به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اختتامیه نخستین همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» صبح امروز (سهشنبه) با حضور جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و چهرههای بینالمللی در مجتمع دانشگاهی سرباز ولایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار شد.
«عباس عراقچی» وزیر امور خارجه، «محمدمهدی طهرانچی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، «ناصر ابوشریف» نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران، حجت الاسلام «علی کریمیان» دبیرکل اتحادیههای رادیوتلویزیونهای اسلامی، «حمیدرضا مقدمفر» استاد دانشگاه، «مسعود دهنمکی» کارگردان، «اکبر نصراللهی» رئیس دانشکدگان جامعه و رسانه، «محمدهادی همایون» معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و «زهره خوارزمی» استاد دانشگاه تهران و فعال حوزه مقاومت در این مراسم سخنرانی کردند.
شخصیتهای مقاومت و اندیشمندان دانشگاهی در این همایش در خصوص گذشته، حال و آینده مقاومت، زیست مقاومتی، برندگان و بازندگان جنگ غزه، سازمانهای بینالمللی و نقض حقوق بشر، نقش سلبریتیها و هنرمندان در خصوص جنگ غزه، جنگ شناختی در غزه و فلسطین اشغالی و تأثیرات عملیات طوفان الاقصی بر کشورهای منطقه سخنرانی کردند.
همزمان با برگزاری این همایش، 5 پنل تخصصی با حضور اساتید مختلف دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تهران و شخصیتهای داخلی و خارجی برگزار و موضوعات مختلف مربوط به جنگ 15ماهه بررسی و تبیین شد.
این همایش را دانشکدگان جامعه و رسانه معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز با مشارکت دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه امام صادق(ع)، مرکز رسانهای آستان قدس رضوی(ع)، شهرداری تهران، خبرگزاریهای مهر، تسنیم، فارس، آنا، ایسکانیوز و روزنامه فرهیختگان برگزار شد.
نصراللهی: جنگ غزه نبرد دنیای غرب علیه مقاومت بود
دبیر نخستین همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها در این مراسم اظهار داشت: از زمان افتتاحیه همایش طوفانالاقصی در تاریخ 6 آذر 1402 تا کنون، با آنکه حدود 16 ماه گذشته است، کار ما تعطیل نشده و همچنان ادامه داشته است، این گویای این است که دانشگاه به این واقعه، نگاهی رویدادی نداشته است.
دبیر نخستین همایش بینالمللی طوفانالاقصی ادامه داد: ما در این 13 ماه 35 پنل در مورد همایش طوفان الاقصی برگزار کردیم، ضمن اینکه موضوع فلسطین آنقدر مهم است که محدود به افتتاحیه و اختتامیه نیست.
وی خاطرنشان کرد: باور ما این است که دانشگاه محل خوبی برای تحقیق و پژوهش می باشد و موضوع فلسطین موضوع بسیار خوبی برای تحقیق در تمامی زمینهها ازجمله زنان، کودکان، اقتصاد و ... است.
نصراللهی اضافه کرد: آنچه تا امروز رسانههای مختلف از وضعیت غزه و فلسطین روایت کردند تمام واقعیت نیست، دانشگاهیان وظیفه دارند واقعیات را بشناسند و به دیگران هم معرفی کنند.
دبیر نخستین همایش بینالمللی طوفانالاقصی اذعان داشت: در مورد طوفان الاقصی همچنان ابهامات زیادی وجود دارد. طوفان الاقصی را باید از اول روایت کرد. آنچه در طوفان الاقصی اتفاق افتاد واکنش طبیعی مردم به دههها ظلم و ستم و تحقیر توسط رژیم صهیونیستی است.
وی تصریح کرد: آنچه در غزه و فلسطین روی داده، جنگ اسرائیل علیه حماس و مقاومت نبوده بلکه جنگ تمام غرب علیه مقاومت بوده است.
نصراللهی در پایان گفت: نتانیاهو دو هدف اعلام کرد و با پایان جنگ به هیچکدام از اهداف خود دست پیدا نکرد. امروز ما در جنگ روایتها هستیم و آن که در این جنگ هوشمندانه واقعیتها را بیان میکند پیروز است.
