شناسهٔ خبر: 71192294 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

خسروپناه: امور دانشگاه های غیرانتفاعی را باید با قاعده پیش برد نه با حزب بازی

صاحب‌خبر -

شفقنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی با فعالیت دانشگاه های غیرانتفاعی موافق است، گفت: باید با قاعده و ضابطه و به صورت هیات امنایی، امور این دانشگاه‌ها را پیش برد؛ نه با رابطه‌بازی و حزب‌بازی.

به گزارش شفقنا از ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در نظر گرفتن یک حقوق ثابت برای همه اعضای هیات علمی در کنار نخبگانی که اثربخشی آنها بیش از استادان دیگر است، خود یکی از عوامل مهاجرت است؛ به طور قطع باید امکاناتی ایجاد کرد تا نخبگان در بخش پژوهش و تحقیقات از امکانات بیشتری برخوردار باشند و به تولید بیشتر علم و نوآوری کمک کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در دانشگاه خاتم، ضمن دیدار با رئیس و معاونان این دانشگاه، در جریان آخرین وضعیت ساخت پردیس دانشگاه خاتم در محدوده پارک علم و فناوری قرار گرفت.

وی با اشاره به تجربه موفق دانشگاه خاتم در جذب نخبگانی که برخی از آنها به دانشگاه‌های معتبر آمریکایی رفته بودند و خوشبختانه هم اکنون در ایران خدمت می‌کنند، گفت: در اینجا یک الگوی مناسب در زمینه جلوگیری از مهاجرت نخبگان را شاهد هستیم.

خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با فعالیت دانشگاه‌های غیرانتفاعی نه تنها موافق است، بلکه بر گسترش این فعالیت‌ها البته با رعایت اصول حکمرانی تاکید دارد.

وی معتقد است: اگر خطاهایی در بعضی دانشگاه‌های غیرانتفاعی وجود دارد که البته در دانشگاه‌های دولتی نیز ممکن است این خطاها و انحراف‌ها وجود داشته باشد، باید نظارت قوی باشد و به عبارت دقیق‌تر باید با قاعده و ضابطه و به صورت هیات امنایی، امور این دانشگاه‌ها را پیش برد؛ نه با رابطه‌بازی و حزب‌بازی.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این زمینه، وزارت علوم و به ویژه شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامه‌ریزی می‌بایست تسهیل‌گری کنند. به عنوان مثال، وقتی ظرفیتی در یک دانشگاه برای ایجاد یک رشته جدید وجود دارد، یا موسسه‌ای رشد کرده و می‌خواهد تبدیل به دانشگاه شود، باید زمینه اجرایی شدن این نیازها را فراهم و مجوزهای لازم را صادر کرد. فرآیند طولانی که در تصویب مصوبات در این رابطه وجود دارد، برای حکمرانی، بسیار مضر و در واقع سَمِّ حکمرانی است.

وی اضافه کرد: باید اجازه دهیم که واقفین، خیّرین و سرمایه‌گذاران بیایند و نه فقط در ساخت دانشگاه‌ها، بلکه در زمینه ساخت مدارس و دبیرستان‌ها سرمایه‌گذاری کنند. ما باید ضوابط را ابلاغ کنیم و بر اجرای آنها نظارت داشته باشیم و اجازه بدهیم که خودشان این مجتمع‌های آموزشی را اداره کنند.