به گزارش میراث آریا، نادر زینالی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز امروز سهشنبه ۱۶ بهمنماه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: تأکید وزیر میراث فرهنگی این است که بروکراسی اداری تا حد ممکن کاهش یابد و بازنگری شود و قوانینی داشته باشیم که بتوانیم فعالیت بخش خصوصی را در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پررنگتر کنیم و موانع پیش روی آن را برداریم.
او با اشاره به توصیه امام جمعه کرج به تبدیل استان البرز به مقصد گردشگری، بر ضرورت تلاش برای توسعه گردشگری در این استان تأکید و مطرح کرد: اعتقاد من این است که تاکنون نتوانستهایم استعدادهای البرز را به صورت کامل به منصه ظهور و بروز برسانیم. این استان دارای استعدادها و جاذبههای فراوان و بینظیر و بعضا کم نظیری است و برخی از میراث فرهنگی آن میتوانند مایه فخر کشور و البرز باشند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه صنایع دستی فاخر این استان به چند کشور دنیا صادر میشود و با تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی این مهم، نقش اصحاب رسانه را در معرفی جاذبهها و صنایع دستی و میراث این استان مهم خواند و در پاسخ به سؤالی در خصوص مورد بیمهری قرار گرفتن موزه تمبر یکتا توضیح داد: طی بازدیدی که از این مجموعه داشتم، بسیار متعجب شدم.
زینالی گام برداشتن در مسیر حفظ و احیای این موزه را نیازمند کارشناسی و بررسی فرایند موجود دانست و با بیان اینکه موزه تمبر یکتا به موجب پروندهای که تکمیل میشود دگرگون خواهد شد، اذعان کرد: قانونگذار بسیار هوشمندانه قانونگذاری کرده است و میراث فرهنگی فقط متعلق به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیست و حدود یک میلیون اثر در کل کشور وجود دارد.
او اظهار کرد: طبق پیشبینی قانونگذار و ابلاغ به استانها در ضوابط بودجه، در شورای برنامهریزی پنج درصد از سهم بودجه تملک استانها باید به توسعه زیرساختهای گردشگری تعلق گیرد و هر دستگاهی موظف است از بودجه تخصیص یافته خود، نسبت به حفظ و نگهداری میراث فرهنگی اقدام کند. طی هم افزایی با سایر دستگاهها تلاش میکنیم حفاظت از این میراث پررنگتر صورت گیرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به راهاندازی انجمن خیرین میراث فرهنگی در سراسر کشور با عضویت علاقهمندان به این حوزه به منظور حفاظت مضاعف از میراث فرهنگی در خصوص وضعیت کاروانسرای شاه عباسی بیان کرد: فرایند واگذاری این مجموعه از نظر قانونی در حال انجام بود که خواهش کردم متوقف شود تا بتوانیم کاربری فرهنگی مناسبی برای آن تعریف کنیم.
زینالی اذعان کرد: سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انجام کار کارشناسی و به درستی با یکدیگر ادغام شدهاند زیرا به هم وابسته هستند و ورود توریست به استان هم برای بازدید از جاذبههای گردشگری و هم مشاهده میراث فرهنگی صورت میگیرد و فرصتی برای عرضه و فروش محصولات صنایع دستی است. این سه حوزه به نوعی هم خانواده یکدیگر هستند و نمیتوانیم آنها را تفکیک کنیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، گردشگری را پیشران توسعه هر کشور و امری فرابخشی و مرتبط به همه دستگاهها دانست و مطرح کرد: ارزش افزودهای که هنرمندان به صنایع دستی میدهند و پل ارتباطی بین سنت و فرهنگ نسل قدیم و جدید خود نوعی جاذبه به شمار میرود که تاریخ گذشته ما را به رخ حال و آینده میکشد که این امر میتواند تکمیلکننده زنجیره گردشگری باشد.
او توضیح داد: پیگیریهای لازم برای ساخت بزرگترین پل معلق شیشهای خاورمیانه به طول ۵۶۰ متر و ارتفاع ۹۰ متر در روستای کندر در حال انجام است، در صورتی که پیش از این تا به این لحظه پرونده آن در حال خاک خوردن بود. این اتفاق در صورت تحقق، نقطه عطفی را در نظام گردشگری این استان رقم خواهد زد. در خصوص تسریع در فرایند بازگشایی کاخ سلیمانیه و بازدید مردم از آن نیز تأکید شده است.
زینالی ادامه داد: مراحل اداری این موضوع در حال پیگیری بوده و مکاتبات لازم با شورای تأمین نیز صورت گرفته است زیرا بازگشایی این مجموعه باید با مجوز این شورا صورت گیرد که دو روز پیش این اجازه صادر شد، البتهبندی در خصوص تأمین امنیت این مکان را مطرح کردند که در این زمینه مکاتبهای با یگان ویژه انجام شد. این مکان تاریخی اکنون هم آماده بهرهبرداری است و طی چند روز آینده بازگشایی میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز عنوان کرد: در این زمینه چند اشکال وجود دارد که در حال پیگیری است؛ بحث ظاهری این مجموعه و خاموشیهای موجود، تأمین امنیت توریستها و گردشگران، موارد نظافتی و … مطمئن باشید که مدیر اجرایی هر مجموعه برای اتخاذ هر تصمیمی، تمام حواشی را در نظر میگیرد و از نظر کارشناسی بهترین تصمیم را اتخاذ میکند.