جلالزاده: قائل به تفکیک بین میدان و دیپلماسی نیستم
وحید جلالزاده، معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه در این نشست گفت: میخواهم در مورد میدان، دیپلماسی و رسانه صحبت کنم، من قائل به تفکیک بین میدان و دیپلماسی نیستم، میدان و دیپلماسی دو تیغ شمشیری است که دست ولی است، هر دو میتوانند مقدمه و ابزار و پیشبرنده هم باشند، رسانه هر دو را باید پوشش دهد.
وی افزود: دیپلماسی جزئی از مقاومت و میدان است و دیپلماسی مقاومت خودش جزو مکتب مقاومت است، لذا شهید هنیه عزیز در مراسم شهید امیرعبداللهیان از او بهعنوان وزیر امور خارجه مقاومت نام بردند.
جلالزاده با بیان اینکه وزارت امور خارجه جزئی از مکتب مقاومت است، گفت: دیپلماسی، مقاومت و رسانه اجزای مکتب فاخر و آگاهیبخش مقاومت است که هر کدام باید به مسئولیت خودش عمل کند. در همین ایام اخیر در اتفاقاتی که افتاد ـ این اتفاقات باید در نیم قرن اتفاق میافتاد ـ سرعت آنقدر بالا بود که در برخی موارد ما جا ماندیم.
وی ادامه داد: ما امروز هیچ فاصلهای در عرصه عمل و نظر بین دیپلماسی، میدان و رسانه در عرصه سیاست خارجی نداریم. وزارت امور خارجه در زمان حاضر وزارت امور خارجه مقاومت است، ما تنها تریبون جبهه مقاومت در جهان هستیم، در مجامع بینالمللی هیچ کشوری را مانند ایران پیدا نمیکنید که از مقاومت دفاع کند.
معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه با ابراز اینکه "در سفر به لبنان، وزیر خارجه لبنان از ما خواست در بعضی موضوعات از لبنان در مجامع جهانی دفاع کنیم."، گفت: این مسیر باید ادامه پیدا کند، این مسیر خیر و صلاح است.
مقدمفر: ایجاد فاصله بین مردم و رهبران تاکتیک جنگ شناختی است
مشاور فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در جنگ شناختی هدف، مدیریت ادراکی است، تصریح کرد: در جنگ شناختی علوم شناختی اساس است و اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، مشروعیتزدایی، امیدزدایی و ایجاد فاصله بین مردم و رهبران از جمله تاکتیکهای این جنگ است.
«حمیدرضا مقدمفر» مشاور فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و استاد دانشگاه در اختتامیه همایش واقعیتها و روایتها پیرامون عملیات طوفان الاقصی که در واحد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی برگزار شد، طی سخنانی با یادآوری اینکه "در جنگ اخیر رژیم اشغالگر علیه فلسطین و جبهه مقاومت دو جبهه سخت و نرم داشتیم."، گفت: در نبرد سخت، میدان مشخص بود. در جبهه جنگ نرم هم شاهد جنگ ترکیبی بودیم که شامل جنگ دیپلماسی، رسانهای، سایبری، جنگ روانی و جنگ شناختی و انواع و اقسام جنگهای متصور برای جنگ نرم بودیم.
وی با ابراز اینکه در 75 سال گذشته رژیم صهیونیستی همواره بهصورت هژمونی اقداماتی را در حوزه رسانه انجام داده سعی کرده است هژمونی رسانهای در جهان ایجاد کند، افزود: آنها سالها در بحث رسانه و افکار عمومی کار کردند و با ایجاد رسانه یا خرید سهامهای عمدهای از رسانههای بزرگ غربی اقدامات ساختاری انجام دادهاند. در جنگ اخیر نیز با کمک رسانههای وابسته کنار سایر جنگها جنگ شناختی را بهعنوان پیشرفتهترین صورت جنگ نرم دنبال کردند.
مشاور فرماندهکل سپاه با اشاره به تاریخچه جنگ شناختی خاطرنشان کرد: جنگ شناختی در عین حال که ناشناخته است اما اثرگذاری فوقالعادهای دارد. اندیشمندان غربی از قبل پیشبینی میکردند در قرن 21 میلادی اذهان و مغز انسان میدان اصلی نبرد خواهد بود، چیزی که در جنگ اخیر کاملاً مشاهده کردیم و البته صهیونیستها تجربه آن را در جنگ 33روزه و 23روزه نیز داشتند.
