شناسهٔ خبر: 71198896 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

نمایندگان پارلمان بریتانیا خواستار اعزام تیمی برای بازرسی از زندان‌های اسرائیل شدند

صاحب‌خبر -

شفقنا – گروهی متشکل از ۱۱ نماینده پارلمان بریتانیا نامه‌ای امضا کرده‌اند و از دولت خواسته‌اند تا هیئتی را برای بازرسی از زندان‌های اسرائیل به سرزمین‌های اشغالی اعزام کند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در این نامه که روز دوشنبه به دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا، ارسال شد، کریس لاو، نماینده حزب ملی اسکاتلند، و دیگر امضاکنندگان از حزب کارگر خواسته‌اند که هیئتی را متشکل از قضات و وکلای بریتانیایی مأمور کند تا «از مراکز بازداشت اسرائیل بازرسی کنند».

این اقدام در پی شواهد مستندی صورت گرفته است که نشان می‌دهد شکنجه و سوءاستفاده گسترده‌ای از زندانیان فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونستی انجام می‌شود.

در ماه مه ۲۰۲۴، دیوید کامرون، وزیر امور خارجه دولت محافظه‌کار پیشین، توافقی با اسرائیل انجام داد که بر اساس آن دو ناظر حقوق بشری بریتانیایی از زندانیان فلسطینی بازدید کنند.

نامه ارسال‌شده توسط لاو از لامی خواسته است تا تیمی را اعزام کند تا «شواهد را جمع‌آوری و شهادت‌های آزادشدگان فلسطینی که ربوده شده‌اند، گروگان گرفته شده‌اند یا زندانی بوده‌اند را مستند کند».

همچنین در این نامه درخواست شده است که «یک مأموریت حقیقت‌یاب پارلمانی برای ارزیابی و گزارش درباره وضعیت فعلی شرایط بازداشت زندانیان فلسطینی» تشکیل شود.

روز یکشنبه، انجمن زندانیان فلسطینی اعلام کرد که اکثر فلسطینی‌هایی که به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس غزه از زندان‌های تحت مدیریت اسرائیل آزاد شده‌اند، «روزهای قبل از آزادی خود تحت شکنجه سیستماتیک قرار گرفته‌اند».

در گزارش‌های اخیر، گروه ناظر به اشکال شدید شکنجه و آزار و اذیت اشاره کرده است، از جمله سوزاندن بازداشت‌شدگان با آب جوش و ادرار کردن روی آن‌ها.

در ماه اوت سال گذشته، گروه حقوق بشری اسرائیلی بتسلم مقامات رژیم صهیونیستی را متهم کرد که فلسطینی‌ها را به طور سیستماتیک در اردوگاه‌های شکنجه مورد آزار و اذیت قرار داده و آنان را در معرض خشونت شدید و تجاوز جنسی قرار می‌دهند.

این گزارش که با عنوان «به جهنم خوش آمدید» منتشر شد، بر اساس ۵۵ شهادت از زندانیان سابق از نوار غزه و کرانه باختری اشغالی تهیه شده است که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها بدون محاکمه بازداشت شده بودند.

نامه‌ی نمایندگان مجلس به وزیر امور خارجه بر «شرایط غیرانسانی و نقض حقوق بشر که فلسطینی‌های ربوده‌شده، بازداشتی‌ها و زندانیان در زندان‌ها و مراکز بازداشت اسرائیل با آن مواجه هستند»، تأکید می‌کند.

این نامه اشاره می‌کند که «اقدام معنادار، پاسخگویی و بی‌طرفی» از سوی دولت در مورد نقض حقوق بشر علیه فلسطینی‌ها، دیده نمی‌شود.

این نامه همچنین خاطرنشان می‌کند که «مستندات گسترده‌ای» که نشان‌دهنده «استفاده گسترده از خشونت جنسی و رفتارهای تحقیرآمیز» است، توسط گروه‌های حقوق بشری فلسطینی و اسرائیلی با وزارت امور خارجه به اشتراک گذاشته شده است.

نمایندگان در این نامه این پرسش را مطرح کرده‌اند که دولت تا چه حد «از استفاده از شکنجه توسط اسرائیل آگاه است.»

«آیا تعهد می‌دهید که وزارتخانه‌ شما به دقت وضعیت بازداشت‌شدگان فلسطینی را زیر نظر گرفته و به آن بپردازد، و از اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر و خدمات زندان‌های اسرائیل بخواهد که حق زندگی و بالاترین استاندارد قابل دسترسی برای سلامت جسمی و روانی زندانیان فلسطینی را تضمین و حفظ کنند؟»

این نامه توسط نمایندگان مجلس به نام‌های لاو، شوکت آدام، پائولا بارکر، جرمی کوربین، کولوم ایستوود، لرد هین، گراهام لیدبیتتر، شیموس لوگان، زارا سلطانا، نادیا ویتوم و پیت ویشارت امضا شده است.

بر اساس گزارش انجمن اسیران فلسطینی، از زمان ابتدای ماه اکتبر سال ٢٠٢٣، بیش از ١١٤٠٠ بازداشت در کرانه باختری صورت گرفته است. تعداد دستگیری‌ها در غزه، هزاران نفر تخمین زده شده است.

این خبر را در میدل ایست آی ببینید.