شناسهٔ خبر: 71184962 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

استارمر : بریتانیا امسال بیش از هر زمان دیگری به اوکراین کمک نظامی خواهد کرد

صاحب‌خبر -

شفقنا – کیر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، اعلام کرد که لندن در سال ۲۰۲۵ بیش از هر زمان دیگری به کی‌یف کمک نظامی ارائه خواهد داد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، بریتانیا پیش از این نیز برنامه‌هایی را برای ارائه کمک‌های نظامی بی‌سابقه به اوکراین در سال جاری اعلام کرده بود و مبلغ ۳ میلیارد پوند (معادل ۳.۶ میلیارد دلار) را برای کمک‌های نظامی اختصاص داده است.

استارمر در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مارک روته، دبیرکل ناتو، در بروکسل گفت: ما باید تمام تلاش خود را برای حمایت از اوکراین به کار بگیریم. این به معنای تثبیت خط مقدم، تأمین تجهیزات و آموزش‌های لازم است و به همین دلیل امسال بریتانیا بیش از هر زمان دیگری به اوکراین کمک نظامی خواهد کرد.

اظهارات استارمر چند هفته پس از امضای یک توافقنامه تاریخی مشارکت ۱۰۰ ساله بین بریتانیا و اوکراین در کی‌یف مطرح شد. این توافق گسترده شامل همکاری‌های نظامی، انرژی، علمی، فرهنگی، اقتصادی و سایر بخش‌ها می‌شود.

استارمر در این کنفرانس مطبوعاتی به تأثیرات ویرانگر جنگ روسیه که در سفر اخیر خود به کی‌یف شاهد آن بود، اشاره کرد و گفت: «من ساختمان‌های مسکونی را دیدم که تنها چند روز قبل از سفرم تخریب شده بودند. با سربازانی در بخش مراقبت‌های ویژه ملاقات کردم که از سوختگی‌های بسیار شدید بهبود می‌یافتند. همچنین با کودکانی دیدار کردم که والدینشان اکنون در خط مقدم هستند و این موضوع یادآور این است که این جنگ فقط در اوکراین نیست، بلکه جنگی علیه اوکراین و آینده کودکان است.

استارمر گفت که برای متحدان اوکراین، به ویژه شرکای اروپایی، ضروری است که برای کمک به کی‌یف در تأمین نیازهای دفاعی‌اش قدم‌های بیشتری بردارند.

او همچنین به تهدید اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه اشاره کرد و گفت: واضح است که این موضوع [ولادیمیر] پوتین را به وحشت انداخته است. ما می‌دانیم که او نگران وضعیت اقتصادی روسیه است. بنابراین من اینجا هستم تا با شرکای اروپایی‌مان همکاری کنم و فشار را حفظ کنیم، درآمدهای انرژی و شرکت‌هایی که کارخانه‌های موشکی او را تأمین می‌کنند، هدف قرار دهیم تا ماشین جنگی پوتین را خرد کنیم.»

بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی متعهد شده‌اند که در دوران انتقال دولت آمریکا، نقش بزرگ‌تری در دفاع اوکراین در برابر روسیه ایفا کنند. ترامپ کمک‌های خارجی آمریکا به اوکراین و سایر کشورها را محدود کرده و مشخص نیست که آینده ارسال سلاح‌های مستمر از واشنگتن به کی‌یف چگونه خواهد بود.

استارمر وعده داده است که بریتانیا در موضوع صلح‌بانان در اوکراین «نقش کامل» خود را ایفا خواهد کرد که ممکن است شامل استقرار نیروهای بریتانیایی برای نظارت بر آتش‌بس در منطقه باشد.

بر اساس گزارش یک روزنامه انگلیسی، اتحادیه اروپا در مورد امکان استقرار یک نیروی حافظ صلح تحت رهبری غرب در اوکراین در صورت برقراری آتش‌بس بین کی‌یف و مسکو، همچنان دچار اختلاف نظر است.

روزنامه تایمز به نقل از چندین منبع نظامی و دیپلماتیک گزارش داد که برلین با این ایده به این دلیل که تمایل ندارد قبل از انتخابات پارلمانی در ماه فوریه تعهدی بدهد، مخالف است.

بر اساس این گزارش، کشورهای بالتیک و لهستان — که در طول این درگیری از جمله حامیان کی‌یف بوده‌اند — نگران هستند که چنین اقدامی، توجه و منابع ناتو را برای دفاع از کشورهای عضو این بلوک منحرف کند و آنان را «بی‌پناه» بگذارد.

بریتانیا، فرانسه و کشورهای نوردیک از جمله طرفداران استقرار مأموران حافظ صلح در اوکراین هستند. با این حال، حتی در میان آنها نیز دلواپسی‌هایی در خصوص عدم موفقیت اتحادیه اروپا برای انجام این عملیات بدون مشارکت ایالات متحده آمریکا وجود دارد.

یک منبع دیپلماتیک اروپایی به تایمز گفت که مشارکت واشنگتن ضروری است زیرا «آنها قابلیت‌هایی دارند که تمام اروپا فاقد آن است»، از جمله «توانایی پاسخگویی در مقیاس بزرگ در صورت لزوم». رئیس‌جمهورآمریکا، دونالد ترامپ، پیش از این اعلام کرده بود که واشنگتن نباید نیرو یا بودجه‌ای برای چنین مأموریتی ارائه دهد.

به گزارش این روزنامه، حامیان اروپایی کی‌یف نیز از درخواست اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای «حداقل» ۲۰۰ هزار نیروی حافظ صلح «رنجیده‌خاطر» شده‌اند — تعدادی که اتحادیه اروپا به تنهایی قادر به تأمین آن نخواهد بود.

روسیه همواره ایده استقرار نیروهای حافظ صلح تحت رهبری غرب در اوکراین را رد کرده است. اوایل این هفته، رودیون میراشنیک، دیپلمات ارشد روس، هشدار داده که هر نیروی نظامی که بدون رضایت مسکو وارد اوکراین شود، یک هدف نظامی مشروع تلقی خواهد شد.

تایمز به نقل از یک مقام ارشد نظامی غربی که نامش فاش نشده است، نوشت: «اگر روسیه این ایده را نپذیرد، این طرح مُرده است و اگر آمریکا ابزارش را ارائه ندهد، باز هم این ابتکار مُرده است.»

الکسی ژوراولف، معاون اول کمیته دفاع دومای دولتی روسیه، روز جمعه هشدار داد که کرملین ممکن است استقرار گسترده نیروهای ناتو در اوکراین را به عنوان یک تهدید جدی تلقی کند؛ تهدیدی که ممکن است به اندازه‌ای جدی باشد که موج دیگری از بسیج عمومی را به همراه داشته باشد.

ترامپ که برای دومین بار به کاخ سفید بازگشته است، سیاست‌های خود در قبال اوکراین را علناً اعلام نکرده است، اما کی‌یف و متحدان اروپایی زلنسکی تردیدهای فراوانی در مورد ادامه حمایت‌های آمریکا از این کشور جنگ‌زده دارند.

او در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده پایان‌دادن به جنگ اوکراین و توقف کمک مالی چند میلیارد دلاری آمریکا به دولت کی‌یف را داده بود. او بارها قصد خود را برای مذاکره با همتای روسی‌اش ولادیمیر پوتین با هدف پایان‌دادن به درگیری بین روسیه و اوکراین اعلام کرده است. ترامپ همچنین اعلام کرده است که قصد دارد فوراً با پوتین دیدار کند.

این خبر را اینجا ببینید.