شناسهٔ خبر: 71183936 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

افزایش تعداد بیماران خاص زیرپوشش بیمه سلامت در البرز

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز از افزایش تعداد بیماران خاص تحت پوشش این بیمه خبر داد و اعلام کرد: تعداد بیماری‌های خاص که پیش‌تر شامل پنج مورد بود، اکنون به ۱۰۷ مورد افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا اصغرزاده، مدیرکل بیمه سلامت استان البرز صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به توسعه خدمات بیمه‌ای در سال‌های اخیر، بر اهمیت همکاری تمامی نهادهای مرتبط برای ارتقای سطح خدمات تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت سامانه 1666 از مردم خواست در صورت داشتن هرگونه سؤال، گزارش تخلف یا نیاز به دریافت اطلاعات، از این سامانه استفاده کنند و مطرح کرد: این سامانه به عنوان مرجع اصلی اطلاع‌رسانی و رسیدگی به شکایات بیمه‌شدگان عمل می کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز با اشاره به پروژه‌های بزرگ اجرا شده در سال‌های اخیر گفت: یکی از مهم‌ترین این پروژه‌ها، گسترش پوشش بیماران خاص و صعب‌العلاج است. پیش‌تر تنها پنج بیماری خاص تحت پوشش بیمه سلامت قرار داشت، اما اکنون این تعداد به 107 مورد افزایش یافته است.

اصغرزاده با بیان اینکه بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، سرطان، بیماری‌های روانی مزمن، بیماری‌های متابولیک، ژنتیکی، مادرزادی و سایر بیماری‌های نادر اکنون در این فهرست قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: تعداد بیماران خاص از 2 هزار و 500 نفر در گذشته به 30 هزار نفر افزایش یافته است.

وی افزود: افراد دارای بیماری‌های خاص و نشان‌دار در سامانه‌های الکترونیکی بیمه سلامت ثبت شده‌اند و بر اساس این ثبت، هزینه‌های درمانی آنها کاهش می‌یابد یا خدمات رایگان دریافت می‌کنند. همچنین 60 پروتکل درمانی بیماران خاص در سامانه‌های الکترونیکی بیمه سلامت بارگذاری شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز خاطرنشان کرد: این سامانه‌ها به تشخیص و ارائه خدمات بیمه‌ای کمک شایانی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه، سامانه تأیید داروی غیرحضوری است که با هدف کاهش مراجعات حضوری بیماران و تسریع فرآیند دریافت دارو راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه این سامانه به بیماران اجازه می‌دهد تا مدارک خود را در آن بارگذاری و تأییدیه لازم را دریافت کنند، اذعان کرد: به جز چند قلم داروی گران‌قیمت که به دلیل جلوگیری از سوءاستفاده نیاز به بررسی حضوری دارند، سایر داروها از طریق این سامانه به صورت غیرحضوری تأیید می‌شوند.  

آمار و وضعیت بیمه‌شدگان در استان البرز

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز تصریح کرد: در حال حاضر حدود 550 هزار نفر در استان البرز تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند. این پوشش شامل تمام اقشار جامعه می‌شود و افرادی که فاقد بیمه باشند، به‌ویژه افراد تحت پوشش دهک‌های پایین، می‌توانند به‌صورت رایگان بیمه شوند.

اصغرزاده با بیان اینکه افراد در دهک‌های 6 تا 10 نیز از تخفیف‌های 20 تا 80 درصدی بهره‌مند می‌شوند درحالی‌که دهک 10 باید هزینه بیمه خود را به‌طور کامل پرداخت کند، گفت: پیش‌بینی ما این است که حدود 100 تا 200 هزار نفر در استان البرز فاقد بیمه باشند که تلاش می‌کنیم شناسایی شوند و تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

وی عنوان کرد: درآمد ماهیانه بیمه سلامت استان حدود 28 میلیارد تومان است، درحالی‌که هزینه‌های انجام‌شده در ماه حدود 160 میلیارد تومان برآورد می‌شود. در حال حاضر، یک هزار و 476 موسسه درمانی در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، اما تنها 25 درصد این موسسات با بیمه‌های پایه قرارداد دارند.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز این موضوع را یکی از چالش‌های مهم در ارائه خدمات به مردم دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی، سازمان نظام پزشکی و سایر نهادهای ذی‌ربط باید همکاری کنند تا همه موسسات درمانی استان طرف قرارداد بیمه سلامت شوند. این اقدام می‌تواند موجب افزایش دسترسی مردم به خدمات بیمه‌ای و کاهش مشکلات سامانه نسخه الکترونیک شود.

به گفته اصغرزاده، در مدت اخیر، با افزایش نظارت‌ها، موفق شدیم حدود 2 میلیارد و 400 میلیون تومان از تخلفات را شناسایی کنیم و به دولت بازگردانیم. برای مثال، تنها در یک مورد مربوط به تأیید دارو، فردی با سوءاستفاده از فرآیندهای بیمه‌ای، حدود 420 میلیون تومان تخلف داشت که شناسایی و برخورد لازم صورت گرفت.

وی با اشاره به ضرورت نظارت دقیق بر توزیع دارو و جلوگیری از سوءاستفاده‌ها خاطرنشان کرد: تخلفات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی باید به حداقل برسد و از اتلاف منابع جلوگیری شود. از ابتدای سال 1401 تاکنون 320 میلیارد تومان برای هزینه‌های درمان بیماران خاص پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز با اشاره به اینکه در حوزه ناباروری، 475 پرونده با هزینه‌ای بالغ بر 4 میلیارد و 700 میلیون تومان پرداخت شده است، اضافه کرد: پرداخت‌های بیمه‌ای تا پایان شهریورماه به‌روز شده و داروخانه‌ها و درمانگاه‌ها نیز تا پایان آبان‌ماه مطالبات خود را دریافت کرده‌اند.

اصغرزاده افزود: همچنین، بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی تا نیمه آذرماه تسویه شده و در تلاش هستیم با جذب موسسات درمانی بیشتر، پوشش بیمه‌ای و کیفیت خدمات را بهبود ببخشیم. تمامی نهادهای مسئول برای توسعه همکاری‌ها و افزایش تعداد موسسات طرف قرارداد با بیمه سلامت، حمایت‌های لازم را انجام دهند تا خدمات بیمه‌ای به‌صورت گسترده‌تر در اختیار مردم استان قرار گیرد.

انتهای پیام/