شفقنا- مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: ۳۲۸ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش زن، خانواده، امنیت ارسال شد که از میان آن ۱۷۳ مقاله پذیرش شدند.
به گزارش خبرنگار شفقنا، خانم عزیزاللهی در نخستین همایش «زن، خانواده، امنیت» که امروز چهارشنبه در سالن آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: امروز میزبان همایشی هستیم که دریافت ۳۲۸ مقاله از کل کشور داشتیم که از میان آن 153 مقاله از خواهران و ۱۸ مقاله از برادران بوده است. از میان مقالات رسیده به دبیرخانه ۱۷۳ مقاله پذیرش شدند.
وی بیان داشت: در راستای این همایش، ۱۱۰ نشست تخصصی و 6 کرسی علمی ترویجی و 4 ویژه برنامه مناسبتی برگزار شده و 100 مقاله نیز به عنوان مقاله علمی پژوهشی منتشر شده است. همچنین بالغ بر 70 مقاله در مقالات تخصصی و علمی ترویجی به دست ما رسیده است.
رئیس نخستین همایش «زن، خانواده، امنیت» عنوان کرد: بیشترین دریافت مقالات در سه محور امنیت دینی و اخلاقی، بهداشتی و روانی و جنسی و جنسیتی بوده و بیشترین استان های میزبان در اجرای نشست به ترتیب قم، خراسان رضوی و تهران بوده است.
وی افزود: در این همایش، 84 نفر از طلاب خواهر و 26 نفر از طلاب برادر به ارائه مقاله در نشست ها پرداختند و 8 مقاله برتر نیز به عنوان مقاله علمی پژوهشی برگزیده شدند.
وی گفت: ۹۴ چکیده مقاله برگزیده به صورت کتاب منتشر شده و کتاب گزارش نشستهای علمی از ۲۸ نشست برگزیده به چاپ رسیده است. علاوه بر این، چکیده نویسندگان همایش و ویژه نامه مصاحبه نیز به چاپ رسیده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: به عنوان یک زن بالوجدان تاکید می کنم از این که در میان تمام اشتغالات باارزش تر و حساس تر و گرانقدرتر و مهمتر از نقش همسری و مادری در کانون خانواده ندیدم و نیافتم.
وی عنوان کرد: اگر این، نهاد خانواده و نقش همسری و مادری آسیب ببیند ایفای نقش زن در جامعه نیز موثر نخواهد بود.
عزیزاللهی تصریح کرد: زن می تواند فردگرای صرف و مظهر تجمل و تفاخر باشد همچنین می تواند جامعه گرای صرف باشد که ارضای او برابر با اقناع او هست. اما زن می تواند تکامل گرا باشد، از رشد خود لذت ببرد و از رشددادن اطرافیانش هم خرسند باشد. زن خلیفة اللهی است که در سایه ولایت الهی می تواند محقق «یخرجهم من الظلمات الی النور» باشد.
رئیس نخستین همایش ملی زن، خانواده، امنیت ادامه داد: زن می تواند هم مظهر مظلومه طغیان اخلاق باشد مثل اتفاقی که در غرب می افتد و هم می تواند ملکه امنیت سازی و امنیت داری باشد همانند آنچه در سرزمین آراسته به اصول و ارزش های اسلامی است.
وی افزود: امام سجاد علیه السلام می فرمایند: «اگرچه حق مرد به گردن زن واجب تر و سخت تر و بیشتر است اما بر تو است که با او مهربان تر باشی.»
خانم عزیزاللهی بیان کرد: صحبت کردن و نمایه سازی از تصویر زن در بستر خانواده و امنیت و خانواده دیدن چارچوب اجرایی آن مستلزم پنج نگاه منظومه ای، پیوستاری، جامع بینش، ارزش و کنش، ساخت نظری و عملی توامان را دیدن و مراجعه به همه منابع متقن در این زمینه است.
وی افزود: اگر معارف تبیینی ما به صورت جریان مند شدن در معارف اقامه ای درنیاید، اگر ضعف نظریه پردازی داشته باشیم با رویکرد اسلامی در بستر امور زنان و خانواده، اگر آرمان ها با واقعیت فاصله قابل توجهی داشته باشد، اگر تناسب و سنخیتی بین نیازها و تجهیزهای زن وجود نداشته باشد، در این صورت بسیار آسیب زا خواهد بود.