شناسهٔ خبر: 71149506 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

گزارشگر سازمان ملل: جنایات اسرائیل علیه زنان فلسطینی در غزه «نسل کشی زنان» است

صاحب‌خبر -

شفقنا- اصطلاح «نسل‌کشی» دیگر برای توصیف تراژدی انسانی وضعیت زنان و کودکان فلسطینی که حدود 70 درصد قربانیان جنگ نابودی اسرائیل در نوار غزه را تشکیل می‌دهند، کافی نیست و کارشناسان سازمان ملل و حقوق بشر را بر آن داشته تا اصطلاح «نسل کشی زنان» برای توصیف جنایات انجام شده علیه زنان فلسطینی در طول 15 ماه گذشته وضع کنند.

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت غزه، حملات رژیم صهیونیستی به کشته شدن 17841 کودک و 12298 زن منجر شده است.

این ارقام نشان می‌دهد که «زنان و کودکان بیشترین آسیب را در جریان کشتار سیستماتیک از سوی اسرائیل پرداختند»، در حالی که فعالان حقوق بشر و فعالان خواستار استفاده از تعاریف خاص‌تر برای توصیف این جنایات هستند.

کارشناسان حقوق بشر خواستار استفاده از اصطلاح «نسل‌کشی زنان» برای توصیف جنایات علیه زنان غزه شده‌اند که «تنها به دلیل فلسطینی بودن» کشته می‌شوند.

هدف قرار دادن سلامت باروری

 

ریم السالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان و دختران در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: وضعیت غزه به ابعاد بی سابقه ای در تاریخ معاصر رسیده است.

السالم تاکید کرد که «حمله اسرائیل به زنان فلسطینی بخشی از استراتژی نسل کشی نظام یافته است».

وی تاکید کرد که «کشتن زنان فلسطینی صرفاً به دلیل زن بودن، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود».

گزارشگر سازمان ملل تاکید کرد که «کشتار زنان و هدف قرار دادن سلامت باروری به عنوان ابزار نسل کشی اسرائیل در غزه استفاده می شود.

وی افزود: وقتی به اقدامات اسرائیل به طور کلی نگاه می‌کنیم، مشخص می‌شود که هدف قرار دادن ظرفیت زاد و ولد مردم فلسطینی‌ به‌ویژه این هدف را دنبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد که کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد پیشگیری از نسل کشی نیز اقدامات نسل کشی را که برای جلوگیری از زاد و ولد در یک گروه انجام می شود، ممنوع می کند.

به گفته السالم «وقتی همه قطعات را کنار هم می‌گذاریم، متوجه می‌شویم که تخریب بخش بهداشت، رها کردن نوزادان و ایجاد شرایط وحشتناک برای زنان باردار و شیرده، همگی ابزارهایی هستند که برای خشونت نسل‌کشی اسرائیل استفاده می‌شوند، که هدف آن به طور کامل یا جزئی این بوده که تداوم زاد و ولد مردم فلسطین را از بین ببرد.»

 ابعاد کشتار و تخریب نظام یافته

 

السالم همچنین با استفاده از آمارهای صندوق جمعیت سازمان ملل به تأثیر مخرب حملات بر زنان و کودکان پرداخت.

او گفت: «800000 زن به اجبار از خانه های خود آواره شده اند و نزدیک به یک میلیون زن و دختر به شدت در ناامنی غذایی قرار دارند.»

به گفته همین منبع، 700 هزار زن در سنین باروری از سوءتغذیه شدید رنج می برند و حدود 700 هزار زن در سنین باروری نمی توانند حتی نیازهای اولیه بهداشتی را تهیه کنند.

این مقام سازمان ملل تاکید کرد که «نرخ سقط جنین به دلیل مراقبت های پزشکی ناکافی، آسیب های روانی و بمباران 300 درصد افزایش یافته است.»

وی خاطرنشان کرد که حملات اسرائیل به نوار غزه منجر به حذف کامل حداقل 1410 خانواده فلسطینی از سوابق جمعیتی بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین شد.

وی افزود: 138 نفر از یک خانواده در غزه کشته شدند که 35 زن و 62 کودک بودند.

به گفته او بمباران تنها کلینیک ای وی اف غزه، محرومیت از دسترسی به مراقبت‌های اضطراری زنان باردار، تخریب زیرساخت‌های بهداشتی و قطع آب، سوخت، برق و تجهیزات پزشکی، همه شواهدی هستند که نشان می‌دهد حملات سیستماتیک اسرائیل ظرفیت باروری زنان فلسطینی‌ را هدف قرار می‌دهد.

السالم نتیجه گرفت که «تجاوز اسرائیل به غزه و تا حدی به لبنان و در حال حاضر در کرانه باختری، فراتر از هر خشونتی است که در تاریخ مدرن شاهد بوده ایم».

اصطلاحات موجود نمی‌توانند وضعیت غزه را توصیف کنند

 

السالم تاکید کرد که بسیاری از متخصصان معتقدند که اصلاحاتی مانند «نسل کشی»، «جنایت علیه بشریت» و اصطلاحات حقوقی فعلی برای توصیف این فاجعه کافی نیستند و تاکید کرد که راب هاوس، استاد حقوق بین الملل در دانشگاه نیویورک در ایالات متحده آمریکا، با او موافق است.

وی افزود: «این فقط در مورد نسل کشی نیست، بلکه در مورد کشتار عمدی و از بین بردن کامل مفهوم مرزهای قانونی در جنگ نیز هست.

او خاطرنشان کرد که اسرائیل با اقدامات خود که در طول ماه‌ها در غزه به اجرا درآورده است، معنای تعهد به «حفاظت از غیرنظامیان در درگیری» و سایر «خط قرمزها» به‌ویژه خطوط قرمز مربوط به زنان، کودکان و اسیران جنگی را زیرپا گذاشته است.

وی خاطرنشان کرد که مفهوم «زن‌کشی» که برای توصیف خشونت علیه زنان به کار می‌رود، دیگر برای توضیح وضعیت غزه کافی نیست.

به جای اینکه این پدیده را به عنوان زن کشی تعریف کنیم، درست تر است که آن را «نسل کشی زنان» بنامیم، همانطور که برخی از دانشگاهیان استدلال کرده اند، زیرا زنان فلسطینی به دلیل فلسطینی بودن و به دلیل زن بودن کشته می شوند و هدف از این کار نابودی یک گروه از فلسطینیان به طور جزئی یا کامل است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد گفت: «همین امر در مورد خشونت علیه باروری که به عنوان وسیله ای برای تبعیض علیه زنان در زمان درگیری و جنگ استفاده می شود، صدق می کند، اما خشونت سیستماتیک، گسترده و عمدی علیه غیرنظامیان در غزه به ویژه زنان بی سابقه است.

السالم در پایان سخنان خود گفت که استفاده از «نسل کشی باروری » برای تعریف وضعیت غزه نیز مناسب است.

این خبر را در خبرگزاری آناتولی ببینید.