پروفسور "کوین برت" تحلیلگر برجسته سیاسی آمریکایی در آستانه چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بخش انگلیسی خبرگزاری قدس (قدسنا) درخصوص نقش انقلاب اسلامی ایران بر مسئله فلسطین گفت: انقلاب اسلامی بزرگترین ملت غرب آسیا را آزاد کرد تا از کنترل غرب رهایی یابد و آشکارا از آزادی فلسطین حمایت کند. هر دولت منطقه ای دیگر، به استثنای یمن، تا حدودی تسلیم فشار غرب شده و حمایت خود را از فلسطین کاهش داده است. علیرغم حمایت تقریباً یکپارچه از مقاومت فلسطین در میان مردم نیم میلیاردی منطقه، دولتهای منطقه به درجات مختلف مطیع اربابان غربی خود بوده اند.
وی افزود: انقلاب اسلامی 1979 ایران توجه ویژه خود را به موضوع قدس اشغالی معطوف کرد. در حالی که متفکران مستقل مسلمان به طور گسترده بر آن توافق دارند که همه مسلمانان، وظیفه مقدسی برای مبارزه برای آزادسازی بیت المقدس از اشغال صهیونیست ها دارند، دولت های اکثر کشورهای مسلمان نشین، تسلیم قدرت غربی صهیونیستی شده و این وظیفه را انکار یا دچار ابهام کرده اند. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران چنین نکرده است. برعکس، از مقاومت فلسطین حمایت مادی و معنوی کرده و در عین حال با استفاده از توان فکری و رسانهای، حقیقت نسلکشی مستمر صهیونیستها در سرزمین مقدس را افشا میکند. اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان از سوی امام خمینی (ره) در اوت سال 1979 به عنوان روز قدس - که الهام بخش تظاهرات گسترده سالانه در سراسر جهان است- به عنوان نمونه بارز تعهد جمهوری اسلامی به مهمترین هدف در جهان اسلام امروز است.
این نویسنده و تحلیلگر آمریکایی درخصوص سوال دیگر قدسنا درخصوص اینکه به عقیده بسیاری از صاحبنظران، انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی در بیداری اسلامی ایفا کرد و موجب احیای مسئله فلسطین و شکل گیری جنبش های مقاومت اسلامی شد گفت: انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 مهمترین رویداد پیامدی بیداری اسلامی بود که خود مهمترین رویداد تاریخی نیمه دوم قرن بیستم میلادی محسوب می شد. بیداری اسلامی به منزله کشف مجدد میراث اصیل مبتنی بر اسلام توسط کشورهای پسااستعماری، رد الگوهای تحمیل شده توسط استعمار غرب و عزم آنها برای نشان دادن این مسئله بود که اسلام نه تنها می تواند زنده ترین و حفظ شده ترین سنت دینی باشد، بلکه مبنایی برای جامعه و حکومت در جهان مدرن است.
وی افزود: از میان جنبشهای مختلف برخاسته از بیداری اسلامی، جنبشهای مقاومت فلسطین پربارتر بوده و همواره مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتهاند. در حالی که جنبشهای اسلامی مبتنی بر تفاسیر سلفی از اسلام، بهویژه آنهایی که به دنبال سرنگونی حکومتهای کشورهای مسلمان هستند، در مسیر تفرقهانگیزی رفته اند، اما مقاومت اسلامی فلسطین، امت اسلامی را متحد کرده و ایران اسلامی نیز تمام قد پشت این دیدگاه وحدتبخش است. اگر در آیندهای دور یا نه چندان دور، اشغالگران صهیونیست بیرون رانده شوند و فلسطین به جایگاه سنتی خود به عنوان سرزمین مقدسی که به نمایندگی از همه سنتهای مهم اعتقادی از نظر اسلامی اداره شود، برگردد و شاید حتی به پایتخت امت اسلامی تبدیل شود- آن وقت نگاه و موضع امام خمینی (ره) و جانشینان انقلاب اسلامی او، سزاوار اعتبار بیشتری خواهد بود.
انتهای پیام/ سش/