شناسهٔ خبر: 71156284 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

در نشست مشترک سران و معاونان قوای سه گانه؛

قالیباف: برنامه هفتم باید مبنای کار همه ما باشد /پرداخت کالابرگ الکترونیک جزء موضوعات مهم و فوری ما است / اژه‌ای: باید از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم / پزشکیان: باید معیشت مردم را اصلاح کنیم

نشست مشترک سران و جمعی از مسئولان سه قوه به میزبانی نهاد ریاست‌جمهوری آغاز شد.

صاحب‌خبر -

نشست مشترک سران، معاونان و جمعی از مسئولان سه قوه با موضوع همدلی و وفاق به میزبانی نهاد ریاست جمهوری دقایقی قبل آغاز شد.

به گزارش ایرنا، در این نشست که صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه و در چهارمین روز از دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی برگزار شده است، درخصوص موضوعات مهم روز و مسائل کشور در حوزه های اجرایی، مقننه و قضایی سخنرانی خواهند کرد.

بررسی راهکارهای «افزایش مشارکت مردم در اقتصاد»، «رفع موانع سرمایه گذاری و افزایش تولید» و «تقویت همکاری های منطقه ای و بین المللی» از جمله موضوعات مهم در دستور کار این نشست عنوان شده است.

قالیباف: امام راحل عزت را به امت اسلامی برگرداند/ برنامه هفتم باید مبنای کار همه ما باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امام راحل عزت را به امت اسلامی برگرداند و مردم ایران را به ملتی قوی تبدیل کرد. 

به گزارش ایرنا، محمد باقر قالیباف روز دوشنبه در نشست مشترک سران قوا و معاونان قوای سه گانه ضمن تبریک ماه شعبان اظهار داشت: اگر بخواهیم مقطعی از تاریخ را با انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، عید سعید غدیر خم شبیه ترین به آن است؛ عیدی که اکمال دین و عید ولایت بود که به برکت امام در تاریخ تکرار شد.

وی افزود: امام مجددا اسلام را زنده کرد، عزت را به امت اسلامی برگرداند و امر ملی را در کشور ما احیا کرد و مردم ایران را به ملت قوی در سایه دین شکل و حضور داد و در مسیر احکام الهی پیش برد.

قالیباف تصریح کرد: فتح الفتوح امام این بود که تحولی در انسان ها و یکایک جوانان ایجاد کرد که این امانت دست یکایک ماست که باید قدر بدانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امام مردم باور بود و ایمان به مردم داشت و همیشه دغدغه مردم به خصوص مستضعفین و محرومان را داشت. این جمله را امام فرمودند آن‌هایی که تا انتهای خط با انقلاب هستند، آن‌هایی هستند که طعم فقر را چشیدند و باید اولویت ما آن ها باشد. به برکت امام است که ما طعم استقلال را چشیده و از زیر سلطه آمریکا و همه سلطه‌گران خارج شدیم و عزت نفس و اعتماد به نفس پیدا کردیم و « ما می‌توانیم» را عینیت بخشیدیم و این‌ها مسیری است که به عنوان مسیر راه شهدا و امام شهدا تحت رهبری مقام معظم رهبری باید پیش ببریم.

وی با تشکر از رئیس جمهور برای میزبانی این جلسه بیان کرد: پیش از این چنین جلسه ای در دولت شهید رئیسی بدون حضور قوه قضاییه تشکیل شد اما امروز این جلسه به برکت ایام دهه مبارک فجر و حضور هر سه قوه تشکیل شد، در این جلسه همه کسانی که خوب و بد کشور با عملکرد آن ها رقم می‌خورد؛ حضور دارند، به تعبیر مقام معظم رهبری، بدانیم که فردای قیامت خدا بیشتر از کارهای نکرده ما نسبت به کارهای کرده ما، توضیح می‌خواهند.

قالیباف ادامه داد: با توجه به آغاز اجرای برنامه هفتم و شروع به کار مجلس و دولت، بهتر است هر چند وقت یکبار این جلسه بر محور کار برگزار شود.

قوا باید با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشند

رئیس مجلس تاکید کرد: انقلاب را وحدت به پیروزی رساند، تداوم انقلاب در گرو وحدت است؛ در جلسه معارفه آقای اژه‌ای گفتم که باید قوا با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشیم اما اگر این موضوع منجر به هم‌افزایی نشود، چه خاصیتی دارد پس باید خروجی هم افزایی باشد که ذینفع نهایی باید مردم به خصوص محرومان و مستضعفین باشند و آن هایی که در زیر فشارهای اقتصادی له می شوند و به حرمت اسلام و اهل بیت و دین دم نمی آورند و به ما چیزی نمی گویند.

وی افزود: هر اسمی همچون وحدت، وفاق و همدلی می‌خواهیم بگذاریم اما خروجی آن باید مشخص شود؛ دوستان گفتند که این جلسه برای همدلی و حل مشکل مردم است پس از نصیحت بگذریم؛ اینجا ما همه مسئولیم و باید کاری انجام بدهیم، وحدت، همدلی، وفاق باید سیستمی و تشکیلاتی و با شاخص همراه باشد، چون ما در چارچوب قانون کار می‌کنیم.

رئیس مجلس افزود: همواره رئیس جمهور در جلسات تاکید داشتند که وفاق دو شاخص سیاست‌های رهبری و برنامه هفتم را دارد؛ باید این موضوع مبنای کار ما باشد و بسنجیم که آیا با این شاخص در مسیر گره گشایی از کار مردم هستیم یا خدای نکرده جریانات فرعی و حاشیه‌ای ما را از متن اصلی دور می‌کنند.

مجلس به دنبال مچ گیری نیست

قالیباف ادامه داد: ما در مجلس حین انجام وظایف قانونی و نظارتی، تذکرات لازم را می دهیم اما خدا شاهد است که هرگز دنبال مچ گیری نیستیم و هرگز در کمین ننشسته ایم که یک ضعف دولت را برجسته کنیم بلکه می خواهیم کمکی کرده و کاری برای مردم انجام دهیم. طبیعتا حرکت دولت و مجلس قوه قضاییه هم منجر به این اتفاق شود.

برنامه هفتم میثاق ملی ماست

قالیباف با بیان این که برنامه هفتم میثاق ملی ماست، گفت: در سال ۱۴۰۴ سند چشم‌انداز  ۲۰ سال تمام می شود و تنها سند اصلی ما برنامه هفتم است لذا باید برنامه هفتم مبنای کار ما باشد، پیشنهاد می کنم کارهایی که طبق برنامه هفتم مهم و فوری و با اولویت مسائل اقتصادی است را انتخاب کرده و مشکلات را حل کنیم.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید اقدامات ملموس باشد، گفت: طبق آمارها تورم از ۴۰ درصد به سمت ۳۰ درصد رفته و نقدینگی کاهش پیدا کرده است؛ من نقدی به این آمارها ندارم اما اگر از مردم سوال کنید، مردم چنین حسی رو ندارند. لذا باید تلاش همه در این جهت باشد که مردم چنین حسی داشته باشند چراکه حتی حس یک موضوع مهم‌تر از خود موضوع است.

وی افزود: ما باید با گفتار و عمل خود به گونه ای کار کنیم که مردم هم حس و هم باور کنند که مشکلات اقتصادی آن ها کم شده است لذا باید موضوع معیشت مردم در اولویت ما باشد.

پرداخت کالابرگ الکترونیک جزء موضوعات مهم و فوری ما است

قالیباف اظهار داشت: پرداخت کالابرگ الکترونیک به مردم موضوعی است که در جلسات درباره آن بحث شده و رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه هم بر آن تاکید دارند؛ واقعیت این است که ما در طول چند سال گذشته تورم ۴۰ درصدی داشتیم و حقوق مردم نسبت به تورم رشد پیدا نکرده و به دنبال آن قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده است لذا باید قدرت خرید را در ۷ دهک پایین جامعه حفظ کنیم که تنها راه حفظ آن پرداخت کالابرگ الکترونیک برای حداقل  ۱۲ و یا ۱۳ قلم کالای خوراکی و جهیزیه آن ها است که در اینجا تورم کمر مردم را نشکند.

وی با بیان این که پرداخت کالابرگ الکترونیک جزء موضوعات مهم و فوری ما است، بیان کرد: دولت نیز بر این موضوع اهتمام دارد و  آقای وزیر هم گفت که این کار از ماه مبارک رمضان شروع می‌شود؛ همه باید بسیج شویم.

قالیباف در مورد وضعیت انرژی گفت: انرژی ثروت ملی ما است. اگر با نگاه بهره وری به موضوع انرژی نگریسته شود به اهمیت آن بیشتر پی می بریم. الحمدلله اراده دولت هم بر این است و جلساتی در حال برگزاری است و مجلس و قوه قضاییه نیز همراه هستند، وقتی می گوییم انرژی، این‌طور تفسیر نشود که همه دنبال گران کردن قیمت انرژی بروند؛ اعتقادم این است که اولین گام و تنها روش، افزایش قیمت انرژی نیست.

وی تصریح کرد: اولین منفعت از صرفه جویی و بهینه کردن انرژی را مردم باید ببرند و بعد نوبت دولت و سیستم می رسد؛ این موضوع در قانون آمده و اراده قوا نیز بر همین است.

قالیباف در مورد موضوع مسکن گفت: وقتی با مردم صحبت می‌کنیم می گویند به ما یارانه ندهید بلکه به ما خانه دهید آن وقت خودمان می توانیم مشکلات زندگی مان را حل کنیم. باید همه در این موضوع کمک کنند. شاید احتیاج به اصلاح روش ساخت باشد. بارها در دولت شهید رئیسی هم گفتم که کجای قانون نوشته که دولت باید خانه بسازد، خانه را باید مردم بسازند. ما باید برای مردم تسهیل گری کنیم، در این موضوع توزیع نرمال جمعیت و پراکنش هم مهم است.

در مسیر حل مشکلات مردم تمام قد در خدمت دولت هستیم

وی گفت: تاب آوری جامعه در مقابل مسائل اقتصادی بیشتر از این نیست و نباید بیشتر از این به مردم فشار آورده شود؛ ما در مجلس شورای اسلامی قول می دهیم در این راه تمام قد در خدمت دولت هستم. از دید ما احتیاج به قانون جدیدی برای خیزش اقتصادی دولت نیست و قوانین دائمی فعلی کفایت می کند اما اگر احتیاج به قانون جدیدی باشد، قول می دهیم در کمترین زمان ممکن این کار را انجام دهیم و بدون تاخیر در صورت لزوم قانون برنامه را اصلاح می کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که باید از کارهای حاشیه ای پرهیز کنیم، اظهار داشت: تمام تلاش دشمن این است که دو قطبی سازی ایجاد کند، دو قطبی سازی که در ظاهر مشروعیت بدهد، حیدری نعمتی می کند، کشور را از مدار کار و فعالیت خارج می کند و به حاشیه می برد، نباید این اتفاق بیافتد ما باید توجه کنیم و از مسیر اصلی خارج نشویم و مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکنیم.

وی تاکید کرد: بدون تعارف ممکن است اختلاف نظر در موضوعات مختلف باشد اما باید کلام و حرف مقام معظم رهبری فصل الخطاب همه ما در تمامی عرصه های اعم از سیاست داخلی، در سیاست خارجی و اقتصاد باشد؛ باید به این موضوع وفادار بوده و پیش برویم.

قالیباف خاطرنشان کرد: انقلاب برای دین و دنیای مردم بوده که باید به هر دو برسیم و بدانیم اندیشه سیاسی امام چنین چیزی بوده است لذا باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم که کارنامه ما در این حوزه به خصوص مسائل اقتصادی قابل قبول نیست.

رئیس مجلس با بیان این که در مجلس دوازدهم دنبال این هستم که تنقیح را به سامان برسانیم؛ بیان کرد: ۱۲ هزار قانون وجود دارد که بعضا با هم متضاد بوده و منسوخ شدند که برخی غیرشفاف و منسوخ شده است، لذا به دنبال این هستیم که همه ۱۲ هزار قانون به یک سوم تقلیل پیدا کند، سپس سراغ ۱۱۵ هزار آیین نامه و دستورالعملی می رویم که این کار سیستم بروکراسی کشور را پالایش کرده و به آن چالاکی می دهد.

 

پزشکیان: همه باید خدمتگزار مردم باشیم

رئیس‌جمهور در نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه، با بیان اینکه گام اول در انجام وظیفه و خدمت این است که تحمل داشته باشیم،گفت: همه ما باید خدمتگزار مردم باشیم و در راه خدمت به مردم بین هیچکس تبعیض قائل نشویم.