وی با ارائه تعریفی در این خصوص عنوان کرد: توانایی تأثیرگذاری بر ادراک و شناخت یک فرد و جامعه برای تغییر رفتار آن فرد و جامعه برای رسیدن به اهداف مدنظر، سادهترین تعریف از جنگ شناختی است که از طریق تغییر باورها، ارزشها، هنجارها و نهایتاً ایجاد تغییر در ادراک فرد و جامعه ممکن میشود و محاسبات فرد و جامعه تغییر میکند.
مقدمفر با بیان اینکه برخی تعریفها و تبیینها درباره جنگ شناختی مربوط به عملیات روانی است، راجع به تفاوتهای جنگ روانی و شناختی گفت: جنگ روانی از دوران بسیار قدیم بوده و در پیوست جنگ سخت همواره وجود داشته است ولی در شکل عملیات آن با جنگ شناختی تفاوت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: دشمن در جنگ روانی دنبال فریب افکار عمومی با تکنیکهای مختلف نظیر شایعه و دروغ است اما در عملیات شناختی، هدف، جابهجایی باورها، شناختها و فکر یک فرد و جامعه است. بر اساس این نوع جنگ، باید ادراک و فهم افراد را تغییر دهند تا محاسبات او تغییر کند.
مقدمفر یادآور شد: جنگ شناختی سه رکن دارد؛ اول شناخت مغز انسان، دوم عصبشناسی، و رکن سوم هوش مصنوعی است.
وی با تصریح به اینکه مهمترین نقش در جنگ شناختی را مدیریت ادراک دارد، یادآور شد: پایه علمی جنگ شناختی برگرفته از اصول و قواعد علوم شناختی است و البته با اهداف کاملاً متفاوت.
مشاور فرماندهکل سپاه افزود: اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، مشروعیتزدایی، امیدزدایی و ایجاد فاصله بین مردم و رهبران از جمله تاکتیکهای اصلی این جنگ خصوصاً در حوزههای سیاسی ـ امنیتی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این جنگ تغییر محاسبات و پیشبینیهاست، گفت: میدان در این جنگ شناختی، تصویرسازی ذهنی است، همان دوگانه واقعیت و تصویر واقعیت و جنگ روایتهاست. مشروعیتزدایی، شرطیسازی، و دستکاری در واقعیتها و استفاده از تکنیک "دروغگویی با راست" و نقل روایت با پارهحقیقتگویی برای القاء پیام دروغ نیز از جمله تاکتیکهای این حوزه است.
این استاد دانشگاه با اشاره به سوابق تاریخی استفاده از جنگ شناختی گفت: مجاب شدن افکار عمومی و پذیرش حمله آمریکا به ژاپن با بمب اتمی که یک جنایت بزرگ تاریخی و نسلکشی بود از این جنس است.
ابوشریف: تا وقتی که اشغالگری باشد نبرد ادامه خواهد یافت
ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران در این نشست گفت: در ابتدا به امت اسلامی فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تبریک میگویم. این انقلاب ایران را به یک کمربند اتشین در اطراف رژیم صهیونیستی و در برابر سیاستهای کشورهای غربی در منطقه تبدیل کرد.
وی افزود: به روح پرفتوح امام خمینی درود میفرستم. همچنین به امام خامنهای درود میفرستم که خط انقلاب را در برابر قدرتها و پروژههای غربی حفظ کردند.
ابوشریف در ادامه اظهار داشت: فرارسیدن سالگرد میلاد امام حسین (ع) این سمبل عدالت در برابر ظلم و ستم را تبریک میگویم.
وی با اشاره به طوفان الاقصی و تحولات غزه گفت: مهمترین مسئله این است که طوفان الاقصی از خلا ایجاد نشد. مردم فلسطین تاکنون بهشان تعدی شده و انواع جنایات ضدبشری علیه آنان انجام شده است. از زمان اعلامیه بالفور این مردم فلسطین بودند که مورد هجمهها و جنایات قرار داشتند. مورخان اسرائیلی هم به این مسئله اشاره کردند. مورخ اسرائیلی کتابی را درباره پاکسازی نژادی در فلسطین منتشر کردند که چه پاکسازی علیه مردم فلسطین رقم خورده است. یکی دیگر از مورخان کتابی را به نام سرقت اموال مردم فلسطین نوشتند و صراحتا گفتند که رژیم صهیونیستی اموال و املاک و تاریخ فلسطین را به سرقت بردند.
