به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان محمدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز در مراسم بهره داری عمارت آقا حسینی که با حضور جمعی از مسئولان به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر برگزارشد، به جایگاه ویژه کاشان در سطح کشور اشاره کرد و اظهار داشت: کاشان سرزمین رنج ها و رازها است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه ای کاش می توانستیم کاشان را آنگونه که شایسته شهر تمدنی است، به جهانیان معرفی کنیم، گفت: باید بتوانیم این ابر سیاهی که امروز به عنوان ایران هراسی در دنیا پرآکنده شده، پاک و خنثی کنیم.
صالحی امیری با تأکید بر اینکه کاشان هویت ایرانی است، گفت: بناهای تاریخی کاشان هویتزا و شخصیت آفرین است، در این سرزمین هزاران بنای مدرن را میبینیم که بر آسمان افراشته شده ولی به آن توجه نمیکنیم.
وی با اشاره به اینکه اجزای بناهای تاریخی کاشان با انسان سخن میگویند، ابراز کرد: این بناها کالبد و جسم نیست، بلکه حیات و هویت دارند و با ما و شما سخن می گویند و از این منظر کاشان در تاریخ ایران زمین به عنوان خورشید درخشانی است که نور و حرارت میدهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: کمتر نقطه تمدنی را در ایران زمین مانند کاشان داریم که همه دورههای تاریخی را به صورت تجسس در دل خودش جای داده باشد و لذا باید گفت تمام تمدنهای ایران زمین در کاشان ریشه دارد.
صالحی امیری، با تأکید بر اینکه باید تصویرمان را نسبت به جغرافیای کاشان تغییر بدهیم، اظهار کرد: ما سیلک را نه به عنوان یک تپه به عنوان یک نقطه تمدن ساز داریم، بنابراین سیلک تعلق به کاشان ندارد بلکه متعلق به ایرانیان و جهانیان است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه کاشانیها به سازه تاریخی سیلک افتخار میکنند، گفت: در موزه برلین، محراب مسجد جامع کاشان در فضایی بسیار زیبا نگهداری میشود.
صالحی امیری با بیان اینکه کاشان نه در ایران بلکه در آلمان هم میدرخشد یادآور شد: باید نقش کاشان را در توسعه، انسجام و وفاق ملی و ادیان و مذاهب گذشته ایران زمین به درستی بشناسیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه کاشان دارای یک روح بلندی است که همه اجزای تاریخ را در خودش جای داده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰۰ بنای تاریخی معتبر در کاشان شناسایی شده، ضمن اینکه تاکنون ۲۲۰ بنا بازسازی شده است.
صالحی امیری، با بیان اینکه از نماینده مردم در مجلس، مسئولان و نخبگان کاشان انتظار دارم برای نکوداشت محلوجی بزرگداشتی برگزار کنند، افزود: باید به ایرانیان اعلام کنید قدرشناس کسانی باشند که دغدغه فرهنگ و تمدن ایران زمین را دارند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه سیف الله امینیان هم برای کاشان و ایران زمین زحمات زیادی کشیده است، گفت: از معمار برجسته این دیار استاد حلی و آقا حسینی نیز تقدیر میشود.
صالحی امیری، با بیان اینکه تاریخ خواهد نوشت چه کسانی به عنوان دلسوزان کاشان تمدن و فرهنگ این منطقه را احیا کردند، ابراز کرد: جوانان این شهر بدانند که کاشان نگین درخشانی است که در ایران زمین میدرخشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از دلایل مهاجرت جوانان به کشورهای دیگر را عدم شناسایی و معرفی تمدن و فرهنگ ایران توسط آنها دانست و ادامه داد: ما مقصریم که نتوانستیم تمدن و فرهنگ ایران زمین را به جوانان به درستی بشناسانیم و جوانان مقصر نیستند.
صالحی امیری با بیان اینکه کاشان به مثابه مغناطیسی است که همه انسان های فرهنگی را به سمت خودش جذب میکند، گفت: در وزارت میراث فرهنگی کشور، کاشان فراتر از یک شهر و منطقه تعریف شده، کاشان یک حوزه تمدنی است که باید نگاه ویژه به آن داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه ایران بدون کاشان ابتر است، تأکید کرد: این بیان را نه برای رضایت مردم این شهر بلکه برای آگاهی نسل جوان در مدرسه و دانشگاه عرض میکنم که به سرزمین خود افتخار کنید و به آن ببالید.
صالحی امیری با بیان اینکه تمام تلاشمان را برای رفم موانع و مشکلات به کار خواهیم گرفت، اظهار کرد: صدای مشکلات حریم سیلک را شنیدم، ما حق مردم و حق حاکمیت را برای صیانت از سیلک قائل هستیم.
انتهای پیام. /
انتهای پیام./