به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» در نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه که صبح امروز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ به میزبانی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، تصریح کرد: شاخص اصلی برای همه ما که امروز مسئولیت داریم باید مردم باشد و اینکه تلاش کنیم مشکلات مردم را حل کنیم .

پزشکیان تاکید کرد: دشمن امروز به دنبال این است که با تفرقه و اختلاف در بین ما، کشور را به هم بریزد و همه تلاش ما باید این باشد که با وحدت و انسجام اجازه ندهیم هدف دشمن محقق شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید نگاه خود را تغییر دهیم و با گذشت و شرح صدر بامردم برخورد کنیم،گفت:خداوند در قرآن می‌فرماید اگر خوبی کنید 10 برابر پاداش می‌دهم و اگر بدی کنید به اندازه بدی مجازات خواهید شد، ادامه داد: کسانی هستند که در این انقلاب یک عمر خوبی کردند و شاید فقط یکبار پایشان لغزیده یا بدی کرده‌اند، برای همان یکبار اشتباه برای همیشه از میدان عمل خارج‌شان می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شعار و شاخص اصلی مردم هستند، گفت: در انتخابات ۵۰ درصد آمدند و ۵۰ درصد نیامدند، آیا کسانی که رای ندادند مردم نیستند؟ آیا ما خدمتگزار آنها نیستیم؟ مشکل کار ما کجاست؟ چرا مردم از ما ناراضی هستند مگر غیر از این است که می‌خواهیم به آنها خدمت کنیم.

پزشکیان به روایتی از فتح مکه توسط پیامبر اکرم (ص) و یارانش اشاره و تاکید کرد: شاید گفتن اینکه با هم برابر باشیم ساده باشد اما اجرا کردن آن ساده نیست، اما پیامبر این کار را انجام داد.

وی ادامه داد: ۹۸ درصد مردم به این انقلاب رای دادند، حال ما به جای اینکه آنها را جذب کنیم حرفی یا انگی پیدا می‌کنیم که آنها را حذف کنیم. باید نسبت به همه مردم عزیز کشورمان شرح صدر داشته باشیم، ما خدمتگزار تمام مردم ایران هستیم. من به این باور دارم که باید خدمتگزار همه مردم باشیم، براساس عدالت و انصاف با آنها برخورد کنیم و تلاش کنیم تبعیضی بین هیچکس قائل نشویم.

رئیس‌جمهور با اشاره به بیانات حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر، افزود: اگر در رفتار با مردم از نظر اقتصادی، جایگاه اجتماعی و براساس شایستگی و لیاقت جایگاهشان را حفظ کنیم و با انصاف و عدالت برخورد کنیم، امکان ندارد که از ما دوری کنند، مردم زمانی دوری می‌کنند که ما آنها را طور دیگری ببینیم.

وی افزود: تمام گزارش‌ها و تحلیل‌های خارجی‌ها این ادعا را مطرح می‌کند که ایران ضعیف شده است و در این شرایط است که دشمنان می‌توانند به کشور ما ضربه بزنند، آغاز کار هم از تفرقه و اختلاف بین مردم است، مردم اعتراض کنند و آنها سوار بر موج اختلافات و اعتراضات شوند، شاخصی که باید بر روی آن کار کنیم این است که بدانیم همه موظفیم مشکلات مردم را حل کنیم، در جایی هم که نمی‌توانیم باید با مردم گفتگو کنیم و با زبان عذرخواهی برخورد کنیم.

پزشکیان تاکید کرد: وظیفه ما بوده است که خیلی از تعهدات را انجام دهیم، اگر نتوانستیم به وعده خود عمل کنیم و کار را درست انجام دهیم، مردم اعتراض می‌کنند، بعد با آنها برخورد می‌کنیم و آنها را به زندان می‌اندازیم، قصور از ما بوده است بعد به جای عذرخواهی برخورد هم می‌کنیم. 

رئیس‌جمهور حل مشکلات مردم را وظیفه دولت و همه مسئولان کشور دانست و اظهار داشت: نباید با کسی که برای گرفتن حق خود اعتراض می‌کند، برخورد خشن کنیم، البته آن عزیزان هم باید مراقب باشند که دشمن به دنبال این است که از حرف حق آنها سواستفاده کند تا جامعه را بر هم بریزد.

پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود حل مشکلات معیشتی مردم را وظیفه دولت دانست و تصریح کرد: وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم می‌آید، قابل قبول نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست، مصمم هستیم که سفره مردم را تامین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کرده‌ایم، انشالله قبل از عید تمام کارها و اقداماتی که لازم است را انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تامین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به انتخاب شعار «تولید با مشارکت مردم» توسط رهبر انقلاب به عنوان شعار سال، گفت: تولیدکنندگان و کارآفرینان باید باور کنند که ما تسهیل گر آنها هستیم و می‌خواهیم راه را برای آنها باز کنیم نه اینکه تصور کنند که می‌خواهیم راه آنان را ببندیم.

پزشکیان همچنین به اهمیت صنعتگران و تولیدکنندگان برای هر جامعه‌ای اشاره و تاکید کرد: ارتش، دولت، قوه قضائیه و مقننه نمی‌توانند قوام پیدا کند، مگر اینکه تجار و صنعتگران کارکنند،‌ اگر آنها نباشند حضور ما بی معناست. ثبات، قوام و توسعه و رشد کشورمان با تولیدکنندگان، صنعتگران و تاجران محقق خواهد شد.

وی امنیت خاطر سرمایه‌گذاران برای حضور در عرصه اقتصاد را حیاتی دانست و افزود: ایرانیان داخل و خارج کشور باید مطمئن باشند و باور کنند که قوه قضائیه و سیستم امنیتی پشتیبان و مدافع آنان است، نه اینکه به هر بهانه‌ای تولیدکننده را بگیریم و در زندان بیندازیم، آن هم از کار در کشور پشیمان شود و برود. مملکت با تولیدکننده و تجار و صنعتگران سرپا خواهد ماند، سیاست ما نیز در این زمینه عمل به سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، ارتباط با همسایگان را اولویت کشور دانست و گفت: ارتباطات با همسایگان را در تمام زمینه‌ها تقویت خواهیم کرد، تلاش می‌کنیم که بستر برای ارتباطات در منطقه به خوبی شکل بگیرد و آنها تصور نکنند که ما طمع به خاک آنها داریم. ما مسلمانان با هم برادر و برابریم، رسول خدا فرمودند، هیچکس نسبت به دیگری برتر نیست، چه کسی گفته سیاه، سفید، سرخ، زرد، بلوچ، کرد، عرب، عجم بر یکدیگر برتری دارند، چرا باید مردم و اقوامی که در این کشور زندگی می‌کنند تصور کنند که کسی برتر است و دیگری عقب‌مانده‌تر است، اسلام آمده است که این تبعیض‌ها را از میان ببرد و وظیفه ماست که بستر را فراهم کنیم که این اتفاق نیفتد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید از هر حرکتی که موجب نارضایتی مردم شود اجتناب کنیم، افزود: اگر مردم ما را قبول نداشته باشند،‌ ما مشکل داریم، وظیفه ما حل مشکلات همه مردم است نه فقط آنها که ما را قبول دارند، وظیفه ما برخود عادلانه و منصفانه با همه مردم عزیز کشورمان است.

وی ادامه داد: وحدت و انسجام بین قوا، برکت خداوند متعال است. خداوند در قرآن می‌فرماید به عذاب عظیمی گرفتار می‌شویم اگر اختلاف باشد، امر به معروف برای تمسک به ریسمان خداوند است، همه مسلمانانی که در کشور و در خاورمیانه زندگی می‌کنند برادر ما هستند، باید همه متحد باشیم. 

رئیس قوه قضاییه: باید از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم

 رئیس قوه قضاییه گفت: امروز آنچه اهمیت دارد این است که باید نسبت به موضوعات کشور از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه در نشست مشترک سران، معاونان و جمعی از مسئولان سه قوه که با موضوع همدلی و وفاق در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: در این گونه جلسات باید از تعارفات مرسوم گذشت و بدانیم که با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمی‌شود.

وی تصریح کرد: اصل اساسی آن است که پیرامون مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم.

