شناسهٔ خبر: 71221535 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

جمهوری اسلامی نوشت:«این تجدید میثاق‌ها جنبه نمایشی دارند»

صاحب‌خبر -

شفقنا- جمهوری اسلامی نوشت: این هفته، به مناسبت همزمانی با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، بازار تجدید میثاق با بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی و شهدا گرم بود. فلسفه تجدید میثاق، تمدید تعهد برای پای‌بندی عملی به آرمان‌ها، اصول و اهداف کسی است که با او تجدید میثاق می‌شود. بنابراین، مسئولان نظام که هرساله در دهه فجر با امام خمینی و شهدا تجدید میثاق می‌کنند باید عملاً به آنچه امام می‌گفت و عمل می‌کرد پای‌بند باشند. آسان کردن زندگی برای مردم، جلوگیری از اجحاف به مردم، تامین آزادی‌های مشروع و حقوق شهروندی آحاد ملت اموری هستند که باید همواره در دستور کار مسئولین باشند. متاسفانه هر روز که می‌گذرد، زندگی سخت‌تر می‌شود و اجحاف به مردم و کوتاهی در زمینه تامین آزادی‌ها و حقوق شهروندی افزایش می‌یابد. با توجه به این واقعیت‌های تلخ می‌توان نتیجه گرفت این تجدید میثاق‌ها جنبه نمایشی دارند و تاثیری در روش عملی کارگزاران نظام ندارند. به همین دلیل، به مسئولین پیشنهاد می‌شود از تعارف کم کنند و به عملگرائی گرایش پیدا کنند. کشور به عمل نیاز دارد نه شعار و تبلیغات.

 

 

بررسی دو لایحه باقیمانده از اف‌ای‌تی‌اف یعنی پالرمو و CFT که چند وقتی است مجدداً در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته‌اند، موضوع دیگر مطرح در افکار عمومی در هفته جاری بود. مردم منتظرند تکلیف این موضوع هرچه زودتر روشن شود ولی متاسفانه باز هم گویا قرار است مشمول مرور زمان شود. از سخن رئیس مجمع که روز سه‌شنبه این هفته گفت «مجمع تشخیص مصلحت نظام براساس کار علمی و فنی درباره FATF تصمیم می‌گیرد» اهل نظر اینطور فهمیده‌اند که قرار است مجمع موضوع FATF را این‌بار هم ضربه فنی کند! به اعضای مجمع توصیه می‌کنیم به افکار عمومی احترام بگذارند و هرچه زودتر به صورت شفاف درباره این موضوع مهم و حساس که با مسائل تبادل‌ مالی کشور سروکار دارد و آثار آن در زندگی و معیشت مردم کاملاً ملموس است تصمیم بگیرند و از دوپهلو سخن گفتن و چندپهلو عمل کردن اجتناب نمایند.
از عجایب رویدادهای این هفته اختراع اصطلاح جدید «طالبان‌هراسی» توسط آقای عراقچی وزیر خارجه کشورمان بود. وی در جلسه این هفته کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: «در کشور، جریان روس‌هراسی، چین‌هراسی و طالبان‌هراسی وجود دارد». خوشبختانه بلافاصله کاربران در فضای مجازی به او پاسخ جالبی دادند و نوشتند: «طالبان که فشار فزاینده‌ای علیه شیعیان بکار گرفته، با استفاده از زور اسلحه و ترور بر کشور افغانستان مسلط شده، زنان را از تحصیل و فعالیت‌های اجتماعی محروم کرده، بدون رضایت مردم، خود را امیرالمومنین نامیده و… جای هراس دارد؟!». متاسفانه سطح وزیر خارجه کشورمان بقدری تنزل پیدا کرده که اینگونه با تمام وجود از طالبان مرتجع و نژادپرست که هیچیک از کشورها و مجامع جهانی حاضر نیستند آن را به رسمیت بشناسند، حمایت جانانه می‌کند!
شاید مهم‌ترین رویداد این هفته، صدور بخشنامه‌ای باشد که رئیس ‌جمهور آمریکا برای اجرای فشار حداکثری بر ایران آن را امضاء کرده است. این بخشنامه که هنوز اجرائی نشده شامل تلاش‌هائی برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر به منظور متوقف کردن تهران در مسیر دستیابی به سلاح اتمی است. ترامپ بعد از امضای این بخشنامه گفت ایران بیش از حد به دستیابی به یک سلاح اتمی نزدیک شده است و آمریکا حق دارد فروش نفت ایران به سایر کشورها را بلوکه کند. رئیس ‌جمهور آمریکا در عین حال گفت حاضر هستم با همتای ایرانی خود گفتگو کنم و امیدوارم مجبور به اجرائی کردن این بخشنامه نشویم.
برخلاف ادعای ترامپ، ایران بارها اعلام کرده درصدد تولید بمب اتمی نیست. علاوه بر این، در روزها و هفته‌های اخیر، مسئولان و دولتمردان ایرانی تصریح کرده‌اند که برای مذاکره با تمام کشورها غیر از رژیم نامشروع صهیونیستی آمادگی دارند. از نظر دولتمردان ایرانی شرط مذاکره اینست که منافع ملی حفظ شود و طرف مذاکره زیاده‌خواهی را کنار بگذارد.
این هفته در صحنه بین‌المللی نیز شاهد تحولات تازه‌ای بودیم. در فلسطین اشغالی در حالی که نزدیک به نیم میلیون آواره جنگ به مناطق محل سکونت خود، که عمدتاً ویران شده بازگشته و با محرومیت‌های شدید و کمبود امکانات معیشتی و بهداشتی مواجه هستند، صهیونیست‌های جنایتکار، مناطق مختلف کرانه باختری و به ویژه اردوگاه جنین را آماج حمله قرار داده و به گفته منابع خبری، درصدد هستند تا نسخه غزه را در این منطقه نیز پیاده سازند. ارتش صهیونیستی در حملات خود، شماری از فلسطینی‌ها را به شهادت رسانده و به گفته منابع رسانه‌ای، این رژیم درصدد است این منطقه را هدف حملات هوایی قرار دهد. این هفته نتانیاهو، نخست‌ وزیر این رژیم با هدف جلب هرچه بیشتر حمایت‌ها به آمریکا رفت و با سران واشنگتن دیدار نمود.

همزمان، ارسال نامه چند کشور عربی به دولت آمریکا، حاوی مخالفت آنها با طرح صهیونیستی ترامپ برای کوچاندن ساکنان غزه به شماری از کشورهای عربی، دیگر رویداد خبری مهم هفته بود که بازتاب داشت.
کشورهای مصر، اردن، امارات، قطر و عربستان در این نامه بر مخالفت خود با تغییر وضعیت غزه و آوارگی ساکنان آن تاکید کردند. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهور آمریکا مواضع صهیونیستی درباره غزه را تکرار کرد و مدعی شد غزه باید از سکنه خالی شده و نباید بازسازی شود! مواضع جنجالی و قلدرمآبی ترامپ به فلسطین محدود نبوده و دامنه اظهارات استکباری و توسعه‌طلبانه‌ وی، تقریباً به سراسر جهان گسترش دارد. ترامپ علاوه بر طرح ادعاهای توسعه‌طلبانه و زیاده‌خواهانه علیه کشورهای همسایه، اروپایی‌ها، چین و دیگر کشورها را نیز به انواع اقدامات تنبیهی تهدید کرده است.
البته، بسیاری از ناظران این موضع‌گیر‌ی‌های ترامپ را برای مصارف داخلی و جنگ قدرت جناحی می‌دانند. با اینحال احتمال اینکه چهار سال آینده حضور ترامپ و تیمش در مسند قدرت جهان با تنش‌های متعدد و غیرقابل پیش‌بینی مواجه باشد، قوت گرفته است.