انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
سهشنبه 16 بهمن 1380 | 22 ذیقعده 1422 5 فوریه 2002
«بودجه سال 2003 که دولت آمریکا به کنگره داده، یک بودجه جنگی تلقی شده است. بودجه نظامی با 14 درصد رشد، به 379 میلیارد دلار رسیده که نسبت به گذشته بیسابقه است؛ علاوه بر 38 میلیارد دلار بودجه امنیت داخلی که 50 درصد رشد نشان میدهد و بهناچار اعتبارات بخش آب و راه کاسته شده است. دموکراتها با این بودجه مخالفند و بهعلاوه تخفیفهای مالیاتی و کسری بیش از 100 میلیارد دلار بودجه هم آنها را ناراضی کرد.
روسیه از تداوم و ارتقای حضور آمریکا و شرکای غربی در آسیای میانه و قفقاز ناراحت است. فرانسه، پریروز 180 نظامی را برای آمادهکردن یک پایگاه نظامی برای حضور مؤثر نظامیان فرانسه، به قرقیزستان فرستاده و سران روسیه، نارضایتی خود را از این وضع بعد از سقوط طالبان ابراز میکنند.
در افغانستان، بعد از موج وسیع کمکهای جهانی، باز مسأله قحطی آن هم در فصل زمستان و نیز بروز ناامنیها، باعث نگرانیآمریکاییها و عُمّالشان شده و ربایندگان دانیل پرل، [خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال] با پخش شایعات مرگ و معامله، با اعصاب آمریکاییها بازی میکنند. بگومگوی ایران و آمریکا بر سر تهدید جرج بوش، در سطح رسانههای جهانی ادامه دارد.
[خانم دلامینی زوما]، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی آمد؛ خانمی سیاهپوست است. در مورد مسائل آفریقا و راههای همکاری مذاکره شد. آقای [محمدحسین] دانا، مشاور وزیر نفت در امور دریای خزر [و مدیرعامل شرکت نفت دریای خزر] آمد و گفت، استحصال نفت و گاز از دریای خزر متوقف حل مشکل نظام حقوقی و سپس داشتن وسایل حفاری در اعماق آبها است. گفتم، برای حل مشکل نظام حقوقی، رییسجمهور باید فعال شود و در مورد ابزارکار و نظارت نفت بیشتر باید تلاش کنند. با تقویت کشتیسازی شمال و خریدن ابزار پیشرفته، میتوانیم سرعت کار را زیاد کنیم.
آقای [علی] باقری، معاون [پارلمانی] وزیر اطلاعات آمد. گزارشی از پرونده [شهرام] جزایری داد و از قوه قضاییه انتقاد داشت که بدون هماهنگی با [وزارت] اطلاعات، دادگاه را شروع کرد و اسامی زیادی را اعلام کردند. انتقادش بیشتر متوجه آقای [عباسعلی] علیزاده، [رییس کل دادگستری استان تهران] است. برای ایجاد وفاق بین نیروهای انقلاب مشورت کرد. گفتم، هماهنگی بین قوا از وظایف رهبری است و ایشان میتوانند. معتقد است، رهبری اعتمادی به جریان چپ ندارند و این کار را مشکل میکند. از من خواست که کمک بنمایم.
عصر آقای جلال طالبانی، [دبیرکل حزب اتحادیه میهنی کردستان] و همراهانش آمدند. اوضاع کردستان عراق را توضیح داد. سهمی از فروش نفت عراق را برای امور عمرانی و آموزش و غذا، از سازمان ملل میگیرند، ولی نمیتوانند اعتبارات عمرانی را جذب کنند. درخواست داشت، برای جذب آن کمکشان کنیم. نیاز به برق دارند. خواهان هماهنگی ایران و مجلس اعلای عراق، در صورت حمله آمریکا به عراق است.
دکتر [عبدالله] جاسبی، [رییس دانشگاه آزاد اسلامی] آمد. در مورد تأسیس دانشگاه اینترنتی صحبت شد و گفتم، دفتری برای هیأت امنا در دانشگاه مهیا کند که فعالتر شویم. شب با رهبری جلسه داشتیم. در مورد مسأله [دادگاه شهرام] جزایری و اعلام اسامی، صحبت شد. گفتند، آقای خاتمی، [رییس جمهور]، انتقاد داشتند و قاعدتاً آنها که پولی برای مصارف خیر گرفتهاند و جرمی مرتکب نشدهاند، محکوم نمیشوند. در مورد اظهارات آقای [مهدی] کروبی در مجلس انتقاد داشتند و آن را اشتباه سیاسی میدانند. در مورد تهدید آمریکا و احتمال خطر درگیری بحث شد؛ خطر را محتمل میدانند.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام