شناسهٔ خبر: 71185532 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی لوکس خارج شدند

بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران موضوع اصلاح گروه کالایی گوهرسنگ ها از ۴ به ۲۵ و رفع ممنوعیت واردات گوهرسنگ ها ۱۴۰۳/۱۱/۱۳ توسط مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات معاونت برنامه ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران موضوع اصلاح گروه کالایی گوهرسنگ ها از 4 به 25 و رفع ممنوعیت واردات گوهرسنگ ها  1403/11/13 توسط مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات معاونت برنامه ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد.

به گزارش تسنیم،در حال حاضر از بازار 1200 میلیارد دلاری گوهرسنگ‌ها در دنیا، کشور سوئیس با 98 میلیارد دلار گردش مالی در جایگاه نخست قرار دارد. جالب اینجا است که این کشور فاقد معدن است و تنها با سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری و تراش و البته برندسازی به چنین جایگاهی رسیده؛ رتبه‌های بعدی متعلق به هنگ‌کنگ، امریکا، هند، چین، امارات و… است، اما کشور ما، باوجود اینکه تمام زنجیره ارزش‌افزوده گوهرسنگ ها سهم یک صدم درصدی از گردش مالی این سنگ ها را در اختیار دارد.  در حالی که ایران تاریخچه‌ای 11 هزار ساله در معدنکاری و 5 هزار ساله در گوهرتراشی را پشت‌سر گذاشته و معدن فیروزه نیشابور ما، از قدیمی‌ترین معادن جهان است.

خروج گوهر سنگ‌ها از گروه کالایی 4 قانون مقررات صادرات و واردات که به کالاهای لوکس شهرت دارند، در راستای پیشبرد اهداف سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور و با تاکید بر توسعه بازار و سهولت در تجارت صورت گرفته و این کالاها اکنون به گروه 25 یا همان گروه کالاهای واسطه‌ای الحاق شدند.

این امر ضمن جلوگیری از تجارت چمدانی و قاچاق مواد کم کیفیت و غیر استاندارد، اثرات قابل توجه و زودهنگامی را به ویژه در حوزه صادرات و ارزآوری برای کشور به‌همراه خواهد داشت.

در همین حال آماده‌سازی، فرآوری و بهسازی در پایانه‌های گوهرسنگ داخل کشور و سپس، صادرات سنگ‌های فرآوری‌شده به کشورهای هدف، ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای کشورمان ایجاد می‌کند.

 

 انتهای پیام/