"فیسکال تایمز"، در گزارشی با عنوان "پنج دموکراتی که می توانند توافق هسته ای ایران را از بین ببرند"، نوشت:
اوباما امیدوار بود "جف فلیک" یکی از اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به یکی از چند جمهوریخواهی تبدیل شود که از توافق هسته ای ایران حمایت می کنند . اگر اعضای کنگره آمریکا با تصویب قطعنامه ای توافق هسته ای ایران را رد کنند، اوباما برای ملغی نشدن حق توی خود به حمایت دست کم 34 سناتور نیاز دارد. در حال حاضر، اکثر جمهوریخواهان سنا مخالفت خود را با توافق هسته ای ایران اعلام کرده اند. اما این تنها مشکل پیش روی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیست. سناتور چارلز شومر -سناتور دموکرات از نیویورک- اعلام کرده است علیه توافق هسته ای ایران رأی خواهد داد. همچنین پیش بینی می شود سناتور "رابرت منندز" دموکرات از نیوجرسی روز سه شنبه مخالفت خود را با توافق نامه هسته ای ایران اعلام کند.
تاکنون، بیست سناتور دموکرات حمایت خود را از توافق نامه جامع هسته ای اعلام کرده اند. در اینجا به نام شماری از سناتورهای دموکرات اشاره می کنیم که حمایت یا مخالفت آنها با توافق نامه هسته ای می تواند بر آرای سنا تأثیر گذار باشد.
سناتور دموکرات "بن کاردین"
"بن کاردین" عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست. او هنوز حمایت خود را از توافق هسته ای ایران اعلام نکرده است. این بدان معناست که او تا ماه سپتامبر نظر خود را در این باره اعلام نخواهد کرد. کاردین همانند پل ارتباطی بین کاخ سفید و باب کورکر جمهوریخواه رئیس کمیته روابط خارجی سناست. او از جمله افرادی بود که به توافق بر سر تصویب لایحه حق رأی گیری در کنگره بر سر توافق هسته ای ایران تأثیر گذار بود.
کاردین که یک قانون گذار یهودی است از سوی منتقدان توافق هسته ای ایران برای مخالفت با آن تحت فشار قرار گرفته است. کاخ سفید همچنین در حال لابی شدید با سناتور کاردین است زیرا می داند رأی او می تواند بر شماری دیگر از سناتورهای دموکرات که هنوز درباره توافق هسته ای تصمیم گیری نگرفته اند، تأثیر گذار باشد.
سناتور دموکرات "جو مانچین"
این سناتوردموکرات اعلام کرده است به حمایت از توافق هسته ای ایران تمایل دارد. او که یکی از منتقدان سیاست آمریکا در زمینه مداخله نظامی در خاورمیانه (غرب آسیا) است همچنین یکی از اعضای کمیته نیروهای مسلح سنا است. او در این باره ابراز نگرانی کرده است که کنار کشیدن از توافق نامه هسته ای ایران در زمان حاضر می تواند به درگیری ها بیشتری در خاورمیانه منجر شود.
اگر مانچین از توافق هسته ای ایران حمایت کند، این اقدام او می تواند پوشش سیاسی برای دیگر دموکرات هایی فراهم کند که هنوز درباره توافق هسته ای تصمیم گیری نکرده اند البته برای دموکرات هایی که نماینده ایالت های محافظه کار هستند همانند سناتور "جو دانلی" از ایندیانا و "هیدی هیت کمپ" از داکوتای شمالی که هر دو دموکرات هستند.
سناتور دموکرات "کلر مک کاسکیل"
"مک کاسکیل" در مقابل تلاش های چند باره رسانه ها برای اعلام موضعش در قبال توافق نامه هسته ای ایران خودداری کرده است. او اعلام کرد همچنان در حال بررسی و مطالعه توافق نامه هسته ای است. این قانونگذار اهل میسوری از جمله نخستین قانون گذارانی بود که از هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا حمایت کرد. کلینتون از کنگره خواسته بود از توافق نامه هسته ای ایران حمایت کند.
سناتور دموکرات "کریس کانز" از دلاوِر.
کانز یکی دیگر از اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا محسوب می شود که در سال های اخیر به عنوان یکی از اعضای برجسته این کمیته ظهور کرده است و در زمینه سیاست خارجی حرفی برای گفتن دارد. او یکی از هم پیمانان نزدیک دولت محسوب می شود . به همین دلیل اگر کاخ سفید حمایت او را از دست بدهد این موضوع مایه شرمساری کاخ سفید محسوب می شود و این اقدام به همراه اعلام مخالفت سناتور شومر از توافق هسته ای، نشانه پیروزی جمهوریخواهان در زمینه روابط عمومی محسوب می شود.
سناتور دموکرات "مایکل بنت" از کلرادو.
در حالی که دموکراتهای سنا در انتخابات سال آینده باید از ده کرسی خود دفاع کنند -در مقابل 24 کرسی برای جمهوریخواهان- ، انتظار می رود بنت سال آینده با چالشی دشوار روبرو شود.