ابوشریف افزود: نکته دیگر اشغالگری اسرائیل است. یکی از مسائل درباره غزه است که سالهاست در محاصره است. همچنین ما شاهد یهودی سازی قدس هستیم. همچنین شهرک سازی رژیم در کرانه باختری و دیگر مناطق فلسطین را شاهدیم. اخیرا اسموتریچ موضوعی را گفت که فلسطینیها یا باید بمیرند یا طوری زندگی کنند که آنها میخواهند. در واقع این پروژه رژیم فاشیستی صهیونیستی علیه مردم فلسطین است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران ادامه داد: در سایه حکومت فاشیستی ما شاهد عملیات و روند حذف مسئله فلسطین هستیم. همزمان بایدن پروژهای را برای تصفیه مسئله فلسطین مطرح کرد و هدف آن اول تقویت رژیم در منطقه و دوم ایجاد عادی سازی بین رژیم با کشورهای اسلامی مانند عربستان و مالزی و اندونزی بود. تمام تلاشها برای مهار مقاومت و ایران دارد انجام میشود.
وی با بیان اینکه مهمترین عواملی که باعث هفت اکتبر شد همین مسائلی بود که عرض کردم، اظهار داشت: مقاومت در عملیات طوفان الاقصی پیروز شد. این عملیات بزرگترین ضربه در تاریخ رژیم صهیونیستی بود که به آن وارد شد.
ابوشریف همچنین گفت: 15 ماه شاهد مقاومت فوق العاده در برابر جنگ تجاوزکارانه رژیم بودیم. در این مدت 100 هزار تن مواد منفجره بر روی غزه ریخته شد. به رغم آن مردم فلسطین ایستادند. همزمان شاهد سکوت غیراخلاقی غرب بودیم. غرب در ارزشهای انسانی و اخلاقی کاملا شکست خورد. همچنین ما شاهد ضعف کشورهای عربی بودیم و باعث خفت و خاری بود. اما به رغم این جنایات و کمکهای غرب از رژیم، مردم فلسطین پایدار ایستادند.
وی افزود: حزب الله نیز وارد میدان شد و ایستاد و خسارت سنگینی را به دشمن وارد کرد. این پیروزی که ما به دست آوردیم غیرعادی یود. رژیم صهیونیستی نتوانست هیچ یک از اهداف خودش را محقق کند. اولین هدف آن نابودی مقاومت بود که رژیم صهیونیستی شکست خورد. رژیم صهیونیستی مجبور شد فقط با مقاومت مذاکره کند. این مسئله وجود دارد که اکنون ما باید به مقاومت خود در برابر رژیم صهیونیستی ادامه دهیم.
ابوشریف ادامه داد: درست که خسارتی را متحمل شدیم و قربانیان زیادی تقدیم کردیم ولی بدانید تمام امتهایی که تحت اشغال بودند چنین قربانیانی را فدا کردند. دشمن هم بهای گزافی پرداخت کرد. اولین چیز فرسودگی و نابودی وجهه دشمن است. ما دیدیم که این وجهه بهم خورده و ما شاهد تغییرات در افکار عمومی در جهان بودیم. دشمن صهیونیستی دچار ضعف و چنددستگی در داخل شده است. همچنین شاهد مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی هستیم. تاکنون 82 هزار اسرائیلی که صاحبان سرمایه بودند این رژیم را برای همیشه ترک کردند. این رژیم اکنون دچار ضعف شدیدی شده و همزمان ما در آستانه مرحله جدیدی هستیم. ما باید به تمام مولفههای قدرت مسلط شویم.
وی در آخر تصریح کرد: نبرد ما پایان نیافته و تا وقتی که اشغالگری باشد ادامه خواهد یافت.
دشمن بهدنبال تحمیل معادله خود از طریق تهاجم فرهنگی است
شیخ نزار سعید مسئول مراکز فرهنگی امام خمینی در لبنان در این نشست گفت: انقلابی که امامخمینی ایجاد کرد یک تحول بنیادین و راهبردی بود که توانست جامعه بشری را بویژه بعد از جنگجهانی اول و دوم از یک توحش غربی و کشتار شرقی که در آن فرو رفته بود نجات بدهد. و انقلابی که تلاش داشت تا ارزشها و مبانی را حاکم بکند و از زیر خرابههایی که استکبار تلاش میکرد آنها را به ملتها تحمیل بکند، نجات بدهد. خرابههایی که استکبار با سلطه خودش بدست آورده بود.
