به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به بررسی رفتارهای موجود در تعامل گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی با اُسرا پرداخت و نوشت که با ادامه تبادل اُسرا طی ۴ دور گذشته از اولین مرحله آتش بس در غزه، تفاوت آشکار بین اوضاع جسمانی اُسرای فلسطینی و اُسرای صهیونیستی کاملاً واضح است.
آناتولی میافزاید که از میانه ویرانیهای ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اُسرای اسرائیلی با لباسهای تمیز و مرتب و اوضاع جسمانی خوب ظاهر میشوند، ولی اُسرای فلسطینی که از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدهاند نشانههای ضرب و شتم و گرسنگی و شکنجههای روانی در آنها کاملاً مشهود است.
مشکل در راه رفتن
در تصاویر اولیهای که از اُسرای فلسطینی آزاد شده طی ۴ دور گذشته منتشر شده، کاهش شدید وزن آنها احساس میشود. علاوه بر اینکه تصاویر برخی اسیران نشان میدهد که آنها به علت اوضاع نابسامان جسمانی که دارند، به سختی قادر به راه رفتن هستند و حتی برخی از آنها بلافاصله بعد از آزادی به بیمارستان منتقل شدهاند.
«عبدالرحمان حسان وشاح» یکی از اُسرای فلسطینی آزاد شده در دور دوم تبادل است که میگوید با ۱۱۵ کیلوگرم وزن وارد زندان اسرائیل شده و به علت شکنجههای شدید جسمی و گرسنگی، در حالی از زندان آزاد میشود که تنها ۵۵ کیلوگرم وزن دارد.
«بها عویسات» دیگر اسیر فلسطینی از شهر بیت لحم در جنوب کرانه باختری میگوید: ما به صورت روزانه در معرض گرسنگی و بیماری و شدیدترین توهینها قرار داشتیم و این روال تا ساعات پایانی زندان ادامه داشت.
برخلاف شرایط اُسرای فلسطینی، اُسرای رژیم صهیونیستی در هنگام آزادی اوضاع جسمانی مناسب دارند و حتی در هنگام آزادی هدایایی نیز دریافت میکنند.
این اُسرا در مصاحبههای مطبوعاتی خود گفتهاند که تنها چیزی که در دوران اسارت در غزه از آن میترسیدند، موشک باران اسرائیل بود که ممکن بود به کشته شدن یا آسیب دیدن آنها منجر شود.
۴ اسیر زن صهیونیست که شنبه گذشته آزاد شدند، به حدی اوضاع جسمانی خوبی داشتند که برخی کاربران شبکههای اجتماعی در سرزمینهای اشغالی سعی کردند این موضوع را به استفاده از قرصهای روانگردان و مواد مخدر از سوی نیروهای حماس مرتبط سازند، اما معاینه دقیق این افراد نشان داد که آنها اوضاع جسمی خوبی دارند و هیچ مواد مخدر یا روانگردانی مصرف نکردهاند.
جنبش حماس در پایان دور اول تبادل اُسرا اعلام کرد که شرایط جسمی اسرای فلسطینی در برابر اسیران زن اسرائیلی نشان دهنده تفاوت فاحش «اخلاق مقاومت» و «وحشیگری و فاشیستی اشغالگران» است.
در همین رابطه روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت که کارمندان صلیب سرخ از نحوه تعامل مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی با اُسرای فلسطینی خشمگین شدهاند. یکی از مهمترین عوامل خشم آنها این بود که دستان اُسرای فلسطینی از پشت سرشان بسته شده بود که اوضاع دردناکی بود.