شفقنا- مدیر حوزه های علمیه گفت: حوزه علمیه ما با تاکید بر سنن و مناهج علمی پیشین باید در عرصه های گسترده حکمی و قلمروهای جدید نیز ورود جدی داشته باشد.
به گزارش شفقنا، آیت الله علیرضا اعرافی، پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه و هشتمین جشنواره مقالات علمی حوزوی که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد با تجلیل از فعالیت های گسترده در برگزاری این همایش گفت: حضرت آیت الله شبیری زنجانی از چهره های برجسته و ستارگان درخشان علوم حوزوی به شمار می آیند و در دهه های متمادی مبداء خیر و برکت و فیض برای حوزه های علمیه بودند که در این همایش از ایشان تجلیل ویژه به عمل می آید.
وی افزود: این اجلاس از ده ها تلاش مجدانه این عالم بزرگ شیعی، تجلیل ویژه به عمل می آورد. کتاب دوازده جلدی «نکاح» ایشان از مهمترین کتب حوزه های علمیه به شمار می آید. ایشان در قله بلند فقاهت برکات بسیاری را به جامعه عرضه کرده اند. امیدواریم تلاش شود که تمام آثار فقهی ایشان جمع آوری و تدوین و چاپ شود تا این آثار در گنجینه عالی حوزه های علمیه ثبت و ضبط گردد.
آیت الله اعرافی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: حوزه باید دو نگاه عالی داشته باشد. نخستین نگاه، نگاه بنیادی و عمیق و بلندمدت به قلمروهای علمی و دانشی است که فقاهت در اوج آن قرار دارد. توسعه مرزهای علمی فقاهت و علوم اسلامی را باید با تمام وجود دنبال کنیم و هیچ چیزی نباید بهانه ای شود تا از تعمیق مرزهای علوم اسلامی باز بمانیم. فقه جواهری، علوم و معارف اسلامی باید با جدیت و عمق دنبال شود.
وی یادآور شد: نگاه دوم نیز که شامل تولید آثار متناسب با نیازهای عصر حاضر و نظام اسلامی است هدف مهم دیگر حوزه است. این دو هدف از یک سو و پاسخگویی به نیازهای امروزی و کنونی در ابعاد مختلفی که امروز رودرروی حوزه قرار گرفته است باید مورد اهتمام باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: حوزه علمیه ما با تاکید بر سنن و مناهج علمی پیشین باید در عرصه های گسترده حکمی و قلمروهای جدید نیز ورود جدی داشته باشد.
وی افزود: حجیت و اعتبار تحقیقات و پژوهش ها از مهمترین نکاتی است که باید در حوزه به آن توجه کنیم. تحقیق باید ما را به نتایج معتبر و حجت برساند. باید تاکید داشته باشیم که مناهج عمیق علمی که بیش از هزار سال سابقه دارد مورد اهتمام قرار گیرد و طلاب با کتاب و سنت ارتباط عمیق داشته باشند تا به حجیت و اعتبار لازم برسند.
وی تصریح کرد: بهره گیری از همه فناوری های نوین علمی نیز برای همه طلاب و پژوهشگران لازم است. کتاب سال حوزه باید هرسال یک تحلیلی ارائه کند تا بدانیم چه مسیری را طی می کنیم. باید قوت ها و ضعف های کاروان پژوهش بررسی شود. رویکرد بین المللی و اهتمام به حضور گسترده تر بانوان در عرصه های علمی مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان گفت: از محققان می خواهیم که به خروجی های کار علما در عرصه فقه معاصر و رشته هایی که در درختواره رشته های حوزه قرار دارد توجه ویژه داشته باشند.