شناسهٔ خبر: 71206405 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ظریف: امروز به دعوت آقای حکیم به عراق می‌روم

صاحب‌خبر -

شفقنا- معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گفت: من عصر امروز به دعوت آقای حکیم به عراق می‌روم که در سمیناری شرکت کنم. اگر عراق ویزا می‌خواست یا اگر در مسیر عراق باید از کشور دیگری عبور می‌کردیم علی‌القاعده باید ویزا می‌داشتیم.

به گزارش شفقنا، محمدجواد ظریف در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در توضیح سوالی در رابطه با نامه‌نگاری مقدماتی برای درخواست ویزا از آلمان در جریان سفر به داووس و برجسته شدن این مسئله در برخی از رسانه ها گفت: خیلی عجیب است که یک نامه‌نگاری داخلی درباره یک ویزا برای حضور در یک جلسه بین‌المللی که گزارش آن هم برای همه رفته است، تبدیل به موضوعی برای سروصدا کردن می‌شود.

او ادامه داد: من عصر امروز به دعوت آقای حکیم به عراق می‌روم که در سمیناری شرکت کنم. اگر عراق ویزا می‌خواست یا اگر در مسیر عراق باید از کشور دیگری عبور می‌کردیم علی‌القاعده باید ویزا می‌داشتیم.

ظریف توضیح داد: در سفر به داووس هم احتمال داشت به دلیل ناهماهنگی پروازها توقفی در وین یا فرانکفورت داشته باشیم. چون اخیراً برای توقف هم ویزا می‌خواهند لذا مراحل اعلام درخواستی شروع شد تا ویزای شنگن بگیرند. با عبارتی به‌جای اینکه ۱۰ بار ویزا درخواست شود، یک ویزای شنگن ۶ماهه درخواست شد، برای همه نیز همین روند طی می‌شود. البته دوستان لطف ویژه‌ای به من در همه موارد دارند که این موارد را برجسته می‌کنند و چیز عجیبی است.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گفت: زمانی هم که وزیر بودم در برخی سفرها همراه با همسرم و به هزینه خودمان سفر می‌کردیم و همسرم در جلساتی به زبان انگلیسی سخنرانی می‌کرد. هزینه‌اش را ما می‌دادیم و منفعت آن را جمهوری اسلامی می‌برد. طرح این مسائل، واقعاً تنگ‌نظری است.

او در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: همیشه معتقد به برطرف کردن موانع موجود بودم و تحریم‌ها یک مانع است. ما بیشتر درباره کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تروریسم صحبت می‌کنیم که هرکس بگوید این دو مانع نیستند، اطلاعات خوبی درباره وضعیت مبادلات بین‌المللی ندارد.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری تاکید کرد: تحریم مقداری از روابط ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ممنوعیت‌ها و معضلات FATF هم مقداری دیگر از روابط را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تعاملات ما با چین و روسیه از هردوی این موارد متاثر می‌شود.

ظریف توضیح داد: اینگونه نیست که بگوییم تا وقتی تحریم است FATF فایده ندارد یا تا وقتی FATF است، تحریم‌ها مشکلی نیست. این دو موضوع باهم ارتباط دارند و هرکدام را بتوانیم رفع کنیم مناسب است.

او ادامه داد: ناگفته نماند که ما همه مقررات FATF را در کشور تحت عنوان مقررات داخلی رعایت می‌کنیم و تمام بانک‌های ما مقررات ضدپولشویی که سیاست دولت و نظام است را رعایت می‌کنند. پولشویی را جرم‌انگاری کرده‌ایم و با آن مقابله می‌کنیم. لذا معتقدم که دلیلی ندارد در سطح بین‌المللی، بنگاه‌های تجاری ما از این وضعیت رنج ببرند، محتمل خسارت شوند، نتوانند با رقبای خود رقابت کنند، جنس‌شان گرانتر و هزینه‌های آنان بیشتر شود.

وی افزود: بدون اینکه با مباحثی بی‌ارتباط با FATF کشور را به سمت دیگری ببریم باید به این موضوعات خارج از مباحث شعاری و احساسی توجه شود و  به آن به روش منافع ملی و مقاومت نگاه کنیم.

ظریف با اشاره به تلاش های دولت برای مقابله با تحریم ها گفت: بعید می‌دانم کسی در دولت چشم امیدی به آمریکا داشته باشد، بلکه ما می‌خواهیم موانع برداشته شود و آمریکایی‌ها به ما ضرر نرسانند. لذا راه‌حل مشکلات ما برداشتن تحریم‌ها و موانع است.

او ادامه داد: هدف از کاری که وزارت خارجه در حال انجام آن است، همین است که موانع برداشته شود از جمله موانع ارتباط ما با همسایگان، آفریقا، چین و روسیه.