به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر گفت: امسال با چند محدودیت مواجه هستیم اما گاهی اوقات محدودیتها میتواند منجر به فرصتسازی شود.
وی افزود: محدودیت اول مربوط به مسائل مالی است؛ چراکه امسال دو نمایشگاه قرآن داریم. یک در فروردین و دیگری در اسفند، که هر ۳۳ سال یکبار رخ میدهد. در حالی که منابع بودجهای برای دو نمایشگاه پیشبینی نشده است.
صالحی تصریح کرد: شرایط برگزاری نمایشگاه در مصلای امام خمینی (ره) نیز وضعیت خاص خودش را دارد چراکه فضای مصلا بهواسطه این که تا پایان زمستان در اختیار نماز جمعه است، کمتر از نیمی از دورههای قبل در اختیار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مساله سوم تغییرات دولت و استقرار مسئولان جدید است، افزود: مجموعه این ویژگیها موجبشده نمایشگاه امسال شرایط ویژه خود را داشته باشد و برهمین اساس توقع نیز متناسب با آن باید تنظیم شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه محدودیتهای امسال میتواند فرصت ساز باشد، گفت: مسائل مربوط به فضای برگزاری نمایشگاه و بودجه میتواند به انتخاب اولویتها و کنار گذاشتن پیرایههایی که اجرای آنها به سنت تبدیل شده است، بینجامد.
وی افزود: وضعیت فعلی فرصتی برای بهگزینی و غربالگری ایجاد میکند و این امر امکانی برای نمایشگاه فراهم میآورد تا شرایط اصلاح پیرایهها فراهم شود.
صالحی با بیان اینکه باید از محدودیتها برای بهبود تراز، غربالگری و بهگزینی بهره برد، تصریح کرد: وضعیت مالی نیز فرصتی برای صرفهجوییهای بیشتر فراهم میکند و قدرتِ مدیریتِ مالیِ جدیدی را میطلبد تا براساس شرایط جدید کار را پیش بریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم پنج وجه دارد که باید بین آنها تعادل و توازن ایجاد کرد تا برای مخاطبان عام و خاص اثربخشی و جذابیت بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه به وجوه نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد و افزود: یکی از وجوه آن معرفتی است و به دانش و معارف قرآنی مربوط میشود؛ وجوه هنری، فنآورانه، بینالملل و رسانهای نیز از دیگر ابعاد نمایشگاه قرآن کریم است و باید به گونهای کنار هم قرار گیرند که در جذاب شدن نمایشگاه به هم کمک کنند.
گفتنی است، در این جلسه گزارشی توسط حجتالاسلام ارباب سلیمانی از روندهای برگزاری سیودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ارائه شد و اعضای حاضر در مورد سیاستهای کلی این نمایشگاه و نحوه برگزاری آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان این جلسه، «قرآن، راه زندگی» بهعنوان شعار این دوره از برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم انتخاب شد.