شناسهٔ خبر: 71219817 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

درباره رویای پوچ ترامپ برای ساکنان غزه/ طرح متوهمانه رئیس جمهور جدید امریکا به جایی نخواهد رسید

ترامپ تاکید دارد که بایستی زمینه برای آنچه وی مهاجرت اختیاری ساکنان نوار غزه به خارج از این منطقه و به کشورهایی نظیر اردن، مصر و اندونزی عنوان می شود، فراهم گردد. او حتی مدعی شده ساکنان نوار غزه راهی جز خروج از این منطقه ندارند! در جریان سفر اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به آمریکا نیز منابع نزدیک به او اعلام کرده اند که وی طرح هایی را برای اخراج ساکنان نوار غزه و اشغال سرزمین های فلسطینیِ بیشتر به نفع رژیم اسرائیل ارائه کرده است.

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل جهان نیوز: در روزهای اخیر، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در چندین نوبت موضع گیری های مختلفی را با محوریت یک طرح عجیب در مورد نوار غزه و ساکنان آن مطرح کرده است. در این راستا، ترامپ تاکید دارد که بایستی زمینه برای آنچه وی مهاجرت اختیاری ساکنان نوار غزه به خارج از این منطقه و به کشورهایی نظیر اردن، مصر و اندونزی عنوان کرده، فراهم شود. او حتی مدعی شده ساکنان نوار غزه راهی جز خروج از این منطقه ندارند.

در جریان سفر اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به آمریکا نیز منابع نزدیک به او اعلام کرده اند که وی طرح هایی را برای اخراج ساکنان نوار غزه و اشغال سرزمین های فلسطینیِ بیشتر به نفع رژیم اسرائیل ارائه کرده است.  با این همه، اینطور به نظر می‌رسد که حداقل به 4 دلیل مهم و محوری، طرح ترامپ برای اخراج ساکنان نوار غزه و کوچاندن آن ها به دیگر کشورها، راه به جایی نخواهد برد.

یک: منطق شکست‌خورده طرح ترامپ در مورد غزه
دونالد ترامپ با تاکید بر طرح عجیب خود با محوریت فراهم کردن زمینه های مهاجرت اختیاری ساکنان نوار غزه به خارج از این منطقه و دیگر کشورها، عملا در حال اشاره به طرحی است که صهیونیست ها با بیش از 15 ماه بمباران سنگین نوار غزه، نتوانستند مردم این منطقه را به سمت آن هدایت کنند. جالب اینکه اندکی پس از امضای توافق آتش بس جنگ غزه شاهد بودیم که هزاران فلسطینی با اشتیاق فراوان به سمت خانه های خود در بخش های مختلف نوار غزه به ویژه شمال این منطقه حرکت کردند و این موضوع را به یک جلوه عینی از پیروزی مقاومت ملت فلسطین در برابر اشغالگران اسرائیلی و متحدان غربی آن ها تبدیل کردند.

از این رو، آنچه که نتانیاهو با ارتکاب به جنایت های سهمگین و نسل کشی در نوار غزه نتوانسته به دست آورد، ترامپ نیز با لفاظی‌های بی‌پایه و فریبکاری نخواهد توانست به دست آورد.

دو: مخالفت مخاطبان طرح ترامپ با اصلِ آن
ترامپ تاکید کرده که ساکنان نوار غزه باید به مصر، اردن و اندونزی بروند. این در حالی است که هیچکدام از کشورهای مذکور این گزاره را نپذیرفته اند و حتی مقام های ارشد مصری و اردنی به صراحت اعلام کرده اند که به یکچنین طرحی تن نخواهند داد. عجیب‌تر اینکه ترامپ در جریان یک گفتگو در کاخ سفید در پاسخ به خبرنگارانی که از او پرسیده اند وقتی مصری ها و اردنی ها حاضر به پذیرش طرح وی نیستند، او چگونه می خواهد مردم غزه را به این کشورها بفرستد؟ گفته است: "مصر و اردن کاری را خواهند کرد که ما می گوییم. ما ابزارهایی را داریم که می توانیم آن ها را وادار به این کار کنیم!"

از این رو، اینکه ترامپ از یک سو حرف از مهاجرت اختیاری می زند و از سوی دیگر، به دنبال اجبار کردن مردم غزه جهت ترک خانه و کاشانه خود است و البته که کشورهای مد نظر خود برای میزبانی از آن ها را هم به اجبار می گیرد، یک تناقض مضحک را به ذهن متبادر می کند و از غیر عملیاتی بودن طرح ترامپ در مورد ساکنان نوار غزه حکایت دارد.

سه: طرح ترامپ برای غزه و بحران مشروعیت بین المللی
یکی از چالش های اصلی طرح ترامپ در مورد کوچاندن مردم غزه به دیگر کشورها این است که این طرح اساسا از مشروعیت بین‌المللی برخوردار نیست. ساکنان نوار غزه در حقیقت، مالکان اصلی این منطقه هستند و اینکه دولت آمریکا و صهیونیست ها بخواهند بیش از 2 میلیون ساکن این منطقه را از خانه و کاشانه خود اخراج کنند، می تواند از حیث دیدگاه افکار عمومی و البته پیامدهای حقوقی که به همراه خواهد داشت، بحران های جدی و عدیده ای را برای واشینگتن به دنبال داشته باشد. موضوعی که نه ترامپ و نه صهیونیست ها توان مقابله با تبعات مخرب آن را ندارند.

چهار: ترامپ و چالش مخالفت های داخلی
در نهایت باید گفت که در داخل سازوکارهای حکمرانی آمریکا و در چهارچوب رقابت های سیاسی و حزبی در این کشور نیز موانع عدیده‌ای پیش پای ترامپ برای اجرای طرح مطلوبش در خالی کردن نوار غزه از ساکنان واقعی آن وجود دارد. برخی طیف ها و جریان های سیاسی در آمریکا وجود دارند که هم با جنس نگاه ترامپ به صورت کلی مشکل دارند و هم از چشم انداز افکار عمومی این کشور حاضر نیستند که به مثابه یار و همدست رویکردهای ترامپ و نتانیاهو در اعمال جنایت علیه بشریت و نسل کشی و پاکسازی قومیتی در نوار غزه شناخته شوند.

از این رو، آن ها در کنگره آمریکا و در قالب مجالس سنا و نمایندگان، موانع جدی را پیش پای ترامپ با محوریت طرح ادعایی اش در مورد کوچاندن ساکنان نوار غزه به خارج از این منطقه ایجاد خواهند کرد. معادله ای که البته در سطح کلان بین المللی نیز قابل مشاهده خواهد بود و می تواند مخالفت های ملموسی را با جنس کنشگری ترامپ و ترامپیست ها در قبال غزه و مردم آن و متعاقبا منزوی شدن آمریکا در عرصه بین المللی به دنبال داشته باشد.