او با بیان اینکه نیروی انسانی استان البرز از نظر بدنه کارشناسی کارآمد هستند اما باید فرایند اداری را بازبینی کنیم، اظهار کرد: نگاه من به امور اداری، نگاه توسعهای و کاهش بروکراسی اداری بوده و بسیاری از امور در حال واگذاری به تشکل هاست و ما فقط سیاستگذاری و نظارت را خواهیم داشت. کاخ مروارید نیز یکی از انتظارات به حق مردم است و آنها دوست دارند اوقات فرهنگی خود را در این مکان سپری کنند.
زینالی با اشاره به اینکه فرایند راهاندازی و بازگشایی این مکان تاریخی به کمک شهرداری و سایر دستگاههای مسئول در حال انجام است، خاطرنشان کرد: پیشبینی من این است که کاخ مروارید ظرف چند ماه آینده بازگشایی شود. این امر نیاز به بودجه اولیه دارد که پیگیریهای لازم به منظور تأمین آن در حال انجام و موانع قانونی در این زمینه نیز در حال رفع هستند تا بتوانیم آن را به زودی بازگشایی کنیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با تأکید بر ضرورت حفاظت و تأمین امنیت این مجموعه برای ورود گردشگر عنوان کرد: برنامههای گردشگری این استان اعلام و مقرر شده به سرمایهگذاری در این حوزه هم کمک کنیم. در این راستا ۱۲ نقطه گردشگری فاخر در البرز مشخص شده و با استانداری و شهرداری نیز در ارتباطیم تا بتوانیم از ظرفیتهای قانونی در این زمینه استفاده کنیم.
زینالی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص فروریختن سقف کاخ مروارید توضیح داد: بسیاری از فضای این مجموعه در اختیار میراث فرهنگی نیست و در اختیار سایر دستگاهها قرار دارد. نقشههای بازسازی این کاخ احصا شده و درصدد هستیم فرایند حفاظت و احیای آن را اجرا کنیم که در این راستا پیگیری برای رفع موانع قانونی و تأمین بودجه در حال انجام است.
او در رابطه با وضعیت پل تاریخی خاتون اظهار کرد: تلاش ما بر آن است که تا پیش از نوروز مرمت این مکان به اتمام برسد اما به دلیل اینکه تأخیر در این موضوع مورد مطالبه قرار نگیرد، اعلام میکنیم که پل خاتون تا پایان فروردین ماه بازگشایی خواهد شد. در خصوص فیلمی که از آتش سوزی کاروانسرای ینگی امام منتشر شد باید اعلام کنم که آن اقدام کاملاً هدایت شده بود و پیگیریهای قانونی در حال انجام است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز بیان کرد: اختصاص اولین زمین به منظور ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی به متراژ ۲ هزار و ۲۵۰ مترمربع در روستای گلستانک مصوب شده است. با تقویت زیرساختهای گردشگری، البرز میتواند به قطبی برای فروش محصولات صنایع دستی تبدیل شود که این موضوع میتواند در گردش اقتصادی این استان نیز نقش مهمی را ایفا کند.
زینالی با اشاره به اینکه چند نقطه هم برای راهاندازی بازارچه دائمی صنایع دستی پیشبینی شده است، مطرح کرد: تلاش میکنیم زیرساختهایی در حوزه گردشگری در البرز فراهم شود که بتواند در اقتصاد استان نقش اساسی داشته باشد. به اتاق بازرگانی نیز پیشنهاد شده که مدیریت گردشگری در زیرمجموعه آن ایجاد شود تا بتوانیم گردشگری صنعتی را راهاندازی کنیم که در اقتصاد منطقه و استان مؤثر باشد.
او با بیان اینکه همچنین مقرر شده گردشگری صنعتی توسط یکی از کارخانجات استان که قطب گردشگری و میراث فرهنگی البرز محسوب میشود، کلید بخورد، اضافه کرد: ما باید تلاش کنیم تا به کمک رسانهها جاذبههای گردشگری و میراث فرهنگی و استعدادهای صنایع دستی استان را به مرحله ظهور و بروز برسانیم؛ این موضوع مستلزم بازاریابی و تبلیغات است کهامیدوارم به زودی محقق شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به اینکه موزه استان البرز یکی از آرزوهای من و از اولویتهای کاری بنده است، اظهار کرد: با توجه به قدمت بالای این استان، یکی از خلاهای بزرگ البرز مربوط به موزه است که در این راستا تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا با کمک وزارت میراث فرهنگی و مسئولین استانی گامهای مؤثری را در این زمینه برداریم.
انتهای پیام/