صاحبخبر - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی طی سخنانی در سومین سمینار "وقف در آئینه قضا" ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: سازمان اوقاف بر اساس ماده ۵ قانون وقف، می تواند امین موقوفه به کار گیرد که این امر صورت گرفته و امنای موقوفات افراد تلاشگر هستند که در احیای موقوفات نقش اثرگذار دارند.
وی اظهار کرد: مشکلی که اکنون وجود دارد بر سر اسناد وقفی موجود است، ما در سازمان اوقاف، اسناد تاریخی داریم که برای صده های قبل است. مانند روستای آق مشهد که یک نیت برای روستا و یک نیت برای زوار امام رضا(ع) دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اينکه اجرای نیت موقوفات اکنون به ۶ هزار میلیارد رسیده و هر موقوفه در جای خود اجرای نیت شده است، عنوان کرد: وقف در حوزه بهداشت و درمان و تأمین دارو ورود کرده در این زمینه نیازمند همکاری وزارت بهداشت هستیم.
وی با بیان اينکه حدود ۲۰ درصد از شبکه درمان کشور وقف است، اظهار کرد: در خصوص راه انداری بیمارستان عمیدی، به دنبال نارضایتی اهالی، کلینیک ژن درمانی در نظر گرفتیم در آینده نزدیک هر فردی باید شناسنامه ژنتیک داشته باشد تا درمان اختصاصا درمورد او انجام شود. واکسنها در زمان کرونا بر اساس همین علم ساخته شد و هر اپیدمی اتقاق بیافتد کمتر از دو ماه واکسن تولید می کنیم. اگر وقف در این زمینه ها کمک کند اتفاقات شگرف می افتد.
وی با بیان اينکه در حوزه مسائل دارو و درمان ۸۰۰ قطعه زمین داریم که وقف درمان هستند، گفت: بیمارستان الغدیر و بازرگانان و محب از بیمارستانهایی هستند که احیا شده اند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بر اساس ماده یک قانون وقف، سازمان وقف به موقوفات فاقد تولیه یا مجهول التولیه باید رسیدگی کند، این اتفاق می افتد و موقوفه احیا می شود، سپس مدعی پیدا می کند. بر اساس ماده یک قانون وقف، اداره موقوفات مجهول التولیه با ولی فقیه است.
وی ضمن تشکر از قوه قضائیه و اداره ثبت اسناد برای همکاری در تبدیل اسناد دفترچه به کاداستر اظهار کرد: در سه سال اخیر همکاری ثبت به گونه ای بوده که سه برابر عمر وقف برای موقوفات سند صادر شده و در کاهش دعاوی تاثیر بسیاری دارد برای بقیه اسناد نیازمند کمک قضات هستیم. همچنین در حوزه منابع طبیعی چالش هایی وجود دارد از شما قضات می خواهیم کمک کنید این مشکلات مرتفع شود.
حجت الاسلام خاموشی به وقف های جديد مانند وقف پلتفرم و پول و سهام و ... اشاره کرد و گفت: با بانک مرکزی در حال مذاکره هستیم که برای وقف پول، ارزش افزوده در نظر گرفته شود در این زمینه می توانیم بانک وقف راه اندازی کنیم. وقف های جدید نیازمند نگاه حقوقدانان است مانند ورود وقف در اقتصاد دریاپایه، در این زمینه در صد هکتار دریایی سرمایه گذاری صورت گرفته و در این راستا با ۱۳ چالش قانونی برخورده ایم انشاالله این موارد به صورت علمی و قانونی رفع شود.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اجازه نداده ام سازمان وقف یک ریال وام بگیرد، درواقع با وقف، مولدسازی صورت گرفته است، عنوان کرد: سازمان وقف می تواند به اقتصاد کشور کمک کند و باید اقتصاد وقف در قانون دیده شود. وقف بیت المال نیست، مال شخصی بوده که مال شانی شده و اداره آن با ولی فقیه است. ما برای کارکردهای اینچنینی نیاز به نظر قضات و دقت نظر و همدلی شما کارشناسان قضا و قضات محترم داریم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: اگر بخواهیم ناترازی انرژی را از بین ببریم باید به سراغ انرژی سبز برویم. یکی از کارهای ویژه ما در وقف در این زمینه صورت گرفته است. همچنین در هندیجان، خوزستان، بوشهر و چارک در اقتصاد دریاپایه ورود کرده ایم. بحث زنجیره زراعی نیز بسیار جدی است و باید زنجیره شکل بگیرد. دانش بنیانها چالش بسیاری دارند و از قوه قضائیه می خواهیم در مرتفع شدن مشکلات کمک کند.
وی تصریح کرد: هنچنین در سازمان اوقاف به کمک صنایع زمین گیر رفته ایم، در زمینه معادن، چالش جدی داریم، وزارت صمت و قانون باید به ما کمک کند.
انتهای پیام/∎