شناسهٔ خبر: 71154723 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ناو هواپیمابر فرانسوی «شارل دوگل» برای اولین بار در آب‌ های اندونزی

صاحب‌خبر -

شفقنا-بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی نیروی دریایی اندونزی، ناو هواپیمابر فرانسوی «شارل دوگل» طی چند روز گذشته از آب ها و جزایر اندونزی بازدید کرده است که اولین بازدید یک ناو هواپیمابر فرانسوی از زمان استقلال این کشور است.

به گزارش شفقنا به نقل از دریاسالار محمد علی، فرمانده نیروی دریایی اندونزی، سفر این کشتی فرانسوی برای تقویت روابط دفاعی، امنیتی و دیپلماتیک بین پاریس و جاکارتا انجام می شود.

سفری شمس الدین، وزیر دفاع اندونزی نیز روز شنبه از این ناو هواپیمابر هسته ای بازدید کرد و با فرماندهان نیروی دریایی فرانسه دیدار کرد و از سامانه های تسلیحاتی و هواپیماهای آن بازدید کرد.

ورود کشتی فرانسوی به آب‌های اندونزی همزمان با سفر سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه به اندونزی است، جایی که وی روز جمعه پس از دیدار با همتای اندونزیایی خود با پرابوو سوبیانتو، رئیس‌جمهور اندونزی در جاکارتا پایتخت این کشور دیدار کرد.

سال گذشته، اندونزی تصمیم به خرید 42 فروند جنگنده رافال و یک زیردریایی ساخت فرانسه گرفت، همچنین برنامه های آموزشی مشترک بین دو کشور در آکادمی نظامی ماگلانگ اندونزی برگزار می شود.

منطقه اقیانوس ها

 

این ناو هواپیمابر فرانسوی از اواسط ژانویه و پس از آن که فرانسه و تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی استراتژی اقیانوس هند و اقیانوس آرام خود را اعلام کردند، در یک سفر منطقه ای در تعدادی از بنادر جنوب شرقی آسیا حضور داشته است.

علاوه بر این اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) یک چشم انداز منطقه ای را اتخاذ کرده است که با چالش های فزاینده در منطقه و در پرتو تقابل چین، آمریکا و آسیای غربی مواجه است.

نیروی دریایی فرانسه در تعدادی از مانورهایی که طی دو هفته گذشته در اقیانوس هند و آب‌ها و تنگه‌های مرتبط با آن از کشورهای منطقه از جمله استرالیا و اندونزی انجام داده است، به همراه حدود 13 کشتی از کشورهای دیگر  از جمله هند، مالزی و سنگاپور حضور داشته است. علاوه این نیروی دریایی ایالات متحده، انگلیس و کانادا نیز در این مانورها حضور داشته‌اند.

از سویی مالزی، سنگاپور و مالزی، آنها برای اولین بار در تمرینات با نیروی دریایی فرانسه به عنوان بخشی از یک سری مانورهایی که در سطح جهانی انجام می دهند، شرکت می کنند.

«تمرینات لاپروز»

 

تحرکات و مانورهای دریایی در تنگه‌ مالاکا، واقع بین مالزی و اندونزی، تنگه سوندا، واقع بین جزایر سوماترا و جاوه، و تنگه لومبوک، واقع بین جزایر بالی و لومبوک، انجام شد که همگی بخشی از تنگه‌های استراتژیک در آب‌های اندونزی و از مهم ترین تنگه های منطقه جنوب شرقی آسیا محسوب می شوند.

مانورهای مشترک به نظارت، جستجو، مداخله، تعقیب، مدیریت ریسک، حوادث تهدید کننده دریانوردی، جنایات فرامرزی و حتی بلایای طبیعی که مدت‌ها سواحل منطقه را گرفتار کرده‌اند، اختصاص داشت.

این رزمایش ها در چارچوب تقویت روابط بین فرانسه و شرکای آن در زمینه امنیت دریایی در مسیرهای راهبردی تجاری و دفاعی انجام می شود.

بر اساس گزارش رسانه ها، ناو هواپیمابر فرانسوی «شارل دوگل» در یک سفر 150 روزه به سر می برد. سفری که نشان دهنده علاقه روزافزون فرانسه به منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام است، این ناو توانایی حرکت حدود هزار کیلومتر در روز را دارد.

این دوره از مانورها که پنجمین دوره در نوع خود اس به نام دریانورد فرانسوی «ژان فرانسوا د گالو، کنت لاپروز» (1741-1788) «تمرینات لا پروز» نامیده شد.

طبق گزارش‌های تاریخی، این دریانورد فرانسوی یک سفر اکتشافی به طول دنیا را آغاز کرد. او در این سفر از  آمریکای جنوبی، هاوایی، آلاسکا، کالیفرنیا، ماکائو در جنوب چین، جزایر فیلیپین و استرالیا بازدید کرد و در نهایت در پایانی غم‌انگیز در سال 1788 کشتی او در نزدیکی جزیره وانیکورو در جایی که امروزه مجمع الجزایر جزایر سلیمان در اقیانوس آرام نامیده می شود، غرق شد.

افزایش توانمندی‌ها

 

بر اساس گزارش های مطبوعاتی، تمرینات منطقه ای فرانسه در سال جاری در اقیانوس هند و اقیانوس آرام شاهد استفاده از شبکه فرانسوی-اروپایی آیوریس بوده است.

آیوریس یک سیستم ارتباطی و اطلاعاتی اروپایی است که برای پاسخگویی به چالش‌ها و حوادث، از جمله حوادث دریایی، توسعه یافته است و توسط کاربران متخصص آن که در جاکارتا حضور داشتند، در تمرینات مورد استفاده قرار گرفت. این اقدامات به عنوان یک راهبرد منطقه ای برای پاسخ به چالشها در جغرافیایی توصیف شده که یکی از مسیرهای مهم دریایی و  تجاری در جهان است، با این حال این تحرکات پیش از هر چیزی نشانگر جاه‌طلبی فرانسه برای حضور در منطقه است.

پس از پایان این رزمایش ها که در جزیره لومبوک اندونزی به پایان رسید، ناو هواپیمابر فرانسوی قرار است برای شرکت در «تمرینات اقیانوس آرام» با حضور ناوگان هفتم آمریکا، کانادا، استرالیا و ژاپن حضور یابد و سپس عازم شرکت در دوره جدید تمرینات وارونا با نیروی دریایی هند خواهد شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، با الگوبرداری از بسیاری از کشورها رسماً راهبرد کشورش در منطقه هند و اقیانوسیه را در سال 2018 اعلام کرد.

تحلیلگران آن زمان این اقدام را نقطه شروع دیگری برای تقویت توان دریایی و دفاعی فرانسه، شرکت در رزمایش های دریایی منطقه ای با کشورهای منطقه و تقویت حضور این کشور در دریاهایی می دانستند که با توجه به تشدید رقابت آمریکا و چین، به ویژه در دریای چین جنوبی و اطراف آن. برای تجارت، دفاع و امنیت حیاتی هستند.

قابل ذکر است که برخلاف استقبال سایر کشورها از این حضور فرانسوی ها، تاکنون هیچ رزمایش مشترکی با چین انجام نشده و بازدیدی از بنادر این کشور اعلام نشده است.

این خبر را در الجزیره ببینید.