این انقلاب ارزشهای الهی و فطرت انسانی را دوباره احیا کرد و باعث بروز و ظهور فطرت انسانی و ارزشهای اخلاقی شد. انقلاب اسلامی ایران با رهبری و ملت خودش به عنوان یک الگویی تبدیل شد که تا نظیر آن در تاریخ وجود نداشت.
ایران یک خطر و تهدید بزرگی برای قدرتهای استکباری ایجاد کرد که در یک نگرانی و حالت ترس و وحشت برای بیداری ملتها به سر میبردند. و این باعث شد قدرتهای استکباری تمامی تلاش و توان خودشان را برای مقابله با این بیداری اسلامی اصیل به کار بگیرند. تا آنجایی که دشمن در برابر تمامی توطئهها جنگهایی که انجام داده بود، از جنگ تحمیلی تا طوفان الاقصی شکست سنگینی خورد و در مقابل آن نتوانست ایستادگی کند. تا آنجایی که عدم توانایی و ناتوانی در برابر ملتهای جهان آن بر آن داشت که وارد یک دایره جنگ جدید و نو بشود که در موضوع تهاجم فرهنگی و جنگ نرم بتواند معادله خودش را تحمیل کند.
حضرت امام خامنهای توانستند با یک درک کامل و شناخت از این موضوع با روشها و در اندیشه و تفکر خودشان آن را مطرح بکنند و در اندیشه ایشان بخشی از مبارزه با توطئه و نقشههای دشمن باشد.
اول از شاخصههای اصلی تبیین برای آشکار کردن مولفههای اسلام اصیل آغاز شد، بعدی ارتباط تبیین با تقویت و بنیان نهادن تفکری که در پی استقرار حکومت حضرت مهدی عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف است.
اهتمام به موضوع فلسطین باعث شکست و خنثی شدن توطئههای دشمن در برابر شکست رؤیاهای آنها مقابل امت اسلامی بود که تلاش میکردند در امت اسلامی شکاف ایحاد کنند و پایداری را از بین ببرند، و بعد از دو جنگ طوفان الاقصی و اولواالعزم ما بیش از هر زمانی به مفاهیم عدالت انسانی نزدیک شدیم.
و این پیروزی که مقاومت در این مسیر با دادن شهدا بهویژه سید حسن نصرالله و شیخ هاشم صفیالدین در این راه ایجاد کرد. این پیروزی در برابر توحش استکبار جهانی یک پیروزی بزرگ بود، تاآنجایی که ارزشها و مفاهیم عدالت جهانی و اخلاقی بهعنوان یک قطبنما به مسیر ملتها تبدیل شده است، و این موضوع انگیزه ما را برای مقابله با توطئه و سناریوی دشمن بیش از گذشته چند برابر میکند، همان موضوعی است که امام خامنهای در جهاد تبیین با همه روشها بر آن تکیه کرده است.
وی در پایان گفت: مفاهیم آتش به اختیار و اندیشههایی که امامخامنهای داشتند و از موضوع قدس بهعنوان یکقطب نما برای رسیدن به جهاد تبیین، باید از همه روشها برای تحقق این هدف استفاده کرد.
عراقچی: مقاومت در روایتگری شکست رژیم و پیروزی خود موفق بود
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان نیز با حضور در این نشست به سخنرانی پرداخت. عراقچی با گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، درباره روایت سازی در سیاست خارجی گفت: میدان و دیپلماسی دو عرصه جدا از هم نیستند بلکه بک مجموعه بهم پیوسته هستند. دیپلماسی دستاوردهای میدان را استفاده میکند و به منافع و دستاورد ملی تبدیل میکند.
عراقچی گفت: در اول وزارت در یکی از جلسات گفتم که در کنار میدان و دیپلماسی ضلع سوم رسانه وجود دارد. اینها باهم حرکت میکنند. رسانه نقش مهمی را در ساختن روایت از میدان و دیپلماسی ایفا میکند. ممکن است ما در عرصه میدان موفق باشیم ولی در عرصه رسانه موفق نباشیم و پیروزی هایی که به دست آمده در چشم جهان ممکن است به شکست منجر شود. ممکن است در جایی میدان و دیپلماسی عقب باشند و رسانه بتواند با تعریف خود نقش پیروز را برای مخاطب طراحی کند. بنابراین این سه ضلع باید باهم حرکت کنند.
عراقچی ادامه داد: همانطور که در عرصه دیپلماسی نبری جریان دارد در رسانه ها نبرد وجود دارد. کسی برنده است که نبرد روایت ها را برنده شود. واقعیت این است روایتی که ارائه میشود مهم است. این عرصه ای است که طرف های مقابل ما توانمندی خوبی دارند. ولی واقعیت امروز جهانی و فضای مجازی فرصت های جدیدی را ایجاد کرده است. فضای مجازی می تواند فرصتی برای دسترسی سریع به مخاطبان در همه جای دنیا باشد.
وزیر امور خارجه در ادامه اظهار داشت: در جریان 15 ماه گذشته بعد از عملیات طوفان الاقصی واقعیت این است که در کنار صحنه نبرد یک عرصه دیپلماتیک هم جریان داشت و در عرصه رسانه هم این نبرد جریان داشت. در این عرصه دشمنان مقاومت از دستاوردهای خیلی زیادی برخوردار نشدند و جریان مقاومت در عرصه رسانه حضور خوبی داشت. همچنین برخی شبکه های منطقه هم نقش خوبی را ایفا کردند.
وی افزود: این مجموعه روایتگری ها در کنار شدت جنایات رژیم صهیونیستی به گونه ای شد که وقتی عکس ها و اخبار منتشر شد، ما شاهد بودیم که فضای بین الملللی تحت تاثیر قرار گرفت و به جرأت می توان گفت رژیم هیچوقت به اندازه امروز در جهان منزوی و بدنام نبوده است.
وی تصریح کرد: رژیم نتوانست به آنچه که اراده کرده بود دست پیدا کند و مقاومت را از بین ببرد. رژیم در غزه دو هدف اعلام شده داشت. اول برای آزادی اسرای خودشان و دوم نابودی حماس. امروز در چشم جامعه جهانی شکست خورده اند و در چشم مردم منطقه این پیروزی است. گفتند ما می رویم حماس را ریشه کن میکنیم. اما در عمل مجبور شدند با همان حماس مذاکره کنند و امتیاز بدهند برای ازادی اسرای خودشان.
عراقچی با بیان اینکه در طول این مسیر چهره ای که از رژیم منعکس شد با کمک روایتگری، یک رژیم جنایتکار نسل کش بود، گفت: چهره رژیم اکنون آشکار شده تا جایی که دادگاه لاهه هم مجبور شد، نخست وزیر رژیم را جنایتکار جنگی معرفی کند و حکم دستگیری ان را صادر کند. خیلی از کشورها اکنون فضای هوایی خود را برای او باز نمیکنند.
وی ادامه داد: این شکست واضح را در رسانه ها ما شاهدیم. حماس بعد از آتش بس چهره ای که نشان داد چهره یک کروه با اعتماد به نفس مقاومی است که در برایر جنایات رژیم مقاومت کرده و اکنون نیروهای خود را با سلاح به عرصه می آورد و اسرا را با زندانیان فلسطینی مبادل میکند.
عراقچی گفت: این چهره یک طرف پیروز در جنگ است. خود این عاملی شده برای یک بحث داخلی در جامعه رژیم صهیونیستی که خودشان را شکست خورده محسوب میکنند. طرف های غربی هم ابراز نگرانی کردند که آتش بس تمدید نشود. البته از ماهیت جنایتکار این رژیم بعید نیست.
وزیر امور خارجه افزود: همین شرایط در لبنان بود. وقتی حملات زمینی شروع شد حزب الله توانست مقاومت کند و نشان داد بدنه حزب الله هنوز پابرجا است. رژیم خیلی زودتر از غزه در لبنان مجبور به آتش بس شد. مهم این است که مقاومت یک آرمان و مکتب است و این مکتب را از طریق کشتار نمی توان از بین برد.
وی با بیان اینکه سلاح اصلی مقاومت تسلیحات رایج نظامی نیست بلکه خون شهید است، اظهار داشت: مکتب مقاومت همین است که بزرتگرین سلاح خون است. مهم است ما روایتگری درست از ثمرات مقاومت داشته باشیم.
