سیدحمید پورمحمدی با تشریح نقشه راه دولت برای توسعه سواحل جنوب و منطقه مکران اظهار داشت: طرح راهآهن چابهار - زاهدان، بخشی از کریدور حملونقل شمال - جنوب ایران محسوب می شود که تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه منابع مالی مورد نیاز این پروژه، تأمین شده و محدودیتی از این بابت وجود ندارد، افزود: این خط ریلی که اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور را فراهم میکند، نقش مهمی در توسعه حملونقل و ترانزیت منطقهای خواهد داشت.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اهمیت راهبرادی این پروژه، گفت: این خط ریلی از چابهار آغاز شده و در مرحله نخست به زاهدان متصل میشود؛ اما در برنامهریزی کلان، قرار است تا سرخس و مشهد نیز امتداد یابد.
در پی تجاوز عوامل شرکت ریلی خصوصی موسوم به «کنسرسیوم ریلی افغانستان» به حریم ریلی ایران، شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران طی بیانیهای اعلام کرد: اجازه تجاوز به حریم ریلی جمهوری اسلامی ایران را نمیدهیم و هیچکس فراتر از قانون نیست.
پورمحمدی گفت: اتصال این مسیر به شبکه سراسری راهآهن، نقش مهمی در توسعه حملونقل کالا و افزایش ظرفیت ترانزیتی ایران خواهد داشت. این پروژه در کنار بندرعباس، یک مسیر ریلی شمال - جنوب دیگر ایجاد خواهد کرد که نقش کلیدی در حملونقل بینالمللی ایفا میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به پیشرفتهای انجامشده در بخشهای مختلف این مسیر، اعلام کرد: بخش زاهدان - خاش به اتمام رسیده و طبق برنامهریزی انجامشده، ادامه این مسیر تا چابهار نیز تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.
وی افزود: پیمانکاران و وزارت راه و شهرسازی، موظف شدهاند تا طبق جدول زمانبندی پیش بروند و از نظر تأمین منابع مالی، هیچ مانعی وجود ندارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه اتمام این پروژه، تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد داشت، گفت: چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، با اتصال به شبکه ریلی، میتواند نقش پررنگتری در تجارت منطقهای و بینالمللی ایفا کند.
روابط عمومی راه آهن شمال شامگاه دوشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد که قطار تهران- چین با توقف در ایستگاه پلسفید بررسی ایمنی شد.
پورمحمدی سپس گفت: این مسیر، امکان انتقال کالا به کشورهای آسیای میانه، افغانستان و حتی اروپا را تسهیل خواهد کرد و با کاهش هزینههای حملونقل، زمینهساز جذب سرمایهگذاری بیشتر در منطقه خواهد شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از این برنامه، به تشریح زیرساخت های توسعهای مورد نیاز در بخش های مختلف در سواحل جنوب پرداخت و به بیان نکاتی درباره اهمیت محیط زیست و مشارکت مردم و جوامع محلی در منطقه مکران پرداخت.