شناسهٔ خبر: 71167745 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

تحقیقات جدید پاسخ می‌دهد: زرده تخم مرغ یا سفیده؛ کدام یک مفید است؟

صاحب‌خبر -

شفقنا – نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد «تخم‌مرغ کامل» می‌تواند مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را به طور چشمگیری افزایش دهد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، پزشکان و متخصصان درباره‌ اثرات مصرف تخم‌مرغ بر سلامتی اختلاف نظر دارند. برخی تخم‌مرغ را منبع خوبی از پروتئین و مواد مغذی می‌دانند، در حالی که برخی دیگر نگران کلسترول بالای آن هستند.

مطالعه‌ای جدید از دانشگاه ژجیانگ در چین نشان می‌دهد که خوردن تخم‌مرغ کامل ممکن است خطر مرگ زودرس را افزایش دهد، در حالی که سفیده تخم‌مرغ یا جایگزین‌های تخم‌مرغ ممکن است به طول عمر افراد کمک کند.

این مطالعه داده‌های بیش از ۵۲۱۰۰۰ شرکت‌کننده در مطالعه‌ رژیم غذایی و سلامت NIH-AARP، یکی از بزرگترین مطالعات در مورد رژیم غذایی و سلامت را تجزیه و تحلیل کرده و مورد بررسی قرار داده است. شرکت‌کنندگان ۵۰ تا ۷۱ سال سن داشتند و از شش ایالت و دو شهر در ایالات متحده آمریکا بودند.

از آنها در مورد رژیم غذایی خود، از جمله مصرف تخم‌مرغ، بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ سؤال شد. سپس محققان سوابق سلامتی آنها را به مدت حدود ۱۶ سال دنبال کردند تا ببینند چه تعداد از شرکت‌کنندگان فوت کرده‌اند و چه عواملی با مرگ زودرس آنها مرتبط بوده‌اند.

در طول دوره‌ مطالعه، بیش از ۱۲۹ هزار شرکت‌کننده فوت کردند. محققان دریافتند افرادی که تخم‌مرغ کامل بیشتری می‌خورند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از هر علتی قرار دارند.

به طور خاص، به ازای هر نصفه تخم‌مرغ کامل اضافی که در روز مصرف می‌شود، خطر مرگ ۷ درصد افزایش می‌یابد. این مطالعه همچنین نشان داد که به ازای هر ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول اضافی که روزانه مصرف می‌شود (که تقریباً معادل مقدار موجود در ۱.۵ تخم‌مرغ کامل است)، خطر مرگ ۱۹ درصد افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، خوردن سفیده تخم‌مرغ یا جایگزین‌های تخم‌مرغ با کاهش خطر مرگ ارتباط داشت. این مطالعه همچنین نشان داد که جایگزینی نیم تخم‌مرغ کامل با مقدار معادل سفیده تخم‌مرغ یا جایگزین‌ها با کاهش ۳ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط است.

این نشان می‌دهد که کاهش مصرف تخم‌مرغ کامل و کلسترول در حین انتخاب سفیده تخم‌مرغ یا منابع پروتئین گیاهی می‌تواند به بهبود سلامت قلب و طول عمر به طور کلی کمک کند.

دانشمندان مدت‌هاست که در مورد اینکه آیا تخم‌مرغ برای سلامت قلب خوب است یا بد، بحث کرده‌اند. در حالی که تخم‌مرغ حاوی پروتئین و ویتامین‌های مهم است، کلسترول بالایی نیز دارد که ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. این مطالعه به شواهد رو به رشدی اضافه می‌کند که نشان می‌دهد افراد باید مراقب میزان تخم‌مرغ کاملی که می‌خورند، باشند، به خصوص اگر در معرض خطر مشکلات قلبی هستند.

با این حال، این مطالعه نمی‌گوید که افراد باید تخم‌مرغ را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند. در عوض، بر مصرف متعادل و انتخاب جایگزین‌های سالم‌تر مانند سفیده تخم‌مرغ یا منابع پروتئین گیاهی تاکید میکند.

این تحقیق همچنین تاکید میکند که برای فهم کامل اثرات طولانی‌مدت مصرف تخم‌مرغ، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما برای کسانی که نگران سلامت قلب خود هستند، محدود کردن مصرف کلسترول انتخاب هوشمندانه‌ای خواهد بود.

این خبر را اینجا ببینید.