عراقچی تاکید کرد: مقاومت اکنون باید خودش را بازسازی کند و درسهایی را که فرا گرفته بکار ببند و اطمینان دارم قوی تر از گذشته به میدان برخواهد گشت. بارها گفتم که بار اول نیست حزب الله رهبر خودش را از دست میدهد. وقتی سید عباس موسوی به شهادت رسید صهیونیست ها فکر میکردند که ضربه جبران ناپذیر وارد کرده است.
وی با بیان اینکه ایران در دوره مقاومت نقش خودش را در پیروزی مقاومت ایفا کرده، گفت: در ماه های گذشته هیچ تفاوتی بین دیپلماسی و میدان وجود نداشته است. رسانه هم در کنار ما بوده و ما همچنان به این مسیر ادامه خواهیم داد.
عملکرد موفق در رسانه و دیپلماسی نیاز به پشتوانه علمی دارد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: عملکرد موفق در حوزه دیپلماسی و رسانه بدون پشتوانه قوی علمی امکان پذیر نیست. لذا دانشگاهها باید رسالت خود را در این مسیر به خوبی بشناسند و به تولید نظریهپردازی بومی بپردازند.
محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد در اختتامیه همایش واقعیتها و روایتها پیرامون جنگ غزه که در واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد برگزار شد، با اشاره به ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: از خرداد 1342 تا بهمن 1357 رهبریتی در ایران شکل گرفت که ضمن شناخت موانع پیش روی کشور توانست الگویی از نظام مردمسالار را پایهگذاری کند که به جمهوری اسلامی منتهی شود.
وی با اشاره به الگوگیری از انقلاب اسلامی در منطقه، انقلاب اسلامی و مردمسالاری در نظام اسلامی را الگویی برای سایر جوامع اعلام کرد و بر تاثیرگذاری آن بر حوادث فلسطین و سایر جوامع جبهه مقاومت سخن گفت.
طهرانچی به واکنش کشورهای غربی نسبت به این تحولات اشاره کرد و گفت: آمریکا و غرب پس از جنگ جهانی اعلام کردند جنگ سرد پایان یافته و جنگ تروریسم آغاز شده است. در این چارچوب، گروههایی مانند داعش شکل گرفتند و منطقه شاهد اشغالگریهای جدید شد.
وی با اشاره به شهادت سردار قاسم سلیمانی در سال 2020، آن را نمونهای از تروریسم دولتی دانست و گفت: با وجود تلاشهای غرب برای مهار مردمسالاری در منطقه، این روند همچنان رو به پیشرفت است. امروز نیر شاهد شکلگیری وجدان جهانی نسبت به ظلم و جنایات در غزه هستیم که تحلیلهای عمیق و علمی را نیاز دارد.
طهرانچی گفت: مدیران حوزههای رسانه، دیپلماسی و میدان، نیازمند نظریات علمی و متقن که دانشگاهها آنها را تولید کردند، هستند. لذا از دانشگاهها انتظار میرود نقش هسته مرکزی را در این فرآیند ایفا کنند.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: بر این اساس نظریهپردازی و مدلسازیها باید مبتنی بر واقعیتها و روایتهای منطقهای باشد. نباید منتظر بمانیم تا دانشگاههای خارجی برای تحولات منطقه ما نظریه و مدل بسازند و خودمان باید در این مسیر پیشگام باشیم.
وی گفت: برای ادامه نشستهای علمی در این زمینه نیازمند تلاشهای سازمان یافته و برنامه ریزی شده در نظام علمی دانشگاهی خود هستیم و لذا تدوین یک برنامه علمی جامع در حوزه مقاومت و مردمسالاری ضروری است.
طهرانچی افزود: باید چالشهای پیش روی این حوزه را ارزیابی و برای آینده، سالانه بیش از هزار پایاننامه و رساله تدوین کنیم و نتایج این پژوهشها را در اختیار سیاستگذاران، مدیران رسانهای و دیپلماتهای کشور دهیم تا بتوانند در صحنههای مختلف، عملکرد موفقی داشته باشند.
وی در پایان گفت: عملکرد موفق در حوزه دیپلماسی و رسانه بدون پشتوانه قوی علمی امکان پذیر نیست. لذا دانشگاهها باید رسالت خود را در این مسیر به خوبی بشناسند و به تولید نظریهپردازی بومی بپردازند.
در حال بهروزرسانی... .
∎