وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تابآوری صنایع در این دوران که بهطور مداوم با قطع برق و گاز مواجهند، کاهش یافته است. باید به صنایع کمک کنیم تا تابآوری خود را حفظ کنند.
سید محمد اتابک، امروز، چهارشنبه ۱۷ بهمن، در مراسم رونمایی از طرح پویش گاز که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: باید از دو جنبه به این موضوع نگاه کنیم؛ اول تولید انرژی و دوم صرفهجویی در مدیریت مصرف. در تولید انرژی، دولت در دوره چهاردهم قدمهای خوبی برداشته است و نزدیک به ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر وارد مدار خواهد شد. همچنین، در نیروگاههای سیکل ترکیبی و گازی نیز پروژههایی در دست تکمیل است که ظرفیت کشور را افزایش خواهد داد. این ظرفیتها سالانه بین یکونیم تا دو درصد افزایش پیدا کرده، در حالی که مصرف متوسط انرژی شش درصد افزایش یافته است.
وی افزود: از نظر میانگین مصرف انرژی، کشور ما از بسیاری از کشورهای دنیا مصرف بالاتری دارد و هرچقدر بخواهیم تولید انرژی را افزایش دهیم، اگر مصرف را کنترل نکنیم، از ناترازی انرژی خارج نخواهیم شد. ایده بسیار خوبی از جمله طرح مردمیسازی مصرف گاز در استان اجرا شده است. در صنعت، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری به دلیل عدمالنفع از دست رفته است. درآمد تولید، اثرگذارترین پولی است که در چرخه اقتصاد کشور وجود دارد و با ایجاد مشکلات در تولید، نقدینگی کشور با مشکلاتی روبهرو خواهد شد.
وزیر صمت تصریح کرد: باید از طرح پویش مردمیسازی مدیریت مصرف گاز و اقدامات مشابه که موجب ارتقای وضعیت بخاریها و کاهش مصرف میشود، حمایت کرد. تابآوری صنایع در این دوران که بهطور مداوم با قطع برق و گاز مواجه هستند، کاهش یافته است. باید به صنایع کمک کنیم تا تابآوری خود را حفظ کنند. هر جا که صنایع نیروگاه تولید کردهاند، از جمله نیروگاههای گازی یا سیکل ترکیبی، وزارت نیرو و نفت باید بهطور ویژه کمک کنند تا تولید آسیب نبیند و در صورت انجام این اقدامات، پویشها بهتر و مؤثرتر پیش خواهند رفت.
وزیر صمت: صنعت کشور ۳۰۰ همت از قطع برق سود نبرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال صنایع کشور ۳۰۰ همت از ناترازی انرژی و قطع برق سود نبرد.
به گزارش ایرنا، سید محمد اتابک چهارشنبه شب در مراسم رونمایی از پویش مردمی سازی مدیریت مصرف گاز در محل استانداری خراسان رضوی افزود: با این حال وزارت نیرو برنامه هایی را برای افزایش تولید برق در کشور دارد که در این راستا ۳۰ هزار مگاوات انرژی وارد مدار می شود و تبدیل نیروگاه ها به نیروگاه های سیکل ترکیبی در حال انجام است.
وی بیان کرد: هر چقدر هم تولید برق در کشور داشته باشیم، تا زمانی که نحوه مصرف را مدیریت نکنیم،نخواهیم توانست از ناترازی ها رهایی یابیم.
وزیر صمت تصریح کرد: بخش صنعت اثربخش ترین درآمد را در اقتصاد کشور دارد و اگر تعطیل شود مشکلات جبران ناپذیری را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: اقداماتی نظیر پویش مردمی سازی مدیریت مصرف گاز، باعث ارتقای وضعیت بخاری ها و استفاده خانواده ها از آن ها و در نهایت باعث کاهش مصرف گاز در کشور می شود که در جهت حفظ نفع صنایع و قطع انرژی آن ها بسیار موثر است.
اتابک اظهار کرد: تاب آوری صنایع در این دوران کاهش یافته است و باید کاری کنیم که تاب آوری آن ها حفظ شود، لذا در هر جا که صاحبان صنایع نسبت به ایجاد نیروگاه اقدام کنند باید وزارت نیرو و وزارت نفت توجه ویژه داشته باشند و کمک کنند که این نیروگاه ها سرپا بماند تا بخش تولید آسیب نبیند.
آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی برق
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در شرایطی بسر می بریم که ناگزیر به افزایش تولید برق هستیم، در این راستا پروژه ۲۰۰ مگاواتی نیروگاه تجدیدپذیر در استان کلنگ زنی شده است.
غلامحسین مظفری افزود: مدیریت مصرف انرژی اولویت دارد و شرایط سختی را ایجاد کرده که ناگزیر هستیم تا به سوی ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: تلاش ما در این است تا از طریق اجرای طرح های مختلف مانع از وارد آمدن آسیب بیشتر به بخش تولید شویم، با توجه به شرایط سخت انرژی در خراسان رضوی، در قالب پویش مربوطه سعی شد تا بتوان نحوه مصرف انرژی را به نفع صنایع مدیریت کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: ستاد انرژی و متعاقب آن اتاق خبر در این استان ایجاد شده است و تلاش کرده که فرهنگ درست مصرف کردن انرژی در استان ترویج یابد.
ناترازی در همه بخش های اقتصادی کشور وجود دارد
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: ناترازی در همه بخش های اقتصادی کشور وجود دارد و چاره ای جز مدیریت مصرف انرژی و داشتن برنامه در سطح خرد و کلان نداریم.
نصرالله پژمانفر افزود: در صورتی که همین نیروگاه های موجود به نیروگاه های سیکل ترکیبی تبدیل شود، ۵۰ درصد به میزان تولید برق کشور افزوده می شود.
وی جمعآوری فلرها را یکی از اقدامات در دست انجام در بهینهسازی مصرف انرژی ذکر و بیان کرد: به جد به دنبال اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار هستیم تا مانع از قطع انرژی در بخش تولید اعم از کشاورزی و صنعت شویم.
این نماینده مجلس گفت: با هر درجه کاهش دمای هوا در کشور ۲۵ میلیون مترمکعب بر افزایش مصرف گاز اضافه می شود، لذا در نظر است تا با همکاری وزارتخانه ها بتوان مصرف انرژی را در کشور به هر طریقی مدیریت کرد.
۱۱ هزار بخاری با راندمان پایین تعویض شد
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی نیز درباره این پویش گفت: در این پویش که از سال گذشته در استان آغاز شد، با مشارکت بخش خانگی، میزان صرفه جویی در مصرف گاز به بخش صنعت اختصاص می یابد، که در این راستا ضمن جلب مشارکت مشترکان خانگی و در اولویت آنها کارگران، نتایج خوبی بدست آمده است.
حسن افتخاری اظهار کرد: در این راستا تعویض بخاری ها با راندمان پایین با اولویت خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی با بخاری های با راندمان بالا در اولویت قرار گرفت که بدین طریق ۱۱ هزار و ۱۰۵ بخاری تعویض شد.
وی افزود: ۸۷ درصد از واحدهای صنعتی با خرید اوراق در این طرح مشارکت کردند که منجر به کاهش ۲ میلیون مترمکعب مصرف گاز و تحویل ۱۷۰ میلیون مترمکعب گاز به واحدهای فولادی استان شد.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: امسال همچنین این پویش همراه جشنواره فیلم فجر مشهد شد و ۹ ایستگاه در سینماهای این شهر برای ترویج این فرهنگ استقرار یافت./ایرنا