به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، منصور مهرزاد صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه که در سالن جلسات میراث فرهنگی کردستان برگزار شد، اظهار داشت: چند سالی است که کردستان مقصد گردشگری شده و به عنوان استان رویدادها آن را میشناسند و سال گذشته رتبه دوم را کسب کردیم.
ثبت جهانی 3 رویداد
وی با اشاره به اینکه عروسی پیرشالیار و مراسم کومسای اورامان جهانی شدند، گفت: درصددیم که آئین نوروز سنندج، جشنواره هزار دف و نوروز کردی کامیاران و توت فرنگی شیان که ثبت ملی هستند را نیز جهانی کنیم، مسئولان کشوری شرط ثبت جهانی را برگزاری سه ساله متوالی این رویدادها دانسته که امسال به آن دست پیدا میکنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرستان از برگزاری نمایشگاه کردستان در بخشهای مختلف این حوزه و معرفی ظرفیتها در تاریخ 26 تا 29 بهمنماه در تهران خبر داد و تصریح کرد: در طول سالیان اخیر همه استانها توسعه یافته اما کردستان به دلایل کمبود سرمایهگذاری از توسعه بازمانده است.
گلهمندی از عدم همراهی نمایندگان مجلس با میراث
وی با ابراز گلهمندی از عدم همکاری نمایندگان مجلس در ارتباط با برنامههای این ادارهکل افزود: نمایندگان سایر استانها در رمپایی نمایشگاهها، سفیران را به آن محل آورده و از وزیر این حوزه اعتبارات برای استانشان جذب میکنند. نمایندگان مجلس اصفهان دو میلیارد و 800 میلیون تومان برای میراث آن استان جذب کردهاند اما ما 600 میلیون تومان برای برپایی نمایشگاه صنایعدستی تهران هزینه کردیم که مسئولان استانی علیرغم قول پرداخت این میزان پول، هنوز رقمی پرداخت نکردهاند!
مهرزاد با اذعان به اینکه اعتبارات استانی قطرهچکانی و جوابگو نیست، بیان کرد: باید بودجه جهشی برای توسعه این حوزه جذب شود، اگر میراث فرهنگی اداره دولتی نبود، اعلام ورشکستگی میکردم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با انتقاد از اوقاف، گرفتن حکم تخریب کارگاه صنایع دستی در قبرستان تایله سنندج را اقدامی غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد: نباید فعالان این عرصه را آواره کرد.هیچ سرمایهگذاری به جز گردشگری، سبز نیست و آسیبی ندارد.
مدیرکل میراثفرهنگی کردستان اذعان کرد: 100 پروژه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان آماده احداث است اما نیازمند 3 هزار میلیارد تومان اعتبار بوده که مسئولان استانی 150 میلیارد تومان به این حوزه اختصاص دادهاند. متاسفانه حمایت دولتی برای سرمایهگذاران نداریم، انتظار میرود که اعتبارات تبصره 18 افزایش یابد. سال گذشته 5 درصد اختصاص دادند که امسال به 13 درصد افزایش یافت.
به گفته وی، 25 هکتار از اراضی سولین بانه به عنوان مقصد گردشگری در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.
واگذاری 5 خانه تاریخی سنندج
وی با اعلام اینکه پنج خانه تاریخی در شهرستان سنندج آماده واگذاری به بخش خصوصی است، اظهار کرد: این بناها شامل منزل خان احمدی، منزل کسوتآرا، منزل نصرت نصرتی، منزل نصرت نوری و منزل دلروشن در شهرستان سنندج است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرستان عنوان کرد: سال گذشته 80 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی جذب کردیم.
برپایی موزه فرش کردستان 83 سال طول میکشد!
مهرزاد خاطرنشان کرد: موزه فرش همدان در 5 سال احداث شد اما با اعتبارات پیشبینی شده، برپایی موزه فرش کردستان 83 سال طول میکشد!
وی گفت: بناهای تاریخی کردستان در حال تخریب است و به خاطر همین قصد واگذاری به بخش خصوصی را داریم اما متاسفانه بخش خصوصی در استان نداریم. همه اتفاقات و رویدادها را با پول قرض برگزار میکنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان خواستار اختصاص اعتبارات جهشی به این حوزه شد و تاکید کرد: دولت باید منابع را درست توزیع کند و همه استانها را با نگاه یکسان ببیند. در شاخص فلاکت اول هستیم اما سرمایهگذاری نداریم.
صادرات 4 میلیون دلاری صنایعدستی کردستان به خارج کشور
وی، میزان صادرات صنایعدستی کردستان به خارج از کشور را 4 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: صادرات محصولات این حوزه به صورت چمدانی حمل و به 20 کشور از جمله ترکیه، عراق، آلمان و عربستان صادر میشود.
مهرزاد اعلام کرد: همچنین 200 تا 250هزار جفت کلاش کردستان به عراق صادر شده است.
انتهای پیام/481/
∎