شناسهٔ خبر: 71150157 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

طالبان و گروه‌های ترور‌یستی در افغانستان؛ «از ناتوانی در برابر داعش تا مدارا با القاعده» /گزارش جدید سیگار

صاحب‌خبر -

شفقنا افغانستان – اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان( سیگار) در تازه‌ترین گزارش خود حضور شاخه خراسان داعش در افغانستان یک تهدید جدی برای این کشور و ثبات منطقه دانسته است.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، سیگار گفته است شاخه‌ی خراسان داعش در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم مسئولیت ۶۰ حمله‌ی تروریستی را در افغانستان، ایران، روسیه و پاکستان به عهده گرفته است که تقریبا ۴۰ درصد بیشتر از حملات این گروه در سال ۲۰۲۳ است.

اداره بازرس ویژه آمریکا اما گفته است که شاخه‌ی خراسان داعش تا اکنون دست‌کم هشت مقام طالبان را کشته که خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجران این گروه، ارشدترین آن‌ها بوده است.

سیگار همچنان به پایگاه‌های داعش در افغانستان اشاره کرده و به نقل از دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته است که شاخه‌ی خراسان داعش در ولایت‌های کنر و نورستان در شرق افغانستان مراکز عملیاتی دارد.

بر اساس گزارش اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان داعش هم‌چنان به حملات خود علیه گروه‌های مذهبی در افغانستان ادامه می‌دهد و در این حملات از بمب‌های دست‌ساز و جاسازی‌شده استفاده می‌کند.

سیگار به‌عنوان نمونه از حمله داعش بر یک عبادتگاه اهل تصوف در ولایت بغلان در شمال شرق افغانستان اشاره کرده که در آن ۱۲ نمازگزار کشته شدند.

بر اساس گزارش سیگار، طالبان شاخه‌ی خراسان داعش را تهدید وجود برای خود می‌بینند و می‌خواهند با آن مبارزه کنند، اما در زمینه‌ از توانایی لازم برخوردار نیستند.

«مدارا با القاعده»

اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازی افغانستان در گزارش جدید خود به روابط طالبان با القاعده نیز پرداخته است.

سیگار در این گزارش گفته است که طالبان همچنان با القاعده مدارا و برای این گروه در افغانستان پناهگاه امن فراهم می‌کند.

در گزارش سیگار به نقل از تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد آمده است که القاعده با دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان همکاری می‌کند و رابطه‌ی خود با طالبان را در اولویت قرار داده است.

سیگار همچنین به نقل از تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد افزوده است که القاعده ۱۲ رهبر ارشد در افغانستان دارد و در زمینه‌ی آموزش نیروهای خود، با زیر شاخه‌ی خود در شبه قاره هند و تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) هماهنگی دارد.

پیش از این نیز گزارش شده بود که طالبان با القاعده روابط نزدیکی دارند و حتما شماری از اعضای القاعده در بدنه‌ی ادارات تحت کنترل طالبان به‌عنوان کارمند جذب شده‌اند.

گزارش‌های نیز منتشر شده است که القاعده در چندین ولایت افغانستان، از جمله در ولایت‌های شمال شرق مراکز آموزشی دارد و در تلاش جذب نیرو و بازسازی خود است.

«واکنش طالبان»

طالبان گزارش اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان در تهدید داعش از افغانستان و حضور القاعده در این کشور، رد کرده‌اند.

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی طالبان گفته است که هیچ گروه خارجی در افغانستان فعالیت ندارد.

او افزوده است که داعش نیز در افغانستان سرکوب شده و از سوی نیروهای طالبان از بین برده شده است.

معاون سخن‌گوی تهدید داعش از افغانستان را «بزرگ‌نمایی» خوانده و گفته است، آنچه در گزارش سیگار در این مورد آمده، حقیقت ندارد و این گروه آن را رد می‌کند.

مقام‌های طالبان پیش از این نیز بارها ادعا کرده‌اند که داعش را سرکوب کرده‌اند و این گروه در افغانستان حضور ندارد.

با این حال، داعش همچنان به حملات خود علیه طالبان و سایر شهروندان افغانستان، از جمله شیعیان هزاره ادامه می‌دهند.

طالبان شماری از حملات داعش را تأیید کرده‌اند. این از جمله تأیید کرد که ترور خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان آنان، کار داعش بوده است.