شناسهٔ خبر: 71180705 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

بزرگداشت روز جهانی تالاب‌ها در جوار بختگان

نهاوندی: سدسازی از علل خشکی تالاب‌هاست

مراسم بزرگداشت روز جهانی تالاب‌ها، با حضور مسئولان ارشد استانی و شهرستانی و تشکل‌های زیست محیطی در جوار تالاب بین‌المللی بختگان، روستای حاجی‌آباد واقع در شرق استان فارس، برگزار شد.

صاحب‌خبر -

فرماندار نیریز در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز پاسدار گفت: یکی از مسائل موثر بر سلامت جامعه، حفظ تالاب‌ها و صیانت از محیط زیست است.

خسروانی با اشاره به اینکه امسال شعار"حفظ محیط زیست وظیفه جهانی برای آینده‌ای پایدار" انتخاب شده است، گفت: اگر نسل‌های قبل برای محیط زیست ارزش قائل نبودند معلوم نبود با چه مشکلاتی روبرو بودیم، لذا باید تک تک افراد برای این موضوع ارزش قائل شوند.

فرماندار شهرستان نی‌ریز گفت: حفظ تالاب‌ها فقط برای ثبت در تقویم نیست، باید مردم را نسبت به موضوع تالاب‌ها و اهمیت آنها آگاه کرد، هر جا که دیدیم اقدامی باعث آلایندگی و تاثیر منفی بر محیط زیست دارد باید تذکر داد.

سدها از علل خشکی تالاب بختگان است

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست نیز گفت: بختگان دومین دریاچه وسیع کشور و اولین تالاب در فلات مرکزی ایران است. دریاچه‌ای که سال 1347 به عنوان منطقه حفاظت شده و سال 74 به عنوان پناهگاه حیات وحش مطرح شد.

قاسم نهاوندی گفت: تصمیم گیری‌های عجولانه و بی منطق و احداث سدهای بالادستی در سال‌های گذشته بدون بررسی اثرات زیانبار بر حوزه پایین دستی، از علل موثر بر خشکی دریاچه و تالاب بختگان بوده است.

او ادامه داد: احداث سد چنانچه موجب مدیریت بهتر آب شده و تمامی ملاحظات زیست محیطی در احداث آن مد نظر قرار گیرد، مطلوب است اما طی سال‌های گذشته برخی سدسازی‌ها بدون توجه دقیق به جزئیات ارزیابی اثرات زیست محیطی، موجب شده که نه تنها حاصلی را در برنداشته باشد، بلکه اثرات منفی به اکوسیستم تحمیل کند.

نهاوندی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در مقام دستگاه حاکمیتی، نظارتی و در راستای اجرای رسالت‌های محوله تلاش‌ها و پیگیری‌های زیادی را برای بازگشت به شرایط گذشته و احیای تالاب‌های استان انجام داده، اما حفاظت از مواهب طبیعی و محیط زیست مستلزم مشارکت آگاهانه و همکارانه دولت و مردم است .

وضعیت امروز بختگان ناشی از مدیریت ناکارآمد است

 دبیر انجمن میراث ماندگار بختگان نیز با اشاره به کنوانسیون رامسر گفت: یکی از تالاب‌های مهم که در فهرست رامسر قرار گرفت، تالاب ارزشمند بختگان به همراه 24 تالاب دیگر کشور بود.

رنجبر افزود: وقتی تالابی ارزش اکولوژیک خود را از دست دهد یا بر اثر سوء مدیریت کارکرد خود را از دست دهد وارد لیست مونترو می‌شود و الان از مجموعه تالاب‌های ایران شش تالاب در لیست سیاه قرار دارد که یکی از آنها تالاب بختگان است.

 او خاطرنشان کرد: هیچ جنگی در تاریخ به این تالاب آسیبی نزد اما مدیریت ناکارآمد که در مدیریت منابع آب بود این روزگار را برای تالاب بختگان رقم زد.

 دبیر تشکل های زیست محیطی استان فارس گفت: اگر حقابه تالاب بختگان داده شود، احیای آن مشکلی ندارد، در سال‌های گذشته 5 فرماندار شهرستان‌های حاشیه بختگان نتوانستند حقابه این دریاچه را از منابع آب بگیرند، لازم است مسئولان این شهرستان‌ها پیگیری بیشتری برای تامین حقابه تالاب بختگان داشته باشند.

 انتهای پیام