یک مقام شهری میگوید که «حدود ۱۹ میلیون نفر» در ساختمانهای ناایمن و ناپایدار زندگی میکنند که مساحتی بالغ بر ۱۷۰ هزار هکتار را شامل میشود.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، عبدالرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت «بازآفرینی شهری» تأکید میکند که این ساختمانها عمدتاً در بافتهای فرسوده و مناطق حاشیهنشین قرار دارند.
به گفته او، این واحدها فاقد سازه مقاوم هستند و حتی زلزلهای با قدرت ۴ تا ۵ درجه میتواند باعث تخریب آنها شود.
گلپایگانی شرح داده که یکی از معیارهای فرسودگی، نبود سازه قابل مشاهده در ساختمانها است. مرکز آمار در طبقهبندی واحدهای مسکونی، اگر اسکلت ساختمانی دیده شود، آن را ایمن محسوب میکند، اما بسیاری از این ساختمانهای ناپایدار، اصولاً هیچ سازه مقاومی ندارند.
این کارشناس شهرسازی، به عدم تحقق سیاستهای نوسازی اشاره کرده و میگوید: «طبق قانون، باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده نوسازی شود، اما تاکنون کمتر از ۲ درصد از تسهیلات مربوطه پرداخت شده است.»
او همچنین از گستردگی ساختمانهای فرسوده خبر داده و میگوید: «در حال حاضر، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد در این بافتها قرار دارد که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد آن نیاز فوری به نوسازی و مقاومسازی دارند.»
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، ساماندهی این مناطق را از اولویتهای اصلی دولت دانسته و تأکید میکند که سرانههای شهری در بافتهای فرسوده باید به سطح استاندارد سایر مناطق شهرها برسد.
با وجود محدودیتهای مالی جمهوری اسلامی و تأخیر در اجرای سیاستهای نوسازی، خطرات ناشی از زلزله یا حوادث دیگر همچنان برای میلیونها نفر در کشور جدی است.
∎