شناسهٔ خبر: 71207520 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

توسعه سیستان و بلوچستان بدون نقش‌آفرینی طوایف نامتوازن است

مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: امروز استان ما در نقطه صعود و توسعه قرار گرفته و اگر این توسعه بدون توجه به نقش جدی اقوام و طوایف واقع شود، حتماً توسعه نامتوازن و ناموفقی خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، حجت‌الاسلام محمدتقی سیفایی پیش از ظهر امروز در نشست خبری سی و هفتمین گردهمای قبایل و طوایف استان سیستان و بلوچستان که به مناسبت دهه فجر برنامه‌ریزی شده، اظهار داشت: آنچه ذیل هویت ملی باید فهم شود، این است که اقوام با وجود تفاوت‌هایی که دارند، رنگ‌های رنگین کمان ایران اسلامی هستند و ساختارهای اجتماعی که درون جامعه وجود دارد، اگر درست و دقیق فهمیده شوند و از آنها استفاده شود، می‌تواند نقش بی‌بدیلی برای رشد و توسعه منطقه و علاوه بر آن حل معضلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایفا کند.

مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان و بلوچستان افزود: طوایف استان به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختارهای اجتماعی موجود در سطح جامعه، دارای نقش بی‌بدیلی در این زمینه هستند که متاسفانه بعضاً کمتر از این ظرفیت بسیار مهم استفاده می‌شود یا استفاده‌های حداقلی از این ظرفیت شده است؛ ظرفیتی که می‌تواند کارکردهای اجتماعی زیادی داشته باشد و باید جلوی چشم همه تصمیم‌گیران و کنشگران اجتماعی باشد.

وی گفت: همایش قبایل و طوایفی که امسال در سطح استان برگزار خواهد شد، با این هدف برنامه‌ریزی شده تا تصویری دقیق و واقعی از طوایف و قبایل استان برای سطح کشور و همچنین برای فضای بین‌المللی به وجود آورد. در واقع این همایش و نمایشگاه جنبی آن می‌خواهد تصویر پرافتخار و واقعی از طوایف استان ایجاد شود که ذیل هویت، همه طوایف نقش بی‌بدیل خود و ساختار اجتماعی دقیق خودشان را معرفی کنند تا برای نسل جدید ما آن هویت ترکیبی طوایف و اقوام برای ساخت ایران اسلامی پررنگ شود.

حجت‌الاسلام سیفایی خاطرنشان کرد: طوایف ما برای حفظ این مرز و بوم تلاش‌های بی‌بدیلی کرده‌اند که متاسفانه مغفول مانده است؛ می‌توان گفت نقشه امروز ایران اسلامی بخشی از آن مدیون مجاهدت طوایف این استان است که کمتر جلوی چشم مردم قرار گرفته و این تصویر باید بسیار پررنگ شود چرا که این موارد هویت مردم سیستان و بلوچستان و طوایف این استان است؛ حتی بعضاً این نقش بی‌بدیل طوایف استان در سوءتفاهم‌ها یا کم تدبیری‌ها پشت پرده قرار می‌گیرد.

مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: امروز استان ما در نقطه صعود و توسعه قرار گرفته است و اگر این توسعه بدون توجه به نقش جدی اقوام واقع شود، حتماً توسعه نامتوازن و ناموفقی خواهد بود. توسعه و پیشرفت استان باید با فهم دقیق ساختارهای اجتماعی حاکم بر استان تحقق پیدا کند که طوایف استان نقش جدی در این مسئله دارند و باید هم این خودباوری درون طوایف ما تقویت شود و هم این نگاه باید بیرون طوایف به این مسئله باشد.

وی تصریح کرد: انقلاب عزیز اسلامی هم چیزی جز اراده مومنانه یک ملت نبوده است؛ ملتی اراده کرد که می‌خواهد بنده خدا باشد و این مسئله آنقدر وسعت دارد که همه ظرفیت‌های اجتماعی سطح کشور بتوانند ذیل آن رشد و خودشان را پیدا کنند. جشن انقلاب هم صرفاً یک جشن تولد نیست بلکه بازخوانی این اراده مومنانه ملت است.

سیفایی افزود: در دهه فجر صرفاً ما یک جشن سرخوشانه نمی‌گیریم بلکه می‌خواهیم همه ظرفیت‌ها را با آن اراده مومنانه بازخوانی کنیم؛ یعنی در دهه فجر هر سال ما انطباق مسیری که داریم می‌رویم را با حقیقت این اراده مومنانه ملت بازخوانی می‌کنیم و اگر جایی از مسیر را کج رفتیم با بازخوانی مسیر و تطبیق آن بر آن اراده عزیز عزتمندانه مومنانه این ملت باید به مسیر صحیح بازگردیم و مسئله طوایف به طور خاص در سطح این استان و استان‌های اطراف یکی از خانه‌های مهم این پازل است.

مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان ادامه داد: طوایف را نمی‌توانیم جدای از سایر ساخت‌های اجتماعی ببینیم چرا که ترکیب همه این‌ها فرهنگ زیبای این استان شده است. آنچه ما امروز باید دنبال آن باشیم در مسئله طلاقی دهه فجر و ظرفیت طوایف، این است که ان‌شاءالله این ظرفیت عظیم برای حل معضلات فکری اجتماعی جامعه به کار بیاید. ما بعضاً با مشکلات اجتماعی در برخی از نقاط استان مواجه هستیم که ظرفیت عمیق طوایف باید بیش از پیش میدان‌دار حل معضلات اجتماعی ما در سطح استان باشد.

وی اظافه کرد: اگر رقابتی بین طوایف استان است، الحمدالله رقابت در خیر، کارگشایی اجتماعی و میزان بسترسازی برای توسعه و رشد فردی و اجتماعی جامعه است و چه رقابتی بهتر از این که هر طایفه‌ای بیشتر درصدد حل مشکلات جامعه باشد و ما این رقابت مومنانه را باید به نمایش بگذاریم تا ان‌شاءالله هر روز بیشتر از روز قبل شاهد رشد و بالندگی مردم عزیز و مومن استان باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سی و هفتمین گردهمای قبایل و طوایف استان سیستان و بلوچستان از 19 تا 21 بهمن‌ماه در سالن ورزشی امام علی(ع) زاهدان برگزار می‌شود. افتتاحیه این مراسم ساعت 15 روز جمعه 19 بهمن‌ماه با محفل قرآنی با حضور قاری برجسته کشوری «حمید شاکرنژاد» و قاریان برجسته استان سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/