شناسهٔ خبر: 71183347 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

۲ میلیون سرباز دوره‌های مهارتی دیدند/ اشتغال تضمین شد

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به عقد تفاهم‌نامه‌ با سازمان فنی‌وحرفه‌ای، وزارتخانه‌های کشاورزی، ارتباطات، گردشگری و ...گفت: در ۷ سال اخیر بیش از ۲ میلیون جوان، مهارت‌های عمومی و تخصصی دیدند و برای کار معرفی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی با تبریک ایام‌دهه مبارک فجر اظهار کرد: جوانان غیور ایران اسلامی پس از انقلاب تاکنون با ورود به خدمت مقدس سربازی و مجموعه نیروهای مسلح در دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی کشور نقش مهمی را ایفا کرده‌اند و سرباز نیز یکی از ارکان مهم دفاعی و اقتدار نیروهای مسلح و توان رزمی کشور است که به عنوان یکی از بال‌های مردمی و بخش جدانشدنی نیروهای مسلح شناخته می شود.

وی افزود: همچنین در طول هشت سال دفاع مقدس بالغ بر 3 میلیون جوان سرباز وارد نیروهای مسلح شدند، از جان و ناموس و مرزهای کشور دفاع کردند و 60 هزار شهید از جوانان سرباز وطن تقدیم نظام اسلامی شده به همین جهت ستاد کل نیروهای مسلح برای حمایت از سربازان به صورت جدی در بخش مهارت آموزی ورود کرد.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: مسئله بیکاری جوانان یکی از معضلات اصلی کشور است و سالانه حدود 300 هزار جوان چابک وارد نیروهای مسلح شده و پس از دوران خدمت مقدس سربازی وارد بازار کار می‌شوند.

مدرک‌گرایی نیز به یک فرهنگ غلط تبدیل شده است

وی تصریح کرد: بخش مهارت آموزی در کشور ما مظلوم واقع شده و مدرک‌گرایی نیز به یک فرهنگ غلط تبدیل شده است و بخش عمده ای از جوانان ما بجای اینکه دنبال کارهای فنی و مهارتی باشند برای شغل اداری تلاش می کنند.

سردار کمالی گفت: درحالی که جامعه ما به نیروی کار ماهر و توانمند نیاز دارد، بسیاری از جوانان، بیکاری را بزرگترین دغدغه خود می دانند به همین جهت با بررسی‌های صورت گرفته، ستاد کل نیروهای مسلح با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا بر مهارت آموزی به سربازان، نیروهای مسلح نیز تصمیم گرفت که با جدیت به این حوزه ورود کند.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ماموریت ذاتی نیروهای مسلح در حوزه دفاعی و امنیتی است اما برای کمک به دولت و ملت و جوانان عزیز که همواره دغدغه اشتغال دارند، مهارت‌آموزی در اولویت قرار گرفت و این طرح از سال 96 آغاز و مجموعه‌ای تحت عنوان قرارگاه مهارت‌آموزی در نیروهای مسلح تشکیل شد.

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: قرارگاه‌های مشابهی نیز در سپاه، ارتش و فراجا به مدیریت فرماندهان این مجموعه ها تشکیل و دوره‌های مهارت آموزی برای سربازان آغاز شد.

وی تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌های مختلفی نیز با سازمان فنی و حرفه ای، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات، وزارت گردشگری و سازمان تبلیغات اسلامی و سایر مجموعه‌های مرتبط امضا شد.

سرتیپ دوم پاسدار کمالی افزود: در این هفت سال اخیر به بیش از 2 میلیون جوان، آموزش مهارتی عمومی و تخصصی ارائه شد و به سازمان‌های مختلف، معرفی شدند.

قرارگاه مهارت آموزی هیچ گواهینامه‌ای صادر نمی‌کند

وی تاکید کرد: قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح هیچ گواهینامه ای برای سربازان صادر نمی‌کند بلکه این ظرفیت را فراهم کرده تا بر اساس نیاز سازمان‌ها و دستگاه ها، نیروهای متخصص را جهت اشتغال معرفی کند.

سردار کمالی گفت: آموزش‌های شغلی عمومی به پنج بسته آموزشی تقسیم می شود که در آن سربازان باید آموزش‌های سبک زندگی ، کسب و کار، سواد مالی و حقوقی، سواد رسانه ای و فضای مجازی و امداد و نجات را بگذرانند.

وی بیان کرد: پس از دوره‌های آموزشی نیز به مدت سه سال سربازان رصد، هدایت و حمایت می‌شوند تا بتوانند در مهارت های خود موفقیت های بیشتری را کسب کنند.

راه‌اندازی سامانه مهارت‌آموزی و اشتغال سربازان وظیفه

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: با سازمان فنی حرفه ای و وزارت جهاد کشاورزی تفاهم‌نامه‌هایی امضا و سامانه‌ای تحت عنوان سامانه مهارت آموزی و اشتغال سربازان وظیفه (سماسو) طراحی شد که در آن خدماتی به سربازان و سایر جوانان با در نظر گرفتن شرایط خاصی، ارائه کنند.

وی بیان کرد: یکی از خدمات قرارگاه مرکزی مهارت آموزی، مشاوره شغلی است که در آن جوانان و سربازان با توجه به استعدادهای خدادادی و علاقه‌مندی‌ خود، توسط تیم‌های مشاوره دریافت می‌کنند و بر اساس سطح توانمندی برای آن‌ها از میان 500 شغل پیشنهادی، شانس موفقیت آن ها در مشاغل درصدبندی می‌شود که این مشاوره‌ها تاکنون به میزان 98 درصد موثر بوده است.

وی گفت: یکی دیگر از خدمات این قرارگاه برای سربازان وظیفه، تسهیلات خوداشتغالی است که برابر با بودجه تعیین شده دولت و مجلس، این تسهیلات سالانه به تعدادی از سربازان، ارائه می‌شود.

اعطای 2700 میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی به سربازان

مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود 2 هزار و 700 میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی برای سربازان اختصاص یافت که تاکنون بالغ بر 8 هزار نفر این تسهیلات را در سطح کشور دریافت کردند.

وی ادامه داد: معرفی سربازان به کارفرمایان دستگاه‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در دستور کار قرارگاه مرکزی مهارت آموزی قرار گرفته چرا که دسترسی بسیاری از کارآفرینان و کارفرمایان به افراد توانمند و دارای مهارت در بیشتر مواقع کافی نیست و ما برای شناسایی این ظرفیت‌ها کمک می‌کنیم.

30 هزار مشاوره رایگان برای سربازان وظیفه

سرتیپ دوم پاسدار کمالی اظهار کرد: قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی ستاد کل نیروهای مسلح برای 30 هزار سرباز مشاوره رایگان در نظر گرفته است اما برای جوانانی که به صورت آزاد به این سامانه مراجعه می‌کنند با مبالغی بین 90 تا 120 هزار تومان می‌توانند از خدمات مشاوره شغلی استفاده کنند.

انتهای پیام/