رییس دستگاه قضا اظهار کرد: ما کارگزاران نظام وظیفه بسیار سنگین و خطیری در قبال اسلام و مردم داریم و اگر کاری کنیم که مردم نسبت به کارآمدی نظام اسلامی ناامید شوند آنگاه مغبون و زیان‌کرده خواهیم بود چراکه مسئولیت سنگینی بر دوش داریم و باید کارآمدی نظام اسلامی را به همگان اثبات کنیم.

محسنی اژه ای تصریح کرد:ما به عنوان کارگزاران نظام در برابر مردم و در قبال همه شهدا از جمله شهدای جبهه مقاومت مسئول هستیم.

در اجرای برنامه‌های توسعه کشور توفیق زیادی نداشته‌ایم

رییس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اینکه باید اذعان کنیم در اجرای برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشته‌ایم، افزود: اکنون هفتمین برنامه توسعه کشور مطرح است و سوال اینجاست که آیا در همه برنامه‌های توسعه کشور توفیق داشته‌ایم و همچنین در اجرای سیاست‌های کلی و اجرای برنامه‌های توسعه چند درصد موفق بوده‌ایم؟ و البته باید اذعان کنیم که توفیق زیادی نداشته‌ایم.

محسنی اژه‌ای در رابطه با اینکه چرا در اجرای برنامه‌های توسعه به توفیق زیادی دست نیافته‌ام، گفت: یکی از دلایل این است که نتوانسته‌ایم در رابطه با واقعیت‌ها و مسائل کشور به اشتراک نظر برسیم و امروز آنچه اهمیت دارد این است که باید نسبت به موضوعات کشور از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: البته وحدت نظر به این معنا نیست که همه ما یک نظر داشته باشیم زیرا در هر موضوعی ممکن است اقلیت و اکثریتی وجود داشته باشد؛ در قوانین نیز این گونه است که وقتی اکثریت موضوعی را مطرح کردند اقلیت باید تمکین کنند که البته باید بر اساس مبانی اسلامی و موازین حق استوار باشد.

وی تصریح کرد: برای محقق کردن اصول مختلف قانون اساسی توفیقات زیادی در کشور حاصل شده است، اما برای تحقق اصولی که مربوط به حکومت و ملت است قطعا باید بیش از پیش تلاش کنیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشته ایم، اما ضروری است در تحقق هر چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است به صورت مضاعف تلاش کنیم.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در ۴۶ سال قبل مردم ایران اسلامی با امام خمینی(ره) بیعت کردند و توانستند با کنار گذاشتن اختلافات که همواره وجود دارد به پیروزی نائل شوند و دست بیگانگان را برای همیشه از کشور کوتاه کنند و امروز نیز اعتقاد داریم که با تضارب افکار می‌توان بسیاری از مسائل را حل کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: بروز اختلاف به‌واسطه منیت‌ها و خواهش‌های نفسانی است در حالی که امام راحل تاکید داشتند با وحدت کلمه می‌توانیم به پیروزی برسیم و امروز نیز راهبرد اصلی ما باید همین وحدت کلمه باشد.

معیار انقلابی‌گری بودن احترام به همه قانون است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه افزود: باید با حرکتی جهادی بر مشکلات غلبه کنیم و البته حرکت ما باید منطبق بر قانون باشد چراکه یکی از معیارهای اصلی انقلابی‌گری احترام به قانون است.

رییس دستگاه قضا گفت: کسی نمی‌تواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا می‌گذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.

ضرورت استفاده از ظرفیت و توان مردم برای حل مشکلات اقتصادی

رییس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر اینکه اقتصاد مسئله اول کشور است، گفت: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکل و معضل مواجه شویم.

به گفته وی، تجربه ۴۰ ساله نظام ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید از توان همه مردم باید استفاده کنیم، گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد اصلاح کنیم.

وی افزود: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز محسوب می شود، برجسته و دارای ارج و قرب می‌شود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد، گاهی خیلی از ما مسئولین از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم، در هراسیم.

رییس قوه قضاییه با اشاره به لزوم تسهیل شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به بخش‌های اقتصادی، افزود: گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم و یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ به عنوان نمونه در قوه قضاییه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.

لزوم بازنگری در فرآیند گزینش و تایید صلاحیت افراد

محسنی اژه ای همچنین خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ ها ضروری است، بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف حتما لازم است اما گاهی شاخص‌ها و معیارهای ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم کرده ایم.