه بهداشت و درمان استان البرز عنوان میکند و توضیح میدهد: در آمارهای اعلام شده ما همردیف سیستان و بلوچستان هستیم درحالیکه البرز در مجاورت پایتخت قرار دارد و این وضعیت درمان، زیبنده این استان مهاجرپذیر نیست.
مشاور طراحی و مدیر بیمارستان کیان بیان میکند: در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کیان قرار است دستگاههای پیشرفته طب هستهای، رادیوتراپی و ... مستقر و خدماتی از قبیل درمان ناباروی، جراحی قلب و تمام خدماتی که یک انسان برای بازگشت به یک جامعه سالم نیاز دارد به مردم ارائه شود.
و اما در میان این کش و قوسها و اما و اگرها، علاوه بر مشکلاتی که برای اهالی محل به وجود آمده است، آنچه مغفول مانده، نیاز فوری مردم استان البرز به خدمات درمانی است و با توجه به محل قرارگیری این پروژه در نزدیکی فرودگاه پیام و اتوبان تهران کرج و کرج قزوین، می تواند کمک شایانی به درمان بیماران کند.
درحالیکه بیماران و کادر درمانی استان البرز با مشکلات روزافزون دست و پنجه نرم میکنند، امید آن میرود که مسئولین هرچه سریعتر راهحلی برای این بحران پیدا کنند، چراکه ادامه این وضعیت، میتواند سلامت عمومی جامعه را در معرض خطر جدی قرار دهد و بر نارضایتیهای مردم بیفزاید. امروز مردم این استان، بیش از هر زمان دیگری نیازمند تصمیمات قاطع و برنامههای مؤثر برای ارتقای سرانه درمان هستند؛ تصمیماتی که باید تنها به سلامت مردم بیندیشد.
انتهای پیام/.
∎