شناسهٔ خبر: 71202650 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

تسهیل گران شغلی رابط مددجویان بهزیستی با بازار کار می‌شوند

رئیس مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بهزیستی گفت: تسهیل گران شغلی رابط مددجویان بهزیستی با بازار کار می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، آرزو ذکایی فر در مراسم افتتاح شبکه تسهیلگران شغلی با بیان اینکه پایداری و تداوم کسب و کار یکی از چالش‌های اشتغال زایی مددجویان بهزیستی است؛ گفت: یکی از موضوعات بهزیستی همواره بحث هدایت، راهبری و تسهیلگری در اشتغال مددجویان بهزیستی است. یکی از موضوعات بسیار مهم در زندگی فردی و اجتماعی هر فرد برای انتخاب رشته تحصیلی و مسیر صحیح زندگی، راهبری و هدایت بوده است.

وی در تشریح اینکه تسهیل گری چگونه قرار است اتفاق بیفتد؛ گفت: ارزیابی استعدادها و ظرفیت‌ها، آموزش مهارت‌های لازم، اهلیت سنجی و اتصال مددجو به بازار کار از اقداماتی هستند که برای تسهیلگری اشتغال به کار برده می‌شوند. مددجویان پس از آموزش‌های لازم، فرایندی که همواره در کنار آنان خواهد بود؛ آموزش‌های پیش از انتخاب شغل و تسهیلگری در کار است.

رئیس مرکز توانمندسازی و کارآفرینی سازمان بهزیستی افزود: پیگیری و پشتیبانی از مددجو در ادامه مسیر اشتغال، حلقه نهایی است تا مطمئن شویم مددجوی بهزیستی به یک زندگی پایدار و ثابت دست پیدا کرده است. بنابراین یکی از ویژگی‌های مهم برنامه تسهیلگری، مسئله پشتیبانی شغلی و اطمینان از این مسأله است که فرد مددجو به درستی مسیر اشتغال را طی کرده باشد و در این مسیر به پایداری دست پیدا کرده است‌.

ذکایی فر با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی‌های برنامه تسهیل گری اشتغال، تغییر پارادایم انتخاب شغلی است؛ گفت: همواره اقدامات ما برای اشتغال زایی مددجویان بهزیستی مرکز محور و وابسته به مراکز بوده است اما وظیفه تسهیلگر شغلی این است که در مراکز کار حضور داشته باشد و بتواند اتصالات مناسب را بین مددجویان و بازار کار ایجاد کند.

در ادامه ایروانی معاون کارآفرینی مرکز توانمند سازی و کارآفرینی سازمان بهزیستی گفت: یکی از راه‌های بهبود وضعیت اشتغال، نظام سطح‌بندی خدمات است. تاکنون چنین نظامی برای سطح‌بندی و تقسیم بندی خدمات مربوط به اشتغال نداشتیم. لذا طرحی تحت عنوان طرح تسهیلگری شغلی را ایجاد کردیم که برای گروه هدف خاصی بومی‌سازی شده است و از این جهت یک الگو در منطقه و جهان خواهد بود. خصوصاً اینکه این گروه هدف از جمله مددجویان هزیستی هستند که به سختی می‌توانند شغلی پیدا کنند یا در آن شغل به صورت پایدار فعال باشند.

وی با بیان اینکه ۸۰۰۰ نفر داوطلب فعالیت در زمینه تسهیلگری شغلی بودند گفت: افرادی که مدرک تحصیلی لیسانس به بالا داشتند؛ در محدوده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال می‌توانستند متقاضی این شغل تسهیلگری باشند. برای منظور مددجویان بهزیستی و افراد دارای معلولیت متیاز ویژه‌ای برای کسب این موقعیت داشتند زیرا شرایط و محدودیت‌های گروه‌های هدف بهزیستی را بهتر درک می‌کنند.

ایروانی با بیان اینکه برای جذب تسهیلگران شغلی آزمونی کتبی با مشارکت سازمان فنی و حرفه‌ای طراحی شد طراحی شد؛ گفت: در این آزمون ۱۵۰۰ نفر برگزیده شدند و وارد مرحله سنجش و گزینش و مصاحبه شدند. بعد از دو ماه مصاحبه سنگین و کاملاً تخصصی، ۵۰۰ نفر واجد شرایط انتخاب شدند. این افراد طی یک ماه ۴۴ ساعت دوره حضوری و غیرحضوری را پشت سر گذاشتند و از اول بهمن در دوره‌های کارورزی شرکت می‌کنند تا از اول اسفند کار مسئولیت شغلی خود را برای تسهیلگری مددجویان در زمینه اشتغال آغاز کنند.