شناسهٔ خبر: 71166818 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

نخستین همایش حمایت از تشکل‎های مردم نهاد قرآنی برگزار می‌شود

رئیس کمیته قرآنی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: امسال در قالب برگزاری جلسات و محافل قرآنی به آیاتی که مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی، فرهنگ مقاومت به شکل مصداقی پرداخته شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کمیته قرآنی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و مسئول این کمیته در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده با توصیف ویژگی افراد انقلابی سال ۵۷، آنها را همانند افرادی برشمرد که در صدر اسلام پشت رسول اکرم (ص) حرکت کردند و أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم بودند و گفت: به مصداق چنین ویژگی باید گفت که در جریان انقلاب اسلامی آنهایی که در پشت سر امام راحل و در شرایط فعلی پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کرده و می‌کنند، از این خصوصیت بهره‌مند هستند.

وی تصریح کرد: حوادث بیش از چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که تمام تلاش نظام در جهت تحقق این مهم بوده است، یعنی ایرانی‌ها در کوران حوادث گوناگون، همواره پشت سر رهبر و مقتدای خود، حامی مظلومان عالم بوده و بر دشمن و ظالمان عالم تاخته‌اند، البته اغلب رویارویی با دشمنان با آن دسته‌ای از ایشان بوده است که به جرم و جنایت علیه مظلومان پرداخته آمد که نمود بارز آن در این یک سال و چند ماه اخیر بوده است که در برابر ظلم جبهه استکبار ایستاده است و سختی فراوانی را نیز کشیدند که از جمله مهمترین آنها شهادت سرداران جبهه مقاومت و در رأس آنها حاج قاسم سلیمانی و سیدحسن نصرالله بوده است.

تقی‌زاده گفت: از جمله توصیفات دیگر مؤمنان انقلابی می‌توان به پیوستگی آنها در عبادات و اینکه اهل رکوع و سجود هستند اشاره کرد، آمارها در جریان اعتکاف امسال از حضور بیش از یک میلیون نفر خبر می‌دهد که این امر از ثمرات فرهنگی و عبادی انقلاب اسلامی بوده است. آنچه عنوان شد توصیف مؤمنان آخرالزمانی است که نو به نو جوانه می‌زنند و روز به روز تناورتر شده و ریشه می‌دوانند تا جایی که تبدیل به درخت تنومندی می‌شوند که دیگر کسی را یارای ریشه‌کنی آن نیست.

وی در بخش دیگری از بیانات خود به اهم برنامه‌های کمیته قرآنی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از جمله اقدامات مهم ما به مناسبت فجر انقلاب اسلامی برگزاری چله قرآنی بود که از سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی آغاز و تا ایام دهه فجر امتداد داشته است. عنوان این چله «سرباز قرآن» نام دارد و شاهد اجرای آن در سراسر کشور هستیم. در قالب برگزاری جلسات و محافل قرآنی آیاتی که مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی، فرهنگ مقاومت به شکل مصداقی پرداخته شده آمد مورد تأکید قرار گرفته و قرائت می‌شوند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: دیگر برنامه مورد اجرا از سوی کمیته قرآنی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اعزام کاروان قرآنی انقلاب به اقصی نقاط کشور است که البته این امر سال گذشته هم در چند استان پیگیری شد اما امسال به شکل سراسری همه استان‌ها را در بر می‌گیرد و تلاش شده است با حضور چهره‌های شناخته شده قرآنی، شخصیت‌های ملی که ممکن است شهرها و روستاها در دیگر ایام سال هیچ زمان یا کمتر شاهد حضور آنها باشند، حضور یافته و برنامه‌های متنوع قرآنی را به مورد اجرا درآورند.

وی با بیان آماده‌سازی مجموعه نمایشگاهی عکس با موضوع «قرآن، امام، امت و انقلاب اسلامی» گفت: این نمایشگاه شامل ۴۶ تابلو است که به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تهیه شده و در هر پوستر یک رویداد مهم در ۴ دهه اخیر محور بوده و مستند قرآنی آن به همراه توضیح مختصری از آن رویداد ذکر شده است. همچنین محتوای هر تابلو به دو زبان انگلیسی و عربی ترجمه شده است.

تقی زاده افزود: اعزام قاریان و گروه‌های تواشیح به برنامه‌های دهه مبارک فجر و اعزام قاریان بین المللی قرآن کریم و گروه‌های تواشیح برای برگزاری هر چه با شکوه تر مراسم‌های پیش بینی شده در روزهای ۱۲ بهمن، ۲۲ بهمن نیز از جمله فعالیت‌های این ستاد است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اهم مسابقات و برنامه‌های آموزشی در این دهه گفت: برگزاری ۴۶.۰۰۰ محفل انس با قرآن کریم در مدارس و دارالقرآن‌های آموزش و پرورش، برگزاری هشتمین دوره مسابقات همخوانی قرآن کریم و مدیحه سرایی دانش آموزان سراسر کشور با حضور گروه‌های برگزیده کشوری در استان خوزستان، برگزاری مرحله آموزشگاهی مسابقات قرآن، عترت و نماز در مدارس مقطع ابتدایی سراسر کشور، برگزاری مرحله اول قرعه کشی مسابقات آی-لیگ، برگزاری جشن‌های نیمه شعبان و دهه مبارک فجر در همه مدارس و مراکز دارالقرآن سراسر کشور، برگزاری جلسات عصر انتظار جهت آشنایی دانش آموزان با مباحث مهدویت، تهیه و تولید محتواهای قرآنی و دینی با موضوع ایام و اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر، برگزاری مسابقات قرآن عترت و نماز فرهنگیان در مرحله شهرستان و منطقه‌ای از دیگر فعالیت‌های این ستاد در دهه فجر انقلاب بوده است.

وی به اختتامیه نخستین جشنواره ملی حمایت از تشکل‌های قرآنی مردم نهاد با محوریت آثار قرآنی در حیطه قرآن آموزی، فرهنگ سازی و تبلیغ اشاره کرد و گفت: طی این جشنواره که فراخوان آن در آذر و دی ماه سال جاری منتشر شد، بالغ بر ۱۲۰۰ اثر واصل و مورد ارزیابی قرار گرفت. ضمن انتخاب برگزیدگان مقرر شد در تمامی استان‌ها همایش پایانی این جشنواره در ایام الله دهه فجر برگزار و به برگزیدگان (۲۰۰ برگزیده از سراسر کشور) هدایایی اهدا شود و نسبت به معرفی آثار برگزیده به مدیران تشکل‌های قرآنی اقدام شود. در این همایش‌ها مدیران تشکل‌های قرآنی نسبت به اجرای طرح ملی زندگی با آیه‌ها در ماه مبارک رمضان توجیه خواهند شد. در حاشیه مراسم‌ها هم اثرات برگزیده هر استان در معرض نمایش قرار خواهند گرفت.