شناسهٔ خبر: 71181527 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

دلیل اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا مشخص شد

جنگ در میدان نظامی نوار غزه متوقف شده اما جنگ در عرصه دیپلماسی ادامه دارد و هدف، همان اهداف محقق نشده در میدان نظامی است یعنی بیرون کردن مردم نوار غزه.

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، هفده روز از توقف جنگ در میدان نظامی نوار غزه گذشت اما جنگ در عرصه‌های دیگر مثل میدان دیپلماسی برای محقق کردن اهداف اصلی رژیم اسرائیل ادامه دارد.

دو هدف اصلی جنگ، نابود کردن گروه‌های مقاومت و تخلیه نوار غزه از سکنه آن بود که هیچ یک طی 15 ماه جنگ محقق نشد. اما اسرائیل به پشتوانه آمریکا، اکنون سرگرم بررسی نحوه محقق کردن این دو هدف است.

یکی از موضوعات اصلی سفر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا و دیدار امروزش با دونالد ترامپ، بررسی کوچ اجباری مردم غزه به دیگر کشورهاست.

مصر و اردن به عنوان گزینه‌های اصلی کوچاندن مردم غزه، تحت فشار آمریکا و اسرائیل هستند. در همین ارتباط، پنج کشور عربی که شنبه در سطح وزرای خارجه در قاهره در نششتی مشترک شرکت کردند، در بیانیه‌ای ضمن رد «کوچاندن» مردم غزه، بر اجرای کامل آتش‌بس و ضرورت مشارکت دادن کشورهای عربی در بازسازی غزه و سپردن مدیریت نوار غزه به تشکیلات خودگردان تأکید کردند و در پیامی مشترک به مارک روبیو وزیر خارجه ترامپ، تلاش‌ها برای تقسیم نوار غزه یا کوچاندن مردم آن به دیگر کشورها را رد کردند.

وزرای خارجه عربستان، قطر، مصر، اردن و امارات در این پیام که از طریق سفرایشان در واشنگتن برای وزیر خارجه آمریکا ارسال کردند، گفته‌اند، منطقه با «چالش‌های بزرگی»‌ رو به روست و وضعیت «اقتصادی و اجتماعی» منطقه شکننده است و کوچاندن مردم غزه بحران اضافی درست می‌کند و ثبات منطقه‌ای را تهدید خواهد کرد.
 

نظر اسرائیلی‌ها
اما به نظر می‌رسد اسرائیلی‌ها نظر دیگری دارند. آنها معتقدند (حالا که نتوانستند در میدان نظامی اهدافشان را محقق کنند) دونالد ترامپ، در میدان دیپلماسی و اقتصادی، از طریق فشار بر کشورهای عربی می‌تواند آنان را متقاعد کند تا پذیرای مردم آواره غزه باشند.

مثلاً آویگدور لیبرمن رئیس حزب «ییسرائیل بیتنو» [اسرائیل خانه ماست] دیروز دوشنبه در جلسه هفتگی در کنست [پارلمان]، گفت: راه حل واقعی [برای تخلیه نوار غزه]، در مصر است.

مصری‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند مشکلات ادامه داشته باشد یا اینکه حل شود. صحبت از انتقال نیست. شهر رفح بین اسرائیل و مصر مشترک است و اینها [سکنه غزه] همان آدم‌ها [ی آنطرف مرز در سیناء] هستند، همان خانواده‌ها.
 
ترامپ خودباهوش پندار
برای تحقق این هدف، یعنی تخلیه نوار غزه از مردم که با 15 ماه جنگ و بمباران محقق نشد، آمریکایی‌ها به واسطه ترامپ در صدد محقق کردن آن از طریق دیپلماسی و فشار اقتصادی هستند. دونالد ترامپ در چند روز اخیر، بارها در خصوص انتقال یک و نیم میلیون سکنه نوار غزه به دو کشور مصر و اردن صحبت را پیش کشیده است. او گفته این تعداد، به شکل دائم یا موقت منتقل شوند تا بتوانند پس از عملیات بازسازی به غزه بازگردند! چون نوار غزه در حال حاضر، غیرقابل سکونت است.

جالب اینجاست که استفان ویتکوف فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه گفته، روند بازسازی نوار غزه هم 10 تا 15 سال طول خواهد کشید! آیا ترامپ گمان می‌کند با دسته کورها طرف است؟ مردم غزه، سرزمین خود را ترک کنند تا بازسازی شود سپس بازگردند؟

اسرائیلی‌ها حتی با بمب‌های چند تنی و انواع مختلف از جمله از نوع آتش‌زای آن که روی سر مردم و چادر آوارگان غزه ریختند، نتوانستند مردم آگاه غزه را از سرزمین‌شان بیرون کنند، حال ترامپ فکر می‌کند، با فریب و فشار سیاسی و اقتصادی می‌تواند نوار غزه را برای اسرائیل تخلیه کند؟

آیا آنها فکر می‌کنند مقاومت متوجه نیست چرا آمریکا و اسرائیل به دنبال تخلیه نوار غزه از سکنه اصلی آن هستند؟در طول جنگ، مردم غزه بارها در مصاحبه با رسانه‌ها، نکته خوبی را یادآور شده‌اند.

آنها معتقدند یک بار مردم فلسطین در سال 1948 اشتباه کردند و فاجعه اول رخ داد و اجازه دادند مناطق اشغالی در سال 1948 - هر چند تحت اجبار جنگ و کشتار- تخلیه شود و به دست اسرائیلی‌ها بیفتد اما این بار دیگر نوار غزه را ترک نخواهند کرد که فاجعه دوم رخ دهد.
 

به هر حال، ترامپ که تقریبا همه چیز را از دریچه اقتصاد و پول می‌نگرد و ارزیابی می‌کند، تصور می‌کند از طریق فشار اقتصادی و غیره به کشور مصر یا اردن می‌تواند رضایت آنان را جهت انتقال مردم غزه به این دو کشور بگیرد.

بخصوص اینکه آمریکا سالانه حدود 1.3 میلیارد دلار، سالانه به مصر کمک نظامی می‌دهد و از طرفی نقشی موثر در تصمیمات صندوق بین المللی پول دارد که مصر در یک دهه گذشته با اتکا به این صندوق، امورات خود را مدیریت کرده است.

ترامپ در دو سه صحبت اخیر خود در این خصوص از جمله در جمع خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری گفته، آمریکا «خیلی کمک مصر و اردن می‌کند» و منظورش همین مسائل اقتصادی است بخصوص که در پیش‌نویس بودجه ارائه شده 2025، کمکی در حدود 1.45 میلیارد دلار برای اردن و 1.4 میلیارد دلار برای مصر در نظر گرفته شده است.

در نهایت باید گفت، همان جنایاتی که اسرائیل و ارتش آن در طول 15 ماه جنگ علیه نوار غزه مرتکب شدند، اکنون به شکل و شمایل دیپلماتیک در حال تداوم است و آمریکا در هر دو شکل، حامی و شریک رژیم صهیونیستی است.

اگر دادگاه جنایی بین‌المللی برای نتانیاهو قرار مجرمیت و پیگرد صادر کرده، در حقیقت این قرار، علیه رؤسای آمریکا هم باید صادر شود. اگر کوچاندن اجباری، جنایت جنگی است، دیگر فرقی نمی‌کند به اجبار بمب باشد یا اهرمهای دیپلماتیک یا اقتصادی.

جنایت جنایت است و الان ترامپ در حال ادامه دادن جنایات بایدن است.این همان نکته‌ای است که سامی ابوزهری از سران حماس، دو روز پیش یادآور شد و گفت، اینکه آمریکا به بهانه بازسازی، مکررا از کوچاندن مردم نوار غزه صحبت می‌کند، «اصرار بر شراکت در جنایت» است؛ «آنچه اسرائیل با زور نتوانست به دست آورد، با بازی سیاسی هم نخواهد توانست آن را محقق کند».