شناسهٔ خبر: 71144156 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

احمد زارعان در گفت و گو با خبرگزاری قدس؛

حماس توانست شروط خود را بر دشمن صهیونیست تحمیل کند

استاد دانشگاه جامع دانشگاه امام حسین خاطرنشان کرد رژیم صهیونیستی به اهداف نظامی خود دست پیدا نکرد و طرف مقابل یعنی حماس توانست شروط خود را بر اسرائیل تحمیل کند.

صاحب‌خبر -

 

احمد زارعان استاد دانشگاه جامع امام حسین و کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری قدس(قدسنا) در مورد تاثیر توافق آتش بس در غزه بر رژیم صهیونیستی به خصوص کابینه نتانیاهو گفت این توافق مخالفان و موافقان جدی در سرزمین های اشغالی دارد. عده ای معتقدند این توافق به دلیل این که به صورت یک طرفه به نفع حماس و مقاومت فلسطین است نباید اتفاق می افتاد و پذیرش آتش بس به معنای پذیرش شکست از سوی رژیم صهیونیستی است. در مقابل، عده ای دیگر موافق این آتش بس هستند به دلیل این که مسئله آزادی اسرا باید در اولویت قرار بگیرد و پس از آن رژیم در مورد چگونگی مواجهه با حماس می تواند تصمیم بگیرد.

 

وی افزود صهیونیست‌ها در مورد ضرورت نابودی حماس و مقاومت هم نظر هستند. بعد از پذیرش آتش بس توسط نتانیاهو، برخی از وزرا، کابینه نتانیاهو رابه چالش کشیدند و بن گویر و دو وزیر دیگر استعفا دادند و حزب «قدرت یهودی» از ائتلاف حزب حاکم خارج شد. در حال حاضر هم احتمال خروج دیگر جریانات راست افراطی از کابینه نتانیاهو و وقوع زلزله سیاسی و امنیتی در رژیم صهیونیستی محتمل است.

 

استاد دانشگاه جامع امام حسین با اشاره به استعفای هرتزی هالوی رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی گفت رئیس شاباک نیز تهدید به استعفا کرده و این استعفاها از تبعات آتش بس است زیرا رژیم به اهداف نظامی خود در جنگ دست پیدا نکرد و در بعد سیاسی نیز طرف مقابل یعنی حماس توانست شروط خود را بر اسرائیل تحمیل کند.

 

وی گفت شرایط سیاسی در سرزمین های اشغالی ملتهب و شکننده است؛ عده ای نتانیاهو را به بی کفایتی در اداره جنگ و ناکامی در دستیابی به اهداف نظامی و به خطر انداختن جان نظامیان از طریق جنگ غیر ضروری متهم می کنند.

 

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد علاوه بر مشکلات سیاسی، نتانیاهو به چند اتهام از جمله کلاه برداری و سو استفاده از قدرت و رشوه متهم شده است و جلسات دادگاه او در حال برگزاری است. از سوی دیگر حکم دستگیری او در دادگاه کیفری بین‌المللی به علت جنایات جنگی صادر شده است. بیماری او نیز شرایط را بر او سخت‌تر کرده است.

 

وی اظهار داشت نتانیاهو با وعده ها و فشار ترامپ آتش بس را پذیرفت و امیدوار است که بتواند حمایت های ترامپ را جلب کرده و پروژه های سیاسی و امنیتی خود را با کمک ترامپ پیش ببرد و در دوره ترامپ، دستاوردهای تاکتیکی خود را به دستاورد راهبردی تبدیل کند. با این حال، احتمالا شرایط آینده برای نتانیاهو خوشایند نخواهد بود و شرایطی که برای ایهود اولمرت بعد از جنگ 33 روزه در سال 2006 رخ داد برای نتانیاهو هم پیش خواهد آمد و ممکن است جریانات سیاسی در پارلمان رژیم صهیونیستی با تشکیل کمیته حقیقت یاب در مورد عوامل شکست در جنگ تحقیق و تفحص کنند که این موضوع می‌تواند پایانی بر حیات سیاسی نتانیاهو باشد.

 

زارعان در بخش دیگر سخنان خود به گسترش درگیری‌ها در کرانه باختری پرداخت و گفت این که رژیم صهیونیستی پس از آتش بس در غزه تمرکز خود را بر کرانه باختری گذاشته است نشان می‌دهد که این رژیم هدف تضعیف مقاومت را کنار نگذاشت است. فلسطینی های کرانه باختری از عملیات طوفان الاقصی حمایت کردند و بعد از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، صدها نفر از ساکنان کرانه باختری شهید و هزاران نفر از آنها مجروح و بازداشت شده‌اند.

 

وی اظهار داشت یکی از دلایل گسترش حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری، کاهش فشار به نتانیاهو از طریق تامین خواست افراطیونی است که به دنبال ادامه جنگ هستند. نتانیاهو میخواهد یک تصویر مناسب از خود نشان دهد و بگوید مبارزه با مقاومت برقرار است و اگر مبارزه در غزه تمام شده است اما در کرانه آن را ادامه می دهم.

 

کارشناس مسائل غرب آسیا در انتها بیان کرد نتانیاهو از طریق مقابله با مقاومت در کرانه باختری می‌خواهد فشارها بر کابینه خود را کاهش دهد و می داند اگر درگیری‌ها در کرانه باختری تمام شود، جریان‌های سیاسی زمینه سقوط وی را فراهم خواهند کرد. توسعه شهرک‌سازی و زمینه‌سازی برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی از اهداف دیگر نتانیاهو در تشدید حملات علیه کرانه باختری است.

 

انتهای پیام